Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Algemene tips

06-08-2015

Hoe zit het met… uw restschuld financieren

Het goede nieuws klinkt al enige tijd: de woningmarkt begint zich te herstellen. Er worden meer huizen verkocht en de woningprijzen stijgen. Maar ondanks dat het vertrouwen van potentiële huizenkopers stijgt, is het voor sommige mensen lastig een nieuwe woning te financieren. Nog altijd staan er huizen ‘onder water’. Toch verhuizen? In onze blog tips voor het financieren van uw restschuld.

NHG voor restschuld financieren

Een huis staat onder water als de hypotheekschuld hoger is dan de waarde van het huis. Heeft u een hypotheek afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Dan neemt de NHG de restschuld van u over bij gedwongen verkoop. Voorwaarde is wel dat u er vooraf alles aan gedaan heeft om het verlies te beperken.

Meefinancieren in hypotheek

Moet u de restschuld zelf betalen? Dan heeft u verschillende mogelijkheden. Zo kunt u de restschuld meefinancieren in uw nieuwe hypotheek. Toch blijkt dit makkelijker gezegd dan gedaan. Vereniging Eigen Huis (VEH) deed hier onderzoek naar en concludeerde dat sommige banken restschuld onder geen beding meefinancieren in een nieuwe hypotheek.

Restschuld is fiscaal aftrekbaar

Op zoek naar een alternatief? Steeds meer mensen kiezen voor een lening voor het afbetalen van hun restschuld. De voordelen van geld lenen voor uw schuld? Vaak zijn de totale kosten voor een lening lager dan voor een hypotheek. Ondertussen kunt u met een lening voor uw restschuld net als met een hypotheek 15 jaar lang de rente van uw lening aftrekken van de belasting.

Geld lenen om schulden af te betalen

Geld lenen voor uw restschuld? Via Nederlands Krediet Collectief sluit u al een lening af tegen een rente vanaf 4,5%. U kunt kiezen tussen een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Welke lening u ook kiest, dankzij de online werkwijze en exclusieve samenwerking met onze partnerbanken is onze rente een stuk lager dan bij de grote banken. Ontdek wat dit voor u betekent en vraag hier een offerte aan.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: dinsdag 15 september

“Vriendelijk, meelevend en meedenkend, ik ben tevreden”

Inge Postuma

Bekijk alle 1040 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.