Tips voor huiseigenaren

30-11-2023

Leningen voor kleine renovaties: budgetvriendelijke upgrades voor in uw huis

Uw huis is een hele belangrijke plek. Hier komt u thuis na een lange werkdag, geniet u met vrienden en familie van samenzijn of trekt u zich even terug wanneer dat nodig is. Een huis is heel persoonlijk. Om van uw huis een thuis en het helemaal naar uw zin te maken is een kleine renovatie soms genoeg. Budgetvriendelijke upgrades voor in huis? Een persoonlijke financiering is er ook voor kleine aanpassingen.

Financieringsopties voor kleine huisrenovaties

Misschien heeft u net een nieuwe woning gekocht, waar nog het een en ander aan moet gebeuren, of is het tijd om uw bestaande woning op te frissen. Een grote verbouwing financieren is niet altijd nodig om van uw huis een droomhuis te maken. Met kleine veranderingen kunt u eveneens groots uitpakken. Heeft u niet voldoende spaargeld om een kleine huis renovatie te financieren? Er zijn meer financieringsopties:

 • Uw hypotheek verhogen
  Als de verbouwing waardevermeerdering oplevert, kunt u de verbouwingskosten meenemen in uw hypotheek. Het nadeel van deze financieringsoptie is dat kleine verbouwingen voor meer woonplezier zorgen, maar niet altijd voor meer woningwaarde. Daarnaast rekenen hypotheekverstrekkers doorgaans extra kosten zoals notariskosten.

 • De persoonlijke lening
  Een persoonlijke lening is vanaf €5000 af te sluiten met een looptijd vanaf 12 maanden. Ideaal als u een kleiner bedrag wilt lenen voor aanpassingen aan de woning. Voor deze financiering betaalt u geen extra kosten.

 • Lening bij vrienden of familie
  Heeft u het geluk dat u geld kunt lenen bij naasten, dan is dat ook een optie. Bij deze leenvorm is het wel belangrijk goede afspraken te maken en deze op papier te zetten.

Slimme upgrades voor een beperkt budget

Het liefst wilt u dat de renovatie niet alleen het wooncomfort verbetert, maar ook echt iets toevoegt aan het huis (en het wellicht voor een hogere woningwaarde zorgt). Duurzame maatregelen zijn slim. Begin klein door enkele zonnepanelen te plaatsen, een deel van de woning te isoleren of kies voor een gedegen ventilatiesysteem. Deze kleine aanpassingen zijn een aanwinst voor uw woning, het milieu en uiteindelijk uw portemonnee.

Andere manieren om een fijner thuis te creëren, die niet al te duur zijn: goede zonwering, een tuin met voldoende privacy, een nieuw badmeubel, moeilijk te reinigen stoffen vervangen door onderhoudsvriendelijke materialen, technologische snufjes, kwalitatieve accessoires zoals kunst aan de muur of unieke verlichting. Met een kleine aanpassing, of een mix van kleine upgrades, realiseert u in een handomdraai een fijn, gezellig en uitnodigend huis. 

Voordelen van lenen voor huisverbeteringen

Als u geld leent van een geldverstrekker voor huisverbeteringen betaalt u maandelijks een bedrag aan rente en aflossing. Een financiering in deze categorie heeft financieel voordeel. Leent u namelijk geld voor het aankopen, onderhouden of verbeteren van uw woning, dan is de rente aftrekbaar. Bewaar wel uw aankoopbonnen en facturen, zodat u kunt aantonen dat het geleende geld daadwerkelijk naar aanpassingen in en om de woning is gegaan. Meer voordelen van de persoonlijke lening voor huiseigenaren:

 • Een vast, laag rentetarief, met laagste rentegarantie bij het Nederlands Krediet Collectief

 • U leent al vanaf €5000 met een looptijd vanaf 12 maanden

 • De voorwaarden staan vast: de looptijd en maandlast veranderen niet zolang de lening loopt

 • U mag boetevrij extra aflossen als u een financiële meevaller heeft 

 • Er zijn geen extra kosten voor taxatie, een bezoek aan de notaris en hypotheekadvies, wat bij een hypothecaire lening wel het geval is.

Een financiering afsluiten voor kleine renovaties aan uw woning? Vraag vrijblijvend een offerte aan bij het Nederlands Krediet Collectief en ontdek welke financieringsoptie het beste bij u past!

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89
Verschillen tussen hypotheek en lening

Tips voor huiseigenaren

09-11-2022

Verschillen tussen hypotheek en lening

blog-69

Tips voor huiseigenaren

20-12-2020

Investeren in huisisolatie, de voordelen

Actuele rente

Rentestand per dinsdag 28 mei

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.