Goedemiddag, start met berekenen en ontvang direct het beste aanbod!

Gratis offerte

Gratis offerte

binnen 24 uur

Zorgeloos lenen

Zorgeloos lenen

dankzij onze kredietbeschermers

Laagste rente

Laagste rente

vaste rente al vanaf 3,4%

Klantwaardering

Klantwaardering

een 4.9 uit 5 op Trustpilot.nl

Kenmerken doorlopend krediet

 • Geld opnemen tot een voorafgesproken limiet
 • Lage variabele rente v.a. 4,5%
 • Afgelost geld tussentijds opnieuw opnemen
 • Boetevrij extra aflossen
 • Alleen rente betalen over het opgenomen bedrag
 • Binnen 24 uur een offerte
 • Mogelijkheid tot het verzekeren van de maandlasten
 • Wij vergelijken meerdere aanbieders voor het beste aanbod

Vrijblijvende offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

Meer weten over een doorlopend krediet en geld lenen? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan ons totaaloverzicht van veelgestelde vragen over geld lenen.

Alle veelgestelde vragen over geld lenen.

Deze klanten gingen u voor

door klant
2 dagen geleden

Duidelijk

Goede duidelijke uitleg met een persoonlijke begeleiding

door Esmee
5 dagen geleden

Perfecte afhandeling

Super snelle afhandeling. Vragen en aanvullende stukken ook perfect afgehandeld.

door Marc
9 dagen geleden

Op een snelle en op eenvoudige wijze de…

Op een snelle en op eenvoudige wijze de correcte afhandeling van het gevraagde bedrag.

Bij het afsluiten van een doorlopend krediet ga je niet over één nacht ijs. Een krediet afsluiten vraagt om aandacht, de juiste informatie en een weloverwogen plan. Hoe je een doorlopend krediet aanvraagt, leggen we je graag uit. Wij hanteren hiervoor vier stappen. 

 1. Vraag online je doorlopende lening aan. Bij twijfel over het maken van de juiste keuze, is er altijd een adviseur beschikbaar om het voor je te checken. Een tweede paar ogen is altijd prettig. Je ontvangt direct online je offerte in je eigen beveiligde “mijn” omgeving.
 2. De tweede stap in het doorlopend krediet aanvragen is een offerte op maat. Wij sturen je een passende offerte toe, waarin de opgegeven wensen en mogelijkheden worden verwerkt.
 3. Vervolgens mag je in de beveiligde online omgeving documenten aanleveren. Je kunt deze direct uploaden en digitaal ondertekenen. Een doorlopend krediet afsluiten kan uiteraard alleen als wij de juiste informatie hebben, en zo een goedkeuring kunnen verlenen.
 4. Binnen twee werkdagen ontvang je het geld op je rekening, je krijgt hier direct bericht over als het is uitbetaald. 

Voordat je bovenstaand stappenplan doorloopt, is het van belang om te weten of een doorlopend krediet de juiste leenvorm is. Dit is afhankelijk van je wensen, het leendoel en je persoonlijke situatie. Wat ook afhankelijk is van je persoonlijke situatie is hoeveel geld je kunt lenen. Het is tenslotte fijn om te weten of het bedrag dat je voor ogen hebt ook daadwerkelijk haalbaar is. Bereken eenvoudig en snel hoeveel geld je kan lenen via onze rekentool. Zo weet je in een handomdraai tegen welk kredietlimiet je een doorlopend krediet kunt aanvragen.

Bij iedere aankoop vergelijk je verschillende aanbieders, dus waarom niet als het gaat om het afsluiten van een lening? Ook op dit gebied zijn er meerdere aanbieders ofwel kredietverstrekkers. Kredietverstrekkers vergelijken, dat is dan ook onze voornaamste tip. Dankzij samenwerkingen met meerdere kredietverstrekkers kunnen we kredieten verstrekken tegen een voordelige rente. Dit betekent dat je via ons ook de aanbiedingen van de diverse verstrekkers naast elkaar kunt leggen. In een oogopslag zie je welke partij de beste lening kan bieden tegen de goedkoopste doorlopend kredietrente. En dat scheelt direct geld!

Rente doorlopend krediet vergelijken

Bij een doorlopend krediet betaal je alleen rente over het gedeelte dat je hebt opgenomen. Dus het gedeelte dat je van je kredietlimiet hebt opgenomen. Goed om te weten is dat de doorlopend kredietrente variabel is. Wat inhoudt dat de rente die je betaalt kan fluctueren en afhankelijk is van de actuele marktrente. Je kunt bij een doorlopende lening altijd boetevrij overstappen. Een geldverstrekker zal dan ook voorzichtig zijn met het verhogen van de rente. Ontdek hieronder de actuele rentetarieven van het doorlopend krediet:

Met een doorlopend krediet spreek je een maximaal op te nemen kredietlimiet af. Rente betaal je alleen over het opgenomen bedrag. Je kunt een deel van het afgesproken bedrag achter de hand houden, voor bijvoorbeeld een verbouwing. Hierover betaal je geen rente. Met een doorlopend krediet betaal je maandelijks aflossing, die meestal een percentage van de kredietlimiet is (1,5% of 2%). Ook komt het voor dat je een percentage van het uitstaande saldo betaalt.

Bij dit type lening kun je altijd boetevrij aflossen en het afgeloste bedrag weer opnemen. Zo ben je verzekerd van een stuk financiële ruimte en kun je bij onverwachte uitgaven direct over het geld beschikken. Of je kiest voor vroegtijdig aflossen om zo op korte termijn de gehele lening af te betalen.

Vraag jij je nu af waarom je juist bij het Nederlands Krediet Collectief een doorlopend krediet moet afsluiten? Er zitten een aantal voordelen aan een lening afsluiten bij een collectieve partij. We sommen de voordelen op:

 • Het Nederlands Krediet Collectief is een onafhankelijke partij, waardoor je bij ons alle leningen en kredietverstrekkers met elkaar kunt vergelijken. En vergelijken levert uiteindelijk het beste tarief en de meest passende voorwaarden op.
 • Door onze collectiviteit hebben we samenwerkingen met verschillende partijen, waardoor we met voordelige rentestanden werken.
 • Wij kunnen snel schakelen. Nadat je online een doorlopend krediet hebt aangevraagd, ontvang je binnen 24 uur een passend voorstel. Het afsluiten van een lening vraagt dus geen lange adem van je.
 • De adviseurs van het Nederlands Krediet Collectief zijn 7 dagen per week bereikbaar. Heb je vragen over een doorlopend krediet afsluiten, de rente van een krediet of wil je hulp bij het vinden van een passende lening? Er staat een deskundig team voor je klaar om je daarbij te helpen.

Kortom, het doorlopend krediet heeft vele voordelen. En is misschien wel dé manier om je budget aan te vullen en een droom te vervullen. Wij, van het Nederlands Krediet Collectief, helpen je graag bij het afsluiten van een lening die van A tot Z bij je wensen past. En die uiteraard afgestemd is op jouw persoonlijke situatie.  

Wat anderen realiseerden met hun doorlopend krediet

Onze kredietadviseurs geven u graag op basis van hun jarenlange ervaring een passend advies voor uw specifieke leendoel, zodat u uw wens kunt realiseren.

Extra financiële ruimte

Komt u aan het eind van de maand geld tekort? Dan kiest u een flexibele lening om extra geld achter de hand te hebben.

Vraag een offerte aan

Alternatief roodstaan

Extra geld beschikbaar hebben, net als roodstaan bij je bank, alleen dan veel voordeliger.

Vraag een offerte aan

Alternatief creditcard

De voordelen van een creditcard maar dan tegen een lagere rente, bijvoorbeeld voor meerdere kleine aankopen.

Vraag een offerte aan

Actuele rente

Rentestand per woensdag 25 mei

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,3%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 58.634,53 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 488,62 en een rentetarief van 3,3%.