Onderhoud aan uw eigen huis is niet alleen verstandig om achterstallig onderhoud en daarmee hoge kosten te voorkomen. Vanuit de Woningwet geldt ook de verplichting tot het goed onderhouden van uw woning. Een onderhouden huis is niet alleen prettig om in te wonen, het draagt ook bij aan een goede verkoopprijs in geval van verkoop. En u verkleint de kans op hoge reparatiekosten; als u periodiek uw woning onderhoudt is de kans kleiner op grote reparaties en/of gebreken.

Onderhouden woning behoudt waarde

Een woning die goed wordt onderhouden behoudt haar waarde of stijgt zelfs. Schilder jaarlijks het houtwerk, laat de CV-ketel ieder jaar controleren en schoonmaken, plaats nieuwe kozijnen als de oude aan vervanging toe zijn, isoleer de muren, neem dubbele beglazing als u nog enkel glas heeft. Voorbeelden van klein en groot onderhoud, aan de binnen- en buitenkant, die allemaal bijdragen aan de waardevastheid van uw woning. Sommige woningverbeteringen dragen ook bij aan een betere isolatie van de woning wat uiteindelijk een besparing op uw energiekosten oplevert.

Onderhoudsplan

Het opstellen van een onderhoudsplan kan helpen bij het in kaart brengen van welke klussen u op welke termijn laat uitvoeren en wat de bijbehorende kosten zijn. Hou er rekening mee dat hoe ouder een huis is hoe groter de kans op hogere onderhoudskosten. Een nieuwbouwhuis heeft in principe minder onderhoud nodig. Als uw woning een monumentaal pand is heeft u wellicht recht op subsidie en komen niet alle kosten aan onderhoud voor uw rekening.

Slecht of geen onderhouden huis? Verzekering keert niets uit

Als uw huis slecht of niet onderhouden wordt is de kans groot dat in geval van schade uw inboedel- of opstalverzekering niets uitkeert. De schade kan immers een gevolg zijn van de achterstallige onderhoud en hiermee vervalt het recht op uitkering van de verzekering. U bent nalatig geweest.

Onderhoudskosten financieren

Sommige onderhoudsklussen aan de woning kunnen flink oplopen qua kosten. U kunt voor de financiering van deze kosten een lening afsluiten. U voorkomt hiermee dat u het totale bedrag volledig moet voldoen. Een lening maakt het uit te voeren onderhoud mogelijk.

Onderhoud eigen woning aftrekbaar 2017

Als u een persoonlijke lening afsluit om verbeteringen aan uw woning aan te brengen zijn de rentekosten fiscaal aftrekbaar. U berekent het bedrag aan de totale kosten voor het onderhoud en u vraagt voor dat bedrag een lening aan. De rente die u gaat betalen voor bijvoorbeeld uw nieuwe kozijnen of CV-ketel mag u aftrekken. De onderhoudskosten zelf zijn niet aftrekbaar.

Dit belastingvoordeel heeft u niet als u een doorlopend krediet afsluit.

Laag BTW tarief

Als uw woning twee jaar of ouder is betaalt u voor sommige onderhoudsklussen maar 6% BTW in plaats van het gebruikelijke hoge tarief van 21%. Het betreft schilderwerkzaamheden, behangen, stuken en schoonmaken.

Hoeveel kan ik lenen?

Uw maximale leenbedrag


Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 24 mei

“Behandeling zeer vlot maar door snelheid soms niet volledig. Linkjes die niet werken en niet duidelijk in eerste mail welke stukken men wenst te ontvangen. Maar verder vriendelijk en behulpzaam”

Arnold Stokman

Bekijk alle 518 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 9.5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

085 - 760 89 89

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl