Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Tips voor huiseigenaren

26-03-2015

Voordeel bij geld lenen voor huiseigenaren

Wist u dat u als eigenaar van een koopwoning voordeel hebt bij geld lenen? Dat was al zo met het WOZ krediet, een soort doorlopend krediet speciaal voor huiseigenaren. Inmiddels is het WOZ krediet overgegaan in verschillende leningen speciaal voor mensen met een koopwoning. In deze blog meer over de voordelen van geld lenen als huiseigenaar. Een eigen huis biedt een bank namelijk extra zekerheid bij het afsluiten van een lening.

Meer mogelijkheden geld lenen

Dankzij de zekerheid van een koopwoning kunnen banken huiseigenaren een lagere rente voor hun lening bieden. Daarnaast is het met een lening speciaal voor huiseigenaren mogelijk een hoger kredietbedrag te lenen dan met een reguliere lening. Deze lening biedt ook de mogelijkheid tot geld lenen, want uw lening hoeft pas voor u 75 bent afgelost te zijn. Het afsluiten van een lening kan met een koopwoning daarbij tot latere leeftijd dan met een reguliere lening, namelijk tot uw 68e levensjaar. Tot slot biedt een koopwoning meer mogelijkheden bij geld lenen met een tijdelijk contract.

Doorlopend krediet voor huiseigenaar

Zoals elk doorlopend krediet biedt ook een doorlopend krediet voor huiseigenaren u flexibiliteit. U spreekt een maximaal op te nemen kredietbedrag af en kunt tot dit maximum kosteloos geld opnemen en aflossen. Rente betaalt u alleen over het opgenomen bedrag. Een goede keuze voor mensen met een eigen woning die op zoek zijn naar extra financiële ruimte. Gebruikt u het doorlopend krediet voor het aflossen van uw restschuld? Dan komt u in aanmerking voor belastingvoordeel.

Persoonlijke lening voor huiseigenaar

Terwijl een doorlopend krediet flexibiliteit biedt, is de keuze voor een persoonlijke lening vaak een keuze voor zekerheid. Met een persoonlijke lening weet u namelijk precies waar u aan toe bent. U leent een vast bedrag tegen een vaste rente en weet vanaf het begin wat u maandelijks kwijt bent aan uw lening. De persoonlijke lening is dan ook een geschikte lening voor huiseigenaren met een concreet leendoel, bijvoorbeeld een verbouwing. Daarbij is deze lening een prima alternatief voor een tweede hypotheek, maar dan zonder de taxatie-, notaris-, advies- en afsluitkosten die u voor een hypotheek betaalt.

blog-69

Tips voor huiseigenaren

20-12-2020

Investeren in huisisolatie, de voordelen

Actuele rente

Rentestand per vrijdag 16 april

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.