Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Tips voor huiseigenaren

19-07-2019

Liever verbouwen dan je huis verkopen

De prijzen op de huizenmarkt stijgen nog steeds. Door de hoge huizenprijzen kun je je afvragen wat verstandiger is om te doen: verbouwen of toch verhuizen? Lees in dit blog meer over waarom het slimmer is om te verbouwen dan te verhuizen.

Verbouwen of verhuizen? 

Ben je eigenlijk wel tevreden met de woning die je nu hebt? Maar is je woning aan een opknapbeurt toe? Of woon je naar je zin maar mis je ruimte in je huis omdat er gezinsuitbreiding op komst is? In beide gevallen kan een verbouwing uitkomst bieden. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een dakkapel, een aanbouw van je woonkamer of een nieuwe keuken. Of misschien is je badkamer toe aan een renovatie. Wat je woonwensen ook zijn, inventariseer van te voren goed wat de kosten zijn zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen: verbouwen of toch verhuizen. 

De kosten van een dakkapel, nieuwe badkamer of keuken liggen wellicht lager dan een verhuizing. Vergeet niet dat bij een verhuizing ook extra kosten gemoeid zijn. Vaak moet de nieuwe woning worden geschilderd en moeten er nieuwe gordijnen komen. Heel belangrijk is dat er bij een verhuizing veel andere kosten gemoeid zijn: denk aan overdrachtsbelasting, notaris en afsluitkosten (kosten koper). Daarnaast krijg je ook nog te maken met de nieuwe fiscale wetgeving omtrent de beperking hypotheekrenteaftrek.

En als je de oude woning moet verkopen met verlies, wordt verhuizen een dure aangelegenheid. Het is ook mogelijk dat het lang duurt om je oude woning te verkopen en je dus tijdelijk met twee woningen en dus met dubbele woonlasten te maken hebt. 

Bestaande koopwoningen zijn in mei dit jaar 7,2 procent duurder geworden dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Reden te meer om een verbouwing te overwegen om zo geld te besparen. 

Badkamer of keuken verbouwen

Je badkamer of keuken verbouwen is een slimme optie. Een nieuwe badkamer  of keuken is vaak een grote uitgave. Bepaal daarom eerst van te voren je budget. Vraag bij verschillende aannemers een offerte op om een goed beeld te krijgen van de kosten. Je kunt dan de kosten van een nieuwe badkamer  of keuken met elkaar vergelijken en zo een goede keuze maken met welke partij je in zee wenst te gaan om je renovatie te laten realiseren. 

Verbouwing? Houd rekening met onvoorziene kosten 

Houd altijd een bedrag apart voor onvoorziene kosten bij een verbouwing in je huis. Als je een nieuwe badkamer of keuken neemt, kan na het slopen bijvoorbeeld lekkageschade naar boven komen. Zo’n reparatie kost extra geld. Het Nibud adviseert 5% van de offerteprijs achter de hand te houden voor onvoorziene uitgaven.

Verbouwing financieren

Een verbouwing is een flinke investering. Heb je onvoldoende spaargeld? Dan is een verbouwingslening een goede optie. 

Het Nederlands Krediet Collectief biedt een passende lening om je verbouwing bekostigen. Bij NKC leen je geld voor een verbouwing tegen duidelijke voorwaarden en de scherpste rente.

Meer weten? 

Vraag een offerte aan

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89
blog-69

Tips voor huiseigenaren

20-12-2020

Investeren in huisisolatie, de voordelen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 5 maart

“Omdat ik e.e.a. aan woningverbetering van mijn flatje wil gaan doen en daarvoor niet genoeg geldmiddelen ter beschikking had, heb ik afgelopen week een lening aangevraagd bij het Nederlands Krediet Collectief. De medewerkers van genoemde instantie hebben mij telefonisch heel vriendelijk en zeer correct geholpen. Er was begrip voor mijn onwetendheid t.a.v. handelingen met downloaden etc. Daarbij ben ik fantastisch geholpen en zo ben ik ook weer een beetje wijzer geworden in het werken op een pc. En tenslotte: petje af voor de snelle wijze waarop mijn lening door hen is geregeld.”

heer Van der Marel

Bekijk alle 1181 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.