Hypotheek verhogen voor verbouwing?

U kunt ervoor kiezen om een (tweede) hypotheek af te sluiten. In veel gevallen zal de rente iets lager zijn dan de rente voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. U moet bij een (tweede) hypotheek echter wel rekening houden met eenmalige kosten zoals notariskosten, taxatiekosten en advieskosten voor het advies. In veel gevallen zal een consumptief krediet voordeliger zijn. Een belangrijk punt in de afweging tussen de verschillende type leningen is de fiscale aftrekbaarheid.

De ideale looptijd 

Bij het bepalen van de looptijd is het verstandig om te kijken naar het doel van de lening. De looptijd van een lening die gebruikt wordt voor een nieuwe keuken zal in de regel korter zijn dan die van de lening die gebruikt wordt voor een aanbouw aan de woning. Verder is het van belang om te kijken naar uw persoonlijke situatie, zodat u in staat blijft om tijdens de gehele looptijd aan uw maandelijkse verplichten te blijven voldoen.

Voordelen persoonlijke lening

Met een persoonlijke lening weet u precies waar u aan toe bent. Zowel de looptijd als de rente staan vooraf vast. Bij oudere leningen moest u bij vervroegde (extra) aflossingen een boeterente betalen voor het wegvallen van de ingecalculeerde rente. Tegenwoordig mag u kosteloos extra inlossen op de lening. De rente die u betaalt voor de lening die u gebruikt voor aanschaf, verbetering of verbouwing van de woning is fiscaal aftrekbaar.

Voordelen doorlopend krediet

Met een doorlopend krediet kunt u boetevrij (extra) aflossen. Zeker in het geval u verwacht extra inlossingen te gaan doen tijdens de looptijd van de lening kan dit een goede oplossing zijn. Ook heeft u met een doorlopend krediet de mogelijkheid om afgeloste bedragen eventueel weer op te nemen. Zo profiteert u van optimale flexibiliteit. De rente die u betaalt voor een doorlopend krediet afgesloten na 1 januari 2013 is echter fiscaal niet aftrekbaar.

Bescherm uw financiering

Een verbouwing van uw keuken of badkamer kan aardig in de papieren lopen. Om dit (hoge) leenbedrag te verzekeren, zodat u leent zonder zorgen, hebben wij een kredietbeschermer voor uw lening. Deze verzekering neemt de betalingsverplichting tijdelijk van u over in geval van werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Het verzekerde bedrag valt vrij in geval van overlijden zodat u uw nabestaanden niet achterlaat met uw lening.

Verbouwen of verhuizen

Twijfelt u tussen verbouwen of verhuizen? Bekijk dan onze "verbouwen of verhuizen" pagina.

Wat zeggen onze klanten over ons?

 9.2 van de 10!

Onze klanten geven ons een

9.2

desiree

Zeer goed geholpen door Tamara, heb het als zeer prettig ervaren

heer De R

Zeer vriendelijke medewerkster!!

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Anna van Saksenlaan 10 (1e etage)
2593 HT ‘s- Gravenhage

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

 

Vestiging Mijdrecht

Genieweg 56
3641 RH Mijdrecht

 

Vestiging Otterlo

Arnhemseweg 22-a
6731 BS Otterlo

Back to top