Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Tips voor huiseigenaren

19-07-2019

Liever verbouwen dan je huis verkopen

De prijzen op de huizenmarkt stijgen nog steeds. Door de hoge huizenprijzen kun je je afvragen wat verstandiger is om te doen: verbouwen of toch verhuizen? Lees in dit blog meer over waarom het slimmer is om te verbouwen dan te verhuizen.

Verbouwen of verhuizen? 

Ben je eigenlijk wel tevreden met de woning die je nu hebt? Maar is je woning aan een opknapbeurt toe? Of woon je naar je zin maar mis je ruimte in je huis omdat er gezinsuitbreiding op komst is? In beide gevallen kan een verbouwing uitkomst bieden. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een dakkapel, een aanbouw van je woonkamer of een nieuwe keuken. Of misschien is je badkamer toe aan een renovatie. Wat je woonwensen ook zijn, inventariseer van te voren goed wat de kosten zijn zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen: verbouwen of toch verhuizen. 

De kosten van een dakkapel, nieuwe badkamer of keuken liggen wellicht lager dan een verhuizing. Vergeet niet dat bij een verhuizing ook extra kosten gemoeid zijn. Vaak moet de nieuwe woning worden geschilderd en moeten er nieuwe gordijnen komen. Heel belangrijk is dat er bij een verhuizing veel andere kosten gemoeid zijn: denk aan overdrachtsbelasting, notaris en afsluitkosten (kosten koper). Daarnaast krijg je ook nog te maken met de nieuwe fiscale wetgeving omtrent de beperking hypotheekrenteaftrek.

En als je de oude woning moet verkopen met verlies, wordt verhuizen een dure aangelegenheid. Het is ook mogelijk dat het lang duurt om je oude woning te verkopen en je dus tijdelijk met twee woningen en dus met dubbele woonlasten te maken hebt. 

Bestaande koopwoningen zijn in mei dit jaar 7,2 procent duurder geworden dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Reden te meer om een verbouwing te overwegen om zo geld te besparen. 

Badkamer of keuken verbouwen

Je badkamer of keuken verbouwen is een slimme optie. Een nieuwe badkamer  of keuken is vaak een grote uitgave. Bepaal daarom eerst van te voren je budget. Vraag bij verschillende aannemers een offerte op om een goed beeld te krijgen van de kosten. Je kunt dan de kosten van een nieuwe badkamer  of keuken met elkaar vergelijken en zo een goede keuze maken met welke partij je in zee wenst te gaan om je renovatie te laten realiseren. 

Verbouwing? Houd rekening met onvoorziene kosten 

Houd altijd een bedrag apart voor onvoorziene kosten bij een verbouwing in je huis. Als je een nieuwe badkamer of keuken neemt, kan na het slopen bijvoorbeeld lekkageschade naar boven komen. Zo’n reparatie kost extra geld. Het Nibud adviseert 5% van de offerteprijs achter de hand te houden voor onvoorziene uitgaven.

Verbouwing financieren

Een verbouwing is een flinke investering. Heb je onvoldoende spaargeld? Dan is een verbouwingslening een goede optie. 

Het Nederlands Krediet Collectief biedt een passende lening om je verbouwing bekostigen. Bij NKC leen je geld voor een verbouwing tegen duidelijke voorwaarden en de scherpste rente.

Meer weten? 

Vraag een offerte aan

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89
blog-70

Tips voor huiseigenaren

20-09-2019

Belastingvoordelen geld lenen voor verbouwing

Geld lenen voor tuin

Tips voor huiseigenaren

30-08-2019

Geld lenen voor je tuin

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 18 september

“Top geholpen ! Ze weten waar ze over praten.”

heer Baris

Bekijk alle 1042 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.