Maximale lening berekenen

Het is een van de eerste vragen die we onszelf stellen als we een lening overwegen: hoeveel geld kan ik maximaal lenen? Een belangrijke vraag, want het antwoord hierop bepaalt of lenen in uw situatie verstandig is en of u voldoende kunt lenen voor het verwezenlijken van uw leendoel. Het leenbedrag wordt namelijk niet zomaar bepaald, maar is een weerspiegeling van uw huidige financiële situatie. Een financiering kost geld, en daar heeft u een gezonde, stabiele basis voor nodig.

De hoogte van uw maximale lening hangt van verschillende factoren af. Dit betekent dus ook dat de maximale lening voor iedereen anders is. Hierin speelt niet enkel uw specifieke inkomen een rol, maar ook andere zaken, waaronder uw woonlast, BKR-registratie en of u ZZP’er bent of in loondienst werkt. Een geldverstrekker wil zeker weten dat u de lening de gehele looptijd kunt betalen. Niet alleen vanuit eigen belang, maar ook om u te beschermen voor overkreditering. Er is niets vervelender dan er na een tijdje achter komen dat een financiering te hoog gegrepen is. Geldverstrekkers willen het risico in samenwerking met de overheid en andere partijen zo klein mogelijk houden. 

Wij vertellen u hieronder meer over ons leenaanbod, uw maximale lening, de leencapaciteit en hoe dit alles tot stand komt. Uw maximaal verantwoorde leenbedrag:


Offerte aanvragen


Actuele rente

Rentestand per zaterdag 15 juni

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.