Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Algemene tips

06-08-2015

Hoe zit het met… uw restschuld financieren

Het goede nieuws klinkt al enige tijd: de woningmarkt begint zich te herstellen. Er worden meer huizen verkocht en de woningprijzen stijgen. Maar ondanks dat het vertrouwen van potentiële huizenkopers stijgt, is het voor sommige mensen lastig een nieuwe woning te financieren. Nog altijd staan er huizen ‘onder water’. Toch verhuizen? In onze blog tips voor het financieren van uw restschuld.

NHG voor restschuld financieren

Een huis staat onder water als de hypotheekschuld hoger is dan de waarde van het huis. Heeft u een hypotheek afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Dan neemt de NHG de restschuld van u over bij gedwongen verkoop. Voorwaarde is wel dat u er vooraf alles aan gedaan heeft om het verlies te beperken.

Meefinancieren in hypotheek

Moet u de restschuld zelf betalen? Dan heeft u verschillende mogelijkheden. Zo kunt u de restschuld meefinancieren in uw nieuwe hypotheek. Toch blijkt dit makkelijker gezegd dan gedaan. Vereniging Eigen Huis (VEH) deed hier onderzoek naar en concludeerde dat sommige banken restschuld onder geen beding meefinancieren in een nieuwe hypotheek.

Restschuld is fiscaal aftrekbaar

Op zoek naar een alternatief? Steeds meer mensen kiezen voor een lening voor het afbetalen van hun restschuld. De voordelen van geld lenen voor uw schuld? Vaak zijn de totale kosten voor een lening lager dan voor een hypotheek. Ondertussen kunt u met een lening voor uw restschuld net als met een hypotheek 15 jaar lang de rente van uw lening aftrekken van de belasting.

Geld lenen om schulden af te betalen

Geld lenen voor uw restschuld? Via Nederlands Krediet Collectief sluit u al een lening af tegen een rente vanaf 4,5%. U kunt kiezen tussen een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Welke lening u ook kiest, dankzij de online werkwijze en exclusieve samenwerking met onze partnerbanken is onze rente een stuk lager dan bij de grote banken. Ontdek wat dit voor u betekent en vraag hier een offerte aan.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: donderdag 4 maart

“Super snel geholpen en alles snel geregeld”

M. Van Dijk

Bekijk alle 1180 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.