De financiering voor uw verbouwing berekenen

Maandlast

100 p/m

o.b.v 180 mnd
Netto maandlast

100 p/m

na renteaftrek**Op basis van een gemiddeld belastingtarief van 42%

Gaat u verbouwen of verhuizen?

Gaat u verbouwen of verhuizen? In sommige gevallen een lastige keuze. U woont naar uw zin maar u mist ruimte in huis. Is dat op te lossen door te verbouwen? Een aan- of uitbouw creëert bijvoorbeeld meer ruimte. Als u in een flat woont en u wilt graag een tuin dan wordt verbouwen lastig. Verhuizen is dan de enige mogelijkheid voor u. Ook als u vanwege een nieuwe baan een stuk verder moet reizen of dichterbij familie wilt wonen.

Zet alle voor- en nadelen op een rijtje zodat u inzicht krijgt in wat de beste optie is voor u. Bij zowel verhuizen als verbouwen moet u een kostenplaatje maken. Beide opties zullen gevolgen hebben voor uw maandlasten.

Budget en woonwensen

Inzicht in uw financiën is de eerste stap naar het maken van een belangrijke keuze als deze. Pak uw huishoudboekje erbij. Houd u uw uitgaven niet structureel bij? Neem dan de tijd uw inkomsten en uitgaven op een rijtje te zetten. Denk ook alvast na over uw wensen. Waar wilt u wonen, hoeveel ruimte heeft u nodig, hoeveel kamers, wilt u een tuin… Dat helpt meteen bij het oriënteren op de kosten voor een eventuele verbouwing of verhuizing.

Verbouwen

Bent u eigenlijk wel tevreden met de plek waar u woont? Dan zal de keuze al snel op verbouwen vallen. Zeker als met een verbouwing uw huidige woning aan te passen is aan uw woonwensen. Dat kan het geval zijn met de wens voor een modernere keuken of een extra slaapkamer. Een verbouwing financieren kan natuurlijk het beste met spaargeld. Maar als dat even niet voldoende voor handen is, zijn er alternatieven. Zo kiezen sommige mensen voor een tweede hypotheek. Maar wist u dat een persoonlijke lening voor verbouwen vaak voordeliger is?

Verhuizen

Is verbouwen niet voldoende om uw huidige woning aan uw woonwensen te laten voldoen? Omdat u een grotere tuin wilt, liever dichter bij uw werk of familie woont? Dan is verhuizen een goed idee. Houd u er wel rekening mee dat een nieuw huis kopen ook het verkopen van uw huidige woning betekent. Dat brengt mogelijk een restschuld met zich mee. Gelukkig trekt de woningmarkt aan en staan steeds minder huizen ‘onder water’. Maar het is verstandig u vooraf te oriënteren op het financieren van een restschuld. Dat voorkomt hopelijk een vervelende verrassing achteraf.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

“Vriendelijk personeel, duidelijk en snel. Volledig qua informatie en de rente is ook prettig. Al met al een aanrader.”

Fam. B.

Bekijk alle 217 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 9.2

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

085 - 760 89 89

Onze specialisten

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Anna van Saksenlaan 10 (1e etage)
2593 HT ‘s- Gravenhage

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

 

Vestiging Mijdrecht

Genieweg 56
3641 RH Mijdrecht

 

Vestiging Otterlo

Arnhemseweg 22-a
6731 BS Otterlo

Back to top