Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Tips voor huiseigenaren

26-03-2015

Voordeel bij geld lenen voor huiseigenaren

Wist u dat u als eigenaar van een koopwoning voordeel hebt bij geld lenen? Dat was al zo met het WOZ krediet, een soort doorlopend krediet speciaal voor huiseigenaren. Inmiddels is het WOZ krediet overgegaan in verschillende leningen speciaal voor mensen met een koopwoning. In deze blog meer over de voordelen van geld lenen als huiseigenaar. Een eigen huis biedt een bank namelijk extra zekerheid bij het afsluiten van een lening.

Meer mogelijkheden geld lenen

Dankzij de zekerheid van een koopwoning kunnen banken huiseigenaren een lagere rente voor hun lening bieden. Daarnaast is het met een lening speciaal voor huiseigenaren mogelijk een hoger kredietbedrag te lenen dan met een reguliere lening. Deze lening biedt ook de mogelijkheid tot geld lenen, want uw lening hoeft pas voor u 75 bent afgelost te zijn. Het afsluiten van een lening kan met een koopwoning daarbij tot latere leeftijd dan met een reguliere lening, namelijk tot uw 68e levensjaar. Tot slot biedt een koopwoning meer mogelijkheden bij geld lenen met een tijdelijk contract.

Doorlopend krediet voor huiseigenaar

Zoals elk doorlopend krediet biedt ook een doorlopend krediet voor huiseigenaren u flexibiliteit. U spreekt een maximaal op te nemen kredietbedrag af en kunt tot dit maximum kosteloos geld opnemen en aflossen. Rente betaalt u alleen over het opgenomen bedrag. Een goede keuze voor mensen met een eigen woning die op zoek zijn naar extra financiële ruimte. Gebruikt u het doorlopend krediet voor het aflossen van uw restschuld? Dan komt u in aanmerking voor belastingvoordeel.

Persoonlijke lening voor huiseigenaar

Terwijl een doorlopend krediet flexibiliteit biedt, is de keuze voor een persoonlijke lening vaak een keuze voor zekerheid. Met een persoonlijke lening weet u namelijk precies waar u aan toe bent. U leent een vast bedrag tegen een vaste rente en weet vanaf het begin wat u maandelijks kwijt bent aan uw lening. De persoonlijke lening is dan ook een geschikte lening voor huiseigenaren met een concreet leendoel, bijvoorbeeld een verbouwing. Daarbij is deze lening een prima alternatief voor een tweede hypotheek, maar dan zonder de taxatie-, notaris-, advies- en afsluitkosten die u voor een hypotheek betaalt.

blog-70

Tips voor huiseigenaren

20-09-2019

Belastingvoordelen geld lenen voor verbouwing

Geld lenen voor tuin

Tips voor huiseigenaren

30-08-2019

Geld lenen voor je tuin

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: zondag 9 augustus

“Krediet bij Defam afgesloten. Prima geholpen, vriendelijke medewerksters, denken goed mee. Alleen de MyDefam App, waar je alle gegevens over je krediet kan zien doet het al meer dan 2 weken niet.”

Jilles Vermaas

Bekijk alle 1000 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.