Goedenavond, start met berekenen en ontvang direct het beste aanbod!

Gratis offerte

Gratis offerte

binnen 24 uur

Zorgeloos lenen

Zorgeloos lenen

dankzij onze kredietbeschermers

Laagste rente

Laagste rente

vaste rente al vanaf 6,6%

Klantwaardering

Klantwaardering

een 4.9 uit 5 op Trustpilot.nl

Kenmerken Persoonlijke Lening

 • Geld direct op uw rekening
 • Vaste lage rente v.a. 6,6%
 • Betaal een vast bedrag per maand
 • Boetevrij extra aflossen
 • De rente staat de gehele looptijd vast
 • Direct online af te sluiten
 • Mogelijkheid tot het verzekeren van de maandlasten
 • Wij vergelijken meerdere aanbieders voor het beste aanbod

Persoonlijke Lening aanvragen

Veelgestelde vragen

Meer weten over een Persoonlijke Lening en geld lenen? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan ons totaaloverzicht van veelgestelde vragen over geld lenen.

Met een persoonlijke lening leent u eenmalig een bedrag, dat in één keer op uw rekening wordt gestort. Als u geld nodig heeft voor een specifiek doel waarvan u vooraf de totale kosten weet, is een persoonlijke lening zeer geschikt. Denk bijvoorbeeld aan geld lenen voor een nieuwe auto, een caravan of het verbouwen van uw woning. Een van de voordelen van een persoonlijke lening is dat u precies weet waar u aan toe bent. U betaalt elke maand een vast bedrag dat bestaat uit rente en aflossing. De rente staat vast voor de gehele looptijd. Samen met een kredietadviseur van Nederlands Krediet Collectief wordt er gekeken wat past bij uw persoonlijke financiële situatie. U weet dus exact waar u aan toe bent, wat net wat extra rust geeft tijdens de momenten in uw leven waarin u grotere uitgaves doet. Als u kiest voor een persoonlijke lening, leent u op een verantwoorde manier geld, én met een gerust gevoel.

Rente persoonlijke lening

Als u geld leent, betaalt u rente. Hoeveel rente u betaalt, hangt af van het bedrag dat u leent en uw persoonlijke leef-, woon- en werksituatie. Er wordt gekeken naar factoren als: hoogte van het inkomen, woonsituatie, soort dienstverband, woonlasten en eventuele bestaande leningen om te bepalen of u een lening krijgt en tegen welke rente. Hoe hoger het risico beoordeeld wordt, hoe hoger de rente is. U kunt alleen geld lenen als u voldoende inkomsten heeft om de maandelijkse kosten aan rente en aflossing te betalen. Bij Nederlands Krediet Collectief heeft u al een persoonlijke lening met een rente vanaf 6,6%. Bereken uw rente van uw persoonlijke lening bij ons online.

Indien u een persoonlijke lening voor een verbouwing of een duurzame verbetering van uw huis gebruikt, dan is de rente van de lening aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Dit mag alleen bij leenvormen waarbij u elke maand aflost, wat het geval is bij een persoonlijke lening. Bij een doorlopend krediet is de rente niet aftrekbaar.

Looptijd berekenen

De looptijd van de persoonlijke lening hangt af van het bedrag dat u eenmalig wilt lenen voor uw leendoel. Bent u van plan om een auto te kopen? Kijk dan hoe lang de auto meegaat. U stemt de looptijd van uw lening af op de levensduur van de auto. Daarnaast is het belangrijk om te kijken welke maandlasten passen bij uw budget. Welk bedrag kunt u maandelijks betalen aan rente en aflossing, zonder dat u zich zorgen moet maken? Stem ook hier uw lening op af. U berekent uw maximale leencapaciteit eenvoudig met onze berekentool : hoeveel geld kan ik lenen?

Boetevrij aflossen
Als u geld over heeft, kan het gunstig zijn om een persoonlijke lening vervroegd af te lossen. De laagste rente die u betaalt voor een lening is namelijk hoger dan de hoogste rente die u krijgt voor het geld dat op een spaarrekening staat. Bij Nederlands Krediet Collectief kunt u altijd tussentijds boetevrij aflossen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam.

Voordelen persoonlijke lening

De persoonlijke lening heeft een aantal voordelen. Het grootste voordeel is de zekerheid die een persoonlijke lening biedt.

 • De looptijd staat vast, waardoor u precies weet wanneer u klaar bent met aflossen.
 • 100% zekerheid dat u uw lening aan het eind van de looptijd heeft afgelost.
 • De rente staat vast en kan doordoor niet onverwachts stijgen.
 • U betaalt een vast bedrag per maand terug. Dit geeft zekerheid.
 • De rente is aftrekbaar voor inkomstenbelasting als de lening wordt gebruikt voor een verbouwing/verbetering van uw koopwoning.

Nadelen persoonlijke lening

De persoonlijke lening heeft ook aan een aantal nadelen. Het grootste nadeel is dat de persoonlijke lening minder flexibel is en u dus minder vrijheid heeft. In sommige gevallen is het daarom beter om te kiezen voor een doorlopend krediet.

 • Het is niet altijd mogelijk om tussentijds af te lossen zonder hiervoor extra te moeten betalen bij een kredietverstrekker.
 • Het leenbedrag staat vast en kunt u niet aanpassen. Het is dus niet mogelijk om geld bij te lenen. Wilt u dit wel, dan moet u een nieuwe aanvraag indienen.
 • Bedragen die u heeft afgelost, kunt u niet opnieuw opnemen.

Persoonlijke lening vergelijken

Bij Nederlands Krediet Collectief kunt u eenvoudig de rente van onze persoonlijke lening vergelijken. Zo weet u zeker dat u de lening met de laagste rente vindt die past bij uw persoonlijke situatie en wensen. Wij zorgen er graag voor dat u niet onnodig te veel betaalt.

Zodra u besloten heeft dat u geld nodig heeft voor een auto, verbouwing, studie of een andere grote aankoop en u dus weet wat het leendoel is, kunt u bij Nederlands Krediet Collectief online leningen vergelijken om te kijken welke het beste bij uw persoonlijke situatie past. Het is belangrijk dat u weet hoeveel geld u nodig heeft, want bij een persoonlijke lening gaat het om een vast bedrag dat op uw rekening gestort wordt.

Zodra uw lening is goedgekeurd door een van onze adviseurs ontvangt u het bedrag op uw rekening. Elke maand betaalt u hiervoor hetzelfde bedrag. Er wordt van tevoren afgesproken wat de looptijd van uw lening is, met andere woorden wanneer u de lening helemaal heeft terugbetaald. Het bedrag dat u terugbetaald, kunt u bij de persoonlijke lening niet opnieuw opnemen. U kunt wel tussentijds boetevrij extra aflossen.

Nog even de belangrijkste kenmerken van de persoonlijke lening op een rij:

 • Het vaste leenbedrag ontvangt u in één keer op uw rekening
 • De looptijd (aflosperiode) en het rentepercentage staan vast
 • Maandelijks lost u een vast bedrag af
 • De looptijd van de persoonlijke lening ligt tussen de 6 en 120 maanden
 • U kunt altijd boetevrij extra aflossen

BKR-registratie
Wanneer u een lening afsluit, wordt dit door de kredietverstrekker doorgegeven aan het BKR. Het BKR is een centraal informatiesysteem waarin alle kredieten geregistreerd worden. Veel mensen denken dat een BKR-registratie een nadeel is. Maar dit is niet altijd het geval. Als u geen betalingsachterstand heeft, is er sprake van een positieve registratie. Vraag een van onze adviseurs om meer informatie.

Ondernemers
Geld lenen als ondernemer? Dan is het ook mogelijk om een lening aan te vragen. Hiervoor worden uw jaarcijfers en opgaven inkomstenbelasting van de laatste twee jaar gebruikt.

U vraagt een persoonlijke lening bij Nederlands Krediet Collectief in 4 stappen aan.

Stap 1: Vraag uw lening aan
Voordat u de aanvraag voor een persoonlijke lening doet is het verstandig om te berekenen hoeveel u maximaal kunt lenen. Vervolgens geeft u aan hoeveel geld u wilt lenen, waarvoor u wilt lenen en wat de gewenste looptijd is. Pas de looptijd wel aan aan de levensduur van het leendoel. Selecteer het aanbod waarvoor u een offerte wilt ontvangen. Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen, krijgt u per mail een bevestiging. Onze adviseurs helpen u kosteloos en vrijblijvend indien nodig.

Stap 2: U ontvangt een offerte 
Wij toetsen uw lening aanvraag. Als uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u van ons digitaal een passende offerte.

Stap 3: Benodigde documenten aanleveren 

Is uw persoonlijke lening aanvraag goedgekeurd dan ontvangt u een link van uw eigen persoonlijke beveiligde omgeving, genaamd: “mijn NKC”.  In deze omgeving staat uw persoonlijke lening offerte tegen de beste voorwaarden van Nederland voor u klaar. Hier kunt u stukken uploaden en tevens de status van uw lening aanvraag volgen. Lost u eventueel een bestaande lening in verzorgen wij de afmelding bij uw huidige aanbieder alsmede de BKR.

Stap 4: Gaat u akkoord?

Is uw dossier compleet, gecontroleerd en definitief goedgekeurd? Dan zullen wij overgaan tot het uitbetalen van uw persoonlijke lening. Normaal gesproken staat binnen 2 werkdagen het geld op uw rekening. Efficiënt en zorgvuldig! 

 Als u geld wilt lenen, zijn de twee meest gekozen leenvormen de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. De keuze hangt voornamelijk af van uw leendoel.

Een persoonlijke lening is meestal een goede keuze als u eenmalig geld nodig heeft, bijvoorbeeld als u een nieuwe auto wilt kopen of als u uw keuken gaat verbouwen. Een persoonlijke lening geeft zekerheid. De rente staat gedurende de looptijd vast. U kunt het afgeloste gedeelte van uw lening niet opnieuw opnemen.

Een doorlopend krediet is het meest geschikt als u voor een langere periode extra geld achter de hand wilt hebben. U spreekt hiervoor wel een kredietlimiet af. Denk bijvoorbeeld aan het maken en inrichten van een babykamer. Het geld dat u hiervoor nodig heeft, geeft u waarschijnlijk niet in één keer uit. Als u uw lening (gedeeltelijk) heeft afbetaald, kunt u dat geld weer opnieuw opnemen. De rente van een doorlopend krediet is variabel, maar meestal lager dan de rente bij een persoonlijke lening. Een doorlopend krediet word steeds minder aangeboden door banken, de meeste vertrekkers stoppen met dit product. Een doorlopend krediet oversluiten naar een persoonlijke lening is mogelijk en eventueel zelfs voordeliger.  

Wat anderen realiseerden met hun persoonlijke lening

Onze kredietadviseurs geven u graag op basis van hun jarenlange ervaring een passend advies voor uw specifieke leendoel, zodat u uw wens kunt realiseren.

Verbouwing

Uw nieuwe verbouwing financieren met een persoonlijke lening

Meer informatie over verbouwen

Besparen

Geld besparen op uw huidige leningen door over te sluiten

Meer informatie over besparen

Auto

Met een persoonlijke lening voor uw auto weet u precies waar u aan toe bent

Meer informatie over een auto financiering

Actuele rente

Rentestand per dinsdag 28 mei

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.