Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Goedemiddag, start met berekenen en ontvang direct het beste aanbod!

Gratis offerte

Gratis offerte

binnen 24 uur

Zorgeloos lenen

Zorgeloos lenen

dankzij onze kredietbeschermers

Laagste rente

Laagste rente

vaste rente al vanaf 3,5%

Klantwaardering

Klantwaardering

een 4.8 uit 5 op Trustpilot.nl

Een eigen vakantiehuis kopen: het is voor steeds meer Nederlanders een langgekoesterde droom. Spanje, Frankrijk, Italië of lekker dichtbij huis hier in Nederland, voor veel mensen is het een prettig idee om ergens op een favoriete plek een eigen vakantiehuis te hebben om zo uit de waan van de dag te stappen. Herkent u deze wens, maar weet u niet zo goed hoe u de financiering rond kunt krijgen? Dan bent u bij Nederlands Krediet Collectief aan het juiste én betrouwbare adres.

We zien een toenemende vraag naar leningen voor vakantiewoningen, zowel voor eigen recreatie als belegging. Zeker nu het geld op de spaarrekening eigenlijk nauwelijks rendeert kan een vakantiewoning een hele goede investering zijn. Met een behulp van een financiering tot 150.000 euro is het mogelijk om zo’n droom te laten uitkomen. Dat kan snel, veilig en online bij Nederlands Krediet Collectief.

Hypotheek of lening voor een vakantiewoning?

Als u een eerste woning koopt, wordt in het geval van een lening vrijwel altijd gebruik gemaakt van een hypotheek. Het voordeel als toekomstig huiseigenaar is dat u een lage (hypotheek) rente betaalt en gebruik kunt maken van hypotheekaftrek. Deze voordelen gelden alleen bij de aankoop van een eerste woning en dus niet bij een vakantiewoning. Het is mogelijk om uw vakantiewoning te financieren met een (overwaarde van uw huidige) hypotheek of een gedeeltelijk tweede nieuwe hypotheek. Vervolgens kunt met een persoonlijke lening het resterende deel van het aankoopgedrag financieren. Wilt u geen hypotheek afsluiten of krijgt u deze niet? Dan kunt u ervoor kiezen om voor het gehele bedrag een lening af te sluiten voor een bedrag van 150.000 euro. 

Een lening kent veel voordelen ten opzichte van een (tweede) hypotheek. Bij een lening betaalt u geen extra kosten, zoals notaris, taxatie/makelaar en afsluit/advieskosten. Uw vakantiewoning is dus geen verplicht onderpand voor de nieuwe financiering. Stel dat u ervoor kiest om de woning als belegging te kopen, is het voordeliger om een kortere beleggingsperiode van bijvoorbeeld maximaal tien jaar te hebben in plaats van dertig jaar bij een hypotheek. Een lening afsluiten voor een vakantiehuis is een stuk voordeliger, zeker als u kiest voor een kortere looptijd. Zeker als u een gedeelte eigen middelen heeft, is het een prima optie om met een vaste aflossing te genieten van uw vakantiewoning.

Voordelen Persoonlijke Lening bij Nederlands Krediet Collectief

Geld lenen voor een vakantiewoning bij Nederlands Krediet Collectief heeft meerdere voordelen. Wij hebben deze voor u op een rijtje gezet:

  • Het maximale leenbedrag voor een vakantiewoning ligt bij ons vaak hoger dan bij andere kredietverstrekkers, namelijk tot 150.000 euro.  
  • U regelt alles online.
  • U betaalt geen afsluitkosten.
  • Altijd de laagste rente van Nederland, namelijk vanaf 3,5% voor 10 jaar vast.
  • De beste voorwaarden, altijd boetevrij aflossen.
  • U kunt geheel kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen.

Soorten leningen voor uw vakantiewoning

Wilt u uw droom van een eigen vakantiewoning verwezenlijken en bent u van plan om hiervoor een lening af te sluiten? Dan kunt u bij Nederlands Krediet Collectief kiezen uit drie soorten leningen, namelijk een Persoonlijke Lening, een Doorlopend Krediet of het Combinatie Krediet.

Vakantiewoning financieren met een Persoonlijke Lening

Als u kiest voor een persoonlijke lening leent u eenmalig een vast bedrag tot 150.000 euro tegen een vaste rente en looptijd. U ontvangt dit bedrag in één keer. U betaalt elke maand hetzelfde bedrag en aan het einde van de looptijd bent u schuldenvrij. U weet dus precies waar u aan toe bent en u kan niet in de verleiding komen om meer geld te lenen. Het is mogelijk om tussentijds altijd boetevrij extra af te lossen, zodat u de lening eerder kunt afbetalen.

Vakantiewoning financieren met een Doorlopend Krediet

Het is niet gebruikelijk om een doorlopend krediet te gebruiken voor de financiering van een vakantiewoning. Bij de meeste banken kunt u maar tot 50.000 euro lenen met een doorlopend krediet. Het is wel mogelijk om een combinatie krediet af te sluiten, waarbij u een deel van het totale leenbedrag onderbrengt in een doorlopend krediet. Zo kunt u toch profiteren van de voordelen die een doorlopend krediet u biedt, zoals het opnieuw opnemen van afgeloste bedragen, het altijd achter de hand hebben van geld en een variabele rente.

Vakantiewoning financieren met een Hybride Krediet

Het Hybride krediet is een combinatie van meerdere leningen, namelijk:

  • Twee persoonlijke leningen

Bij deze leenvorm wordt het beste van twee banken gecombineerd door risicospreiding. Als u voor een combinatie krediet kiest met twee persoonlijke leningen dan zijn de rentekosten fiscaal aftrekbaar. De rente en de looptijd staan vast en u betaalt elke maand dezelfde lasten. Met het combinatie krediet heeft u de zekerheid van een persoonlijke lening en weet u dus precies waar u aan toe bent. 

Dankzij de risicospreiding van een combinatie krediet kunnen wij een lagere rente aanbieden en zijn hogere leenbedragen mogelijk voor de financiering van recreatieobjecten, zoals een caravan of camper, bungalow, chalet en vakantiewoning. Bent u van plan om uw vakantiewoning te verhuren? Dan kunt u de huurinkomsten direct terugstorten in het doorlopend krediet gedeelte of boetevrij extra termijnen aflossen op het deel van de persoonlijke lening.

Bereken hoeveel u kunt lenen voor uw vakantiewoning

Benieuwd of u het benodigde bedrag kunt lenen voor uw vakantiewoning? Bereken het hieronder met onze rekentool.

 Uw maximaal verantwoorde leenbedrag:


In 4 stappen de lening voor uw vakantiewoning realiseren

Uw lening in 4 stappen gerealiseerd

Lening online aanvragen

Online aanvragen

Niet zeker van uw keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met u door.

Offerte van lening op maat

Offerte op maat

We nemen samen uw wensen en mogelijkheden door. U krijgt van ons de best passende offerte.

Uw documenten opsturen in een persoonlijke omgeving

Documenten opsturen

U kunt online in uw persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld binnen 2 werkdagen op uw rekening

Het geld op uw rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor u af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op uw rekening.

Actuele rente

Rentestand per vrijdag 16 april

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.