Goedenavond, start met berekenen en ontvang direct het beste aanbod!

Gratis offerte

Gratis offerte

binnen 24 uur

Zorgeloos lenen

Zorgeloos lenen

dankzij onze kredietbeschermers

Laagste rente

Laagste rente

vaste rente al vanaf 6,6%

Klantwaardering

Klantwaardering

een 4.9 uit 5 op Trustpilot.nl

Is de rente van mijn lening aftrekbaar?

Ja, de rente van uw lening is aftrekbaar in box 1 bij uw belastingaangifte wanneer u de persoonlijke lening gebruikt voor de aanschaf of verbetering van uw eigen woning. De rente van een doorlopend krediet is niet aftrekbaar. Dit geldt ook wanneer u de lening nodig heeft om 'losse' zaken met te financieren, zoals meubels, losse zonnepanelen of een wasmachine.

Onder de volgende voorwaarden kunt u geld lenen en de rente fiscaal aftrekken:

  • Het geld van de lening wordt besteed aan de hoofdwoning. Wanneer de lening bijvoorbeeld voor een tweede huis of vakantiewoning wordt gebruikt dan mag u de rente niet aftrekken.
  • De zaken die u heeft betaalt met de lening kunt u niet meenemen als u verhuist. Koopt u nieuwe meubels? Dan mag u de rente van de persoonlijke lening dus ook niet aftrekken.

Waarom is de rente van een doorlopend krediet niet aftrekbaar?

Sinds 2013 mag u de rente van een lening alleen nog aftrekken als u elke maand aflost op de lening. Omdat u bij een doorlopend krediet de afgeloste bedragen weer opnieuw kunt opnemen, voldoet die leenvorm niet aan de voorwaarden. Daarom is de rente van een doorlopend krediet niet aftrekbaar.

Actuele rente

Rentestand per zondag 21 april

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.