Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Tips voor huiseigenaren

06-02-2019

Verbouwing eigen woning goed alternatief voor verhuizing

De krapte op de huizenmarkt zorgt ervoor dat de huizenprijzen ook in 2019 verder zullen stijgen. Dit betekent dat de betaalbaarheid van een koopwoning verder onder druk komt te staan. Met de huidige hypotheeknorm (maximaal 100% financieren) betekent dit flink wat eigen geld inleggen. Geld dat niet iedereen beschikbaar heeft.  In de huidige woningmarkt is het kopen van een huis dan ook niet voor iedereen haalbaar.

Heb je al een koopwoning en ben je van plan om te gaan verbouwen of verhuizen? Dan is op dit moment je huis verbouwen zeker het overwegen waard.

Vooral nu de rentetarieven voor het afsluiten van een verbouwingslening nog zo laag en gunstig zijn. Je sluit al een persoonlijke lening bij ons af vanaf 3,5%. 

Verbouwing financieren

 Een verbouwing financieren kan natuurlijk het beste met spaargeld. Maar als dat even niet voldoende voor handen is, zijn er alternatieven. Zo kiezen sommige mensen voor een tweede hypotheek. Maar wist je dat een persoonlijke lening voor verbouwen vaak voordeliger is? Je betaalt geen aparte bijkomende kosten voor advies, taxatie of notaris. Wel zo overzichtelijk. Ook is de rente in veel gevallen aftrekbaar van een persoonlijke lening

Extra reden dus om een lening af te sluiten. 

Bereken je wat je maximaal kunt lenen voor je verbouwing.

Waardevermeerdering huis door verbouwing 

Je woning verbouwen, dat doe je natuurlijk in eerste instantie om zelf prettiger te wonen. Zelden krijg je het geld dat je in een verbouwing steekt volledig terug bij de verkoop van je huis. Toch kan een verbouwing het verschil maken tussen het wél of niet verkopen van je woning. 

Welke verbouwingen laten je huis in waarde stijgen en welke verbouwingen voegen nauwelijks iets toe?

  • Extra leefruimte: denk bijvoorbeeld aan een dakkapel, een aan-of uitbouw, garage of kelder.
  • Je huis energiezuiniger maken:  denk aan bijvoorbeeld dakisolatie, dubbelglas, warmtepomp 
  • of zonnepanelen.

Vraag nu een verbouwingslening aan 

blog-69

Tips voor huiseigenaren

20-12-2020

Investeren in huisisolatie, de voordelen

Actuele rente

Rentestand per vrijdag 16 april

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.