Bereken je lening

Rente v.a.

%

Maandlast

100 p/m

o.b.v 120 mnd

Extra ruimte financieren

Een aanbouw of uitbouw aan uw huis geeft de woning extra ruimte. Als u deze verbouwing tegelijk laat uitvoeren bij een nieuwbouwhuis kunt u dit meefinancieren met uw hypotheek. In sommige  situaties, bijvoorbeeld als u onder NHG (Nationale Hypotheek Garantie) uw woning financiert, is een hogere hypotheek afsluiten niet mogelijk.  Bij een bestaande woning financiert u de uitbouw aan uw huis met spaargeld, u verhoogt uw lopende hypotheek indien mogelijk of u sluit een lening af.

Een hypotheek heeft een lange looptijd, maximaal 30 jaar, en om uw hypotheekbedrag te verhogen moet u langs de notaris wat extra kosten met zich meebrengt.

De financiering regelen via een lening is voordeliger omdat de looptijd van een lening korter is dan de looptijd van een hypotheek en bovendien ontvangt u ook renteaftrek bij een lening die u afsluit voor een verbetering aan uw woning. U betaalt bij ons geen advies- en afsluitkosten. Voor het afsluiten van een lening hoeft u niet langs een notaris dus deze kosten heeft u niet.

Een uitbouw financieren via een hypotheek is duurder dan de financiering via een consumptief krediet.

Voordelen doorlopend krediet

Het doorlopend krediet is flexibel van karakter; de rente en looptijd zijn variabel. U profiteert van rentedalingen. De rente is meestal iets lager dan de rente van een persoonlijke lening maar de rentekosten zijn niet aftrekbaar.

U krijgt bij deze leenvorm niet eenmalig het volledige leenbedrag uitgekeerd. U bepaalt zelf wanneer en welk bedrag u van het totale leenbedrag opneemt. Dit  bedrag staat in een zogenaamd bouwdepot. U kunt in de meeste gevallen, zonder nota’s of bonnen te overleggen, direct uw geld opnemen.

Voordelen hybride krediet

Afhankelijk van de hoogte van het leenbedrag voor uw aanbouw of uitbouw kiest u voor ons hybride krediet. Deze leenvorm hebben wij speciaal ontwikkeld voor mensen met een hoge leenbehoefte. Het bestaat uit de combinatie van een deel doorlopend krediet en persoonlijke lening.

Deze leenvorm geeft flexibiliteit maar ook zekerheid; bij het deel persoonlijke lening staat de rente en looptijd vast. U lost dit deel van het hybride krediet maandelijks af. De rentekosten van de persoonlijke lening zijn fiscaal aftrekbaar.

Op beide delen van dit krediet kunt u kosteloos extra inlossen zodat het leenbedrag lager wordt.

Welke lening is geschikt om mijn aanbouw/uitbouw te financieren?

Looptijd van de lening voor de aanbouw

De looptijd van een lening is kort in vergelijking met de looptijd van een hypotheek. De gemiddelde looptijd voor de financiering van woningverbetering, zoals een aan- of uitbouw, is tot maximaal 15 jaar in geval van een persoonlijke lening. De looptijd van een hypotheek is maximaal 30 jaar. De rente van een hypotheek ligt lager maar omdat u jaren langer deze kosten betaalt is een lening uiteindelijk toch goedkoper.

Voordelen persoonlijke lening

Een persoonlijke lening wordt gekenmerkt door een vaste rente en vaste looptijd. U lost de lening binnen de afgesproken looptijd af in vaste maandelijkse bedragen. Op de einddatum van de lening is de lening volledig afgelost. Heeft u tijdens de looptijd extra geld? U kunt dit kosteloos inlossen op de lening.

Rentekosten fiscaal aftrekbaar

De rentekosten voor de financiering van een aan- of uitbouw zijn fiscaal aftrekbaar. Dit belastingvoordeel krijgt u als u een verbetering aan uw woning aanbrengt. Bij een doorlopend krediet zijn de rentekosten niet aftrekbaar.

Als u een persoonlijke lening afsluit met daarin een verbouwingsfinanciering heeft u fiscaal voordeel: het percentage renteaftrek wordt gebaseerd op uw inkomen. Uw maandlasten zijn lager en u kunt deze financiering voor een verbouwing afsluiten met een looptijd tot 15 jaar.

Offerte aanvragen

Vul uw gegevens in en u ontvangt een vrijblijvende offerte van ons met het beste voorstel van onze partnerbank. Als u kiest voor dit voorstel gaan wij voor u aan de slag zodat u de uitbouw aan uw woning kunt betalen.

Wij bieden u de laagste rentes en beste voorwaarden voor de financiering van uw aanbouw of uitbouw. Wij adviseren u en bieden de best passende verantwoorde lening die aansluit bij uw wensen en uw financiële draagkracht. Wij wijzen u op eventuele risico’s en begeleiden u door het aanvraagproces. Het overzicht van uw verbouwingskosten voor de uitbouw zetten wij om naar een goede financieringsofferte.

Verzeker uw lening

Wij bieden u de mogelijkheid om de lening van uw aan- of uitbouw te verzekeren. U kunt kiezen uit drie verzekeringen die uw krediet beschermen: een arbeidsongeschiktheids-, werkloosheids- en overlijdensrisicoverzekering. Alle drie bieden ze lenen zonder zorgen. In geval van arbeidsongeschiktheid en werkloosheid wordt de betaling van de maandbedragen tijdelijk overgenomen. In geval van overlijden valt het verzekerde bedrag van de lening vrij. Uw nabestaanden bespaart u financiële zorgen.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

“Wil jullie super bedanken voor de waanzinnige goede hulp kan nu eindelyk heerky en zorgeloos gaan leven dank zei jullie”

heer Bovekerk

Bekijk alle 204 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 9.2

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

085 - 760 89 89

Onze specialisten

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Anna van Saksenlaan 10 (1e etage)
2593 HT ‘s- Gravenhage

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

 

Vestiging Mijdrecht

Genieweg 56
3641 RH Mijdrecht

 

Vestiging Otterlo

Arnhemseweg 22-a
6731 BS Otterlo

Back to top