Geld lenen voor een dakkapel

Extra ruimte creëren in uw woning kunt u realiseren door het plaatsen van een dakkapel. Naast meer ruimte betekent een dakkapel ook waardevermeerdering voor uw koophuis. Hoe gaat u de dakkapel financieren? Heeft u spaargeld of sluit u een lening af om de kosten van de dakkapel te betalen? Bij dit leendoel is het verhogen van uw hypotheek ook een mogelijkheid. Een lening afsluiten is vaak voordeliger vanwege de kortere looptijd en u betaalt geen eenmalige extra kosten aan de notaris, taxatie en advies. Het kopen van een dakkapel op afbetaling via de leverancier is duur: de berekende rentetarieven zijn vaak de wettelijk maximaal toegestane tarieven.

Looptijd van de dakkapel lening

Als u kiest voor financiering via een verhoging van uw hypotheek dan is de looptijd lang; gedurende de looptijd van de hypotheek betaalt u de kosten van uw dakkapel. Voor een leenbedrag zoals voor een dakkapel is de financiering regelen door middel van geld lenen bij een kredietverstrekker meer gangbaar dan via uw hypotheek. De gemiddelde looptijd voor woningverbetering als een dakkapel is 10 jaar. Dit is in het geval van een persoonlijke lening; dan staat de looptijd vast en aan het eind van de looptijd is de lening volledig afbetaald. Kiest u voor een doorlopend krediet dan staat de looptijd niet vast.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening biedt niet alleen zekerheid in de vorm van een vaste rente, looptijd en vaste maandlasten maar ook fiscaal voordeel. De rentekosten bij deze leenvorm zijn fiscaal aftrekbaar. U leent het bedrag dat u nodig heeft om de dakkapel te financieren en u betaalt vervolgens de lening af binnen de vooraf afgesproken looptijd. Een persoonlijke lening is tot 180 maanden (15 jaar) looptijd af te sluiten.

Doorlopend krediet

De dakkapel financieren met een doorlopend krediet is ook een mogelijkheid. U profiteert dan van rentedalingen. Stijgt de rente, dan stijgen uw kosten. He voordeel van deze leenvorm is het flexibele karakter. De looptijd staat niet vast en u kunt eerder afgeloste bedragen opnieuw opnemen als dat nodig is. U beschikt vrijer over uw geld. U kunt meer lenen dan alleen het bedrag aan kosten voor de dakkapel. Wilt u tussentijds extra aflossen op het doorlopend krediet? Dat kan boetevrij.

Offerteaanvraag lening dakkapel

Vraag een lening aan voor uw dakkapel en u ontvangt direct kosteloos en vrijblijvend een offerte op maat. Wilt u meer advies over de meest geschikte lening voor de financiering van uw dakkapel? Wij adviseren u graag. U kunt ons bellen en mailen.

De lening van uw dakkapel verzekeren

De financiering van uw dakkapel kunt u verzekeren met een kredietbeschermer. Als u een kredietbeschermer afsluit zorgt u ervoor dat u leent zonder zorgen. Deze beschermer neemt tijdelijk de betalingsverplichting van uw maandbedrag over in geval van arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Als u overlijdt valt het verzekerde bedrag van de lening vrij zodat uw nabestaanden geen schuld overnemen.

Wat zeggen onze klanten over ons?

 9.2 van de 10!

Onze klanten geven ons een

9.2

desiree

Zeer goed geholpen door Tamara, heb het als zeer prettig ervaren

heer De R

Zeer vriendelijke medewerkster!!

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Anna van Saksenlaan 10 (1e etage)
2593 HT ‘s- Gravenhage

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

 

Vestiging Mijdrecht

Genieweg 56
3641 RH Mijdrecht

 

Vestiging Otterlo

Arnhemseweg 22-a
6731 BS Otterlo

Back to top