Welke lening om de restschuld na verkoop woning te financieren?

Helaas komt het steeds vaker voor dat bij de verkoop van een woning de opbrengst niet voldoende is om de volledige hypotheekschuld af te lossen. U blijft dan met een restschuld zitten. De bank die uw hypothecaire lening verstrekt heeft, biedt in de meeste gevallen geen of een dure oplossing aan. Het is dan ook verstandig om te kijken naar een veel voordeligere oplossing in de vorm van een doorlopend krediet of persoonlijke lening.

De ideale looptijd voor uw lening voor een huis

De rente die u betaalt voor een lening om de restschuld na verkoop van de woning te financieren is voor maximaal 15 jaar fiscaal aftrekbaar. Daarbij maakt het niet uit of het een persoonlijke lening of een doorlopend krediet is. Bij het bepalen van de looptijd wordt dan ook gekeken zowel naar uw persoonlijke situatie als de situatie over 15 jaar. Het is verstandig om ervoor te zorgen dat de lening na 15 jaar in ieder geval volledig is afgelost.

Voordelen van een persoonlijke lening voor uw huis

Met een persoonlijke lening weet u precies waar u aan toe bent. Zowel de looptijd als de rente staan vooraf vast. U moet er echter wel rekening mee te houden dat bij vervroegde (extra) aflossing kosten in rekening gebracht kunnen worden (maximaal 1% van het in te lossen bedrag). De rente die u betaalt voor de lening die u gebruikt voor het financieren van de restschuld na verkoop van de woning is gedurende 15 jaar fiscaal aftrekbaar.

Voordelen van een doorlopend krediet voor uw huis

Met een doorlopend krediet kunt u boetevrij (extra) aflossen. Zeker in het geval u verwacht extra inlossingen te gaan doen tijdens de looptijd van de lening kan dit een goede oplossing zijn. De rente die u betaalt voor de lening die u gebruikt voor het financieren van de restschuld na verkoop van de woning is gedurende 15 jaar fiscaal aftrekbaar. Met een doorlopend krediet heeft u ook de mogelijkheid om afgeloste bedragen eventueel weer op te nemen. De rente over die later opgenomen bedragen is dan echter niet aftrekbaar.

Kredietbeschermer voor restschuldfinanciering

Een kredietbeschermer is een verzekering die ervoor zorgt dat u niet in de problemen komt met het betalen van uw maandtermijn in geval van werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of overlijden. Als u deze kredietbeschermer afsluit voor de lening van de restschuld leent u zonder zorgen. Als u werkloos of arbeidsongeschikt raakt wordt de maandtermijn tijdelijk overgenomen vanuit de verzekering. Als u overlijdt valt het verzekerde bedrag vrij.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

“Netjes snel en duidelijk,zeker voor iedereen aan te raden”

Jeroen

Bekijk alle 215 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 9.2

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

085 - 760 89 89

Onze specialisten

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Anna van Saksenlaan 10 (1e etage)
2593 HT ‘s- Gravenhage

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

 

Vestiging Mijdrecht

Genieweg 56
3641 RH Mijdrecht

 

Vestiging Otterlo

Arnhemseweg 22-a
6731 BS Otterlo

Back to top