Goedemiddag, start met berekenen en ontvang direct het beste aanbod!

Gratis offerte

Gratis offerte

binnen 24 uur

Zorgeloos lenen

Zorgeloos lenen

dankzij onze kredietbeschermers

Laagste rente

Laagste rente

vaste rente al vanaf 3,25%

Klantwaardering

Klantwaardering

een 4.9 uit 5 op Trustpilot.nl

Doorlopend krediet, rente aftrekbaar?

Alleen wanneer u een doorlopend krediet vóór januari 2013 heeft afgesloten en voor die datum bedragen heeft opgenomen voor de aanschaf of het verbouwen van uw eigen woning is de rente van een doorlopend krediet aftrekbaar.

Sinds 1 januari 2013 is de rente van een doorlopend krediet niet meer aftrekbaar. De reden is dat het doorlopend krediet, als leenvorm, niet aan de voorwaarden voldoet. De belangrijkste voorwaarde van de rente aftrekbaarheid is dat de lening maandelijks wordt afgelost. Bij een doorlopend krediet is het altijd mogelijk om afgeloste bedragen weer op te nemen, vandaar ook het flexibele karakter van deze leenvorm.

Wanneer u een lening wilt afsluiten en ook de rente van de fiscaal wilt aftrekken in box 1 dan kunt een persoonlijke lening aanvragen. Bij een persoonlijke lening lost u wel gedurende een vaste looptijd, en met een vaste rente, maandelijks af. De rente van een persoonlijke lening is daarom wel aftrekbaar.

Overigens wordt het doorlopend krediet steeds minder aangeboden door banken en kredietverstrekkers (waarom stoppen banken met het doorlopend krediet?) en is het enige alternatief een persoonlijke lening.

Actuele rente

Rentestand per maandag 24 januari

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,3%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 58.634,53 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 488,62 en een rentetarief van 3,3%.