Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 9.5

Klantbeoordeling 9.5

085 - 760 89 89

Tips voor huiseigenaren

01-02-2019

Je nieuwe huis verbouwen, bouwdepot of persoonlijke lening?

Stel je hebt een nieuw huis gekocht en je wil je huis laten verbouwen bijvoorbeeld met een nieuwe badkamer of keuken. Hoe kun je dan het beste je verbouwing van je huis financieren? In dit blog lees je meer over de mogelijkheden om je verbouwing te financieren.

Wat is een bouwdepot? 

Als je een nieuwbouwhuis óf een huis dat nog verbouwd moet worden koopt, kun je bij het afsluiten van de hypotheek een deel reserveren voor de bouw of verbouwing. Dit bedrag stoppen we in een apart ‘potje’: het bouwdepot. Vanuit dit depot betaal je de rekeningen voor de verbouwing of nieuwbouw. Je betaalt alleen rencte over het deel wat je opneemt iot je bouwdepot. 

Looptijd bouwdepot

De looptijd van een bouwdepot bedraagt zes maanden of twee jaar: zes maanden bij verbouwing van een bestaande woning en twee jaar bij de bouw van een nieuwbouwhuis. In deze periode kun je betalingen doen uit het depot voor de verbouwing of de bouw van je huis.

Hoe financier je de verbouwing van je huis? 

Er zijn meerdere mogelijkheden om de verbouwing van je huis te financieren.  Denk aan spaargeld of een schenking en als dat niet of onvoldoende voor handen is, dan kun je een persoonlijke lening afsluiten of de financiering via je hypotheek laten lopen. 

Hypotheek verhogen

Je kunt je hypotheek verhogen als je bij het afsluiten van de hypotheek gekozen hebt voor een hogere inschrijving. 

Bij een hogere inschrijving wordt in de notariële akte een hoger bedrag vastgelegd dan er daadwerkelijk is geleend voor de hypotheek. Hierdoor heb je mogelijk extra bestedingsruimte die in een later stadium van pas kan komen. Of je je hypotheek kunt verhogen hangt namelijk óók af van je persoonlijke situatie zoals je inkomen, vaste lasten en de eventuele overwaarde van je huis.

Als je een hypotheek met hogere inschrijving hebt, hoef je in dit geval niet opnieuw naar de notaris. Dat scheelt een hoop tijd en geld. Houd er wel rekening mee dat je maandlasten hoger worden, want met een extra lening betaal je extra rente en aflossing. Daarnaast mag je totale hypotheek niet meer zijn dan 100% van de waarde van je woning. Dit  is ook juist een reden dat veel consumenten kiezen voor een persoonlijke lening naast de hypotheek om overige kosten te kunnen betalen zoals verbouwing, of kosten koper. Als huiseigenaar krijg je de laagst mogelijke vaste leen rente.

Persoonlijke lening

Met een persoonlijke lening is het mogelijk om een bedrag te lenen voor een eenmalige uitgave. Zoals bijvoorbeeld een verbouwing aan je huis. 

Voor een persoonlijke lening is in principe elke gewenste looptijd mogelijk zolang deze tussen 12 maanden en 180 maanden ligt. Het is verstandig om de maximale looptijd van de lening af te stemmen op het leendoel. Zo voorkom je dat je lening doorloopt terwijl de economische levensduur van het aangeschafte product al voorbij is.

Verder is het belangrijk om te kijken naar je persoonlijke situatie, zodat je in staat blijft om tijdens de gehele looptijd aan je maandelijkse verplichten te blijven voldoen.

Met een persoonlijke lening weet je precies waar je aan toe bent. Zowel de looptijd als de rente staan vooraf vast. Bovendien is de rente die je betaalt voor de lening die je gebruikt voor aanschaf, verbetering of verbouwing van de woning is fiscaal aftrekbaar.

 

Bereken je verbouwingslening

Geld lenen voor tuin

Tips voor huiseigenaren

30-08-2019

Geld lenen voor je tuin

blog-69

Tips voor huiseigenaren

08-08-2019

Investeren in huisisolatie, de voordelen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: dinsdag 17 september

“Lening werd zeer snel geregeld en zelfs aanpassing van het te lenen bedrag was bunnen een dag gerealiseerd. Ook werd er goed meegedacht vwb de beste aanbieder.”

JG Hamstra

Bekijk alle 632 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 9.5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 4,2%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 56.522,- op basis van een looptijd van 72 maanden met een maandtermijn van € 785,- en een rentetarief van 4,2%.