Bereken je lening

Rente v.a.

%

Maandlast

100 p/m

o.b.v 120 mnd

Kopen op afbetaling

Kopen op afbetaling of gebruik maken van uitgestelde betaling betekent dat u het product direct koopt maar later betaalt. De betaling doet u achteraf gedurende een x aantal termijnen tot het volledige bedrag is afbetaald. U betaalt voor deze optie een rente bovenop de daadwerkelijke kosten of aankoopprijs. De slogan “koop nu, betaal later” klinkt aantrekkelijk maar de berekende rente is vaak hoog en de aanbieder van deze financieringsmogelijkheid berekent soms ook nog extra kosten aan u door. Een product in termijnen afbetalen werd vooral aangeboden bij de financiering van een auto. Tegenwoordig wordt de optie veel breder aangeboden en kunt u wasmachines, meubels, drogers tot complete keukens op afbetaling kopen.

Gespreid betalen

Als u een dure aankoop doet en u heeft niet de financiële middelen om het bedrag volledig te voldoen lijkt een betaling die u achteraf in termijnen mag doen een uitkomst. Maar als u zich even verdiept in de voor- en nadelen is het dan de beste en voordeligste optie?

AfterPay is een mogelijkheid om een digitale aankoop achteraf te betalen maar moet niet worden verward met kopen op afbetaling. AfterPay is een digitale factuur die u binnen de gestelde betalingstermijn van 14 dagen volledig moet voldoen.

Voordelen kopen op afbetaling

Als u een keuken koopt en de dealer biedt u de mogelijkheid om de keuken te kopen op afbetaling geeft dat u het gemak; alles regelen op één plek. Heeft u een nieuwe wasmachine nodig maar zit u even krap bij kas dan kunt u ondanks dat u niet over het hele bedrag beschikt kunt u toch de wasmachine kopen en achteraf betalen. Deze optie stelt u in staat een korte periode te overbruggen tot u bijvoorbeeld weer salaris krijgt uitbetaald.

Nadelen uitgestelde betaling

De kosten die u voor een uitgestelde betaling moet betalen zijn hoog. De rente die aan u in rekening wordt gebracht is vaak de hoogst toegestane rente van 14% (de wet staat een hogere rente niet toe). In sommige gevallen berekenen verkopers ook nog onzichtbare extra kosten aan u door. De looptijd van deze betalingsregeling varieert. Het kan voorkomen dat de looptijd kort is en dat u binnen een paar maanden het bedrag, vermeerderd met de rentekosten, moet afbetalen.

Grote uitgave financieren met een lening

Als u en grote uitgave moet doen kunt u in plaats van uitgestelde betaling in termijnen kiezen voor een lening. Wat is het voordeel van een lening? U betaalt een lage rente en u hoeft niet bang te zijn voor onzichtbare kosten. Heeft u tijdens de looptijd van de lening extra geld  dan kunt u dat boetevrij inlossen op de lening. Bij een persoonlijke lening heeft u net als bij kopen op afbetaling te maken met een vaste looptijd waar binnen de schuld volledig moet zijn afgelost maar met als groot verschil dat de rente van een lening veel lager is dan de rente van achteraf betalen.

Fiscaal voordeel

Sluit u een persoonlijke lening af voor een nieuwe keuken of badkamer dan zijn de rentekosten fiscaal aftrekbaar. Het fiscale voordeel ontvangt u bij een lening die u afsluit om uw eigen woning te verbeteren. Misschien is het dankzij de aftrek van de rentekosten zelfs mogelijk zowel een nieuwe keuken als badkamer te laten plaatsen. Onze adviseur kan het voor u berekenen zodat u optimaal profiteert van belastingvoordeel. De optie kopen op afbetaling biedt geen belastingvoordeel.

Offerte aanvragen

U kunt online een offerte bij ons aanvragen, dat is vrijblijvend en kosteloos. U ontvangt een offerte op maat. Onze adviseurs kunnen u uitgebreid informeren zodat u de meest geschikte lening afsluit voor uw leendoel. U kunt ons mailen en bellen, de keuze is aan u.

Wilt u de lening verzekeren? Sluit dan een kredietbeschermer af die in geval van werkloosheid of arbeidsongeschiktheid tijdelijk uw betalingsverplichting overneemt na daling van uw inkomsten. In geval van overlijden keert de verzekering het verzekerde bedrag uit zodat uw schulden niet overgaan naar uw nabestaanden.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

“Wil jullie super bedanken voor de waanzinnige goede hulp kan nu eindelyk heerky en zorgeloos gaan leven dank zei jullie”

heer Bovekerk

Bekijk alle 204 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 9.2

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

085 - 760 89 89

Onze specialisten

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Anna van Saksenlaan 10 (1e etage)
2593 HT ‘s- Gravenhage

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

 

Vestiging Mijdrecht

Genieweg 56
3641 RH Mijdrecht

 

Vestiging Otterlo

Arnhemseweg 22-a
6731 BS Otterlo

Back to top