Tips voor persoonlijk lenen

06-05-2019

Waarom geld lenen?

Stel je huis moet dringend opgeknapt worden. De badkamer werkt niet meer naar behoren of je keuken moet dringend een reparatie ondergaan. 

Heb je onvoldoende spaargeld om dat te kunnen bekostigen, dan biedt een lening uitkomst. 

Verantwoord geld lenen 

Een lening afsluiten lijkt tegenwoordig heel gemakkelijk. Maar er zijn altijd risico’s. Als je weet waar je op moet letten, weet je wat je kunt verwachten en kun je verantwoord geld lenen.

Voor welk leendoel je ook een lening wilt afsluiten, belangrijk is om te kijken naar de economische levensduur van het product zoals een nieuwe keuken of badkamer.  Zo is het verstandig om de maximale looptijd van de lening hierop af te stemmen. Zo voorkom je dat je lening doorloopt terwijl de economische levensduur van het aangeschafte product al voorbij is.

Checklist lening afsluiten

Voordat je een lening gaat afsluiten is het verstandig om de volgende stappen te doorlopen. 

Stap 1:  Laat je kosteloos informeren door een specialist van het Nederlands Krediet Collectief. Hij of zij zoekt naar de beste voorwaarden inzake je beoogde financieringswens.

Stap 2: Vergelijk de voorwaarden

Vergelijk de voorwaarden van verschillende kredietverstrekkers. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om vervroegd af te lossen of een overlijdensrisicoverzekering. Maar ook aan de looptijd en de rente. Je kunt dit zelf doen of met behulp van een adviseur.

Stap 3: Check de rente en de kosten

Is de rente vast of variabel? Hoe lang geldt het rentepercentage? Hoeveel moet je per maand betalen? Heb je afsluit - of andere additionele bijkomende kosten? Allemaal zaken om uit te zoeken voordat je een lening afsluit. 

Stap 4: Kies de leenvorm die bij jou past

Wil je meer flexibiliteit en geld kunnen opnemen wanneer jij dat nodig hebt? Dan biedt een doorlopend krediet uitkomst. 

Wil je geld lenen voor een grote aankoop? En vooraf weten hoeveel je per maand betaalt aan rente en aflossing? Dan is een persoonlijke lening een goede keuze. Bij een persoonlijke lening weet je exact wat je per maand betaalt aan rente en aflossing. Je leent met een vaste rente tijdens de gehele looptijd en je betaalt elke maand een vast bedrag.

Lening aanvragen

Fiscale voordelen geld lenen huiseigenaar

Een lening die je afsluit om je eigen woning te verbeteren geeft fiscaal voordeel. De rentekosten van de lening zijn in dat geval aftrekbaar. Een mooi extra voordeel voor jou. Een verbouwing of renovatie in de vorm van een nieuwe keuken, badkamer, dakkapel of zonnepanelen zijn voorbeelden van leendoelen die fiscaal voordeel bieden. Onze adviseurs kunnen je informeren en zij sluiten een lening voor je af waarbij je optimaal geniet van fiscaal voordeel dankzij hun specialistische kennis. 
Lees meer over je belastingvoordelen als huiseigenaar

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89
blog-100

Tips voor persoonlijk lenen

04-06-2019

Caravan financieren: welke opties zijn er?

blog-56_1

Tips voor persoonlijk lenen

10-03-2019

Geld lenen voor verduurzamen eigen huis

Actuele rente

Rentestand per dinsdag 21 mei

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.