Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Tips voor persoonlijk lenen

10-03-2019

Geld lenen voor verduurzamen eigen huis

Geld lenen wordt makkelijker gemaakt door verschillende Nederlandse banken om huiseigenaren zo in staat te stellen hun huis te verduurzamen. De Nederlandse overheid wil in 2050 alle huishoudens van het gas af hebben. Dat vraagt vaak om een forse investering die niet door alle huishoudens financieel gedragen kunnen worden. Dan is geld lenen een goede optie. 

Geld lenen maakt eerste aanpassingen duurzame woning mogelijk 

Het geld dat huiseigenaren makkelijker kunnen lenen, maakt het mogelijk om de eerste aanpassingen te kunnen bekostigen, bijvoorbeeld de kosten van het isoleren van een huis. Daarvoor zijn vaak forse investeringen nodig. De cv-ketel vervangen door een warmtepomp, of de aanschaf van zonnepanelen bijvoorbeeld lopen al snel op tot duizenden euro's.

De kosten voor het volledig verduurzamen van een gemiddelde woning liggen vaak een stuk hoger dan tienduizend euro. Het volledig verduurzamen van een rijtjeshuis dat in de jaren '70 is gebouwd, kost bijvoorbeeld al snel tussen de vijftien- en dertigduizend euro.

Huis energiezuiniger maken: verschillende financieringsmogelijkheden

Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden om je huis energiezuiniger te maken. We zetten ze voor je op een rij.  

Meefinancieren in je hypotheek 

Verschillende hypotheekverstrekkers bieden de mogelijkheid om energiebesparende maatregelen mee te financieren in de hypotheek; huizenkopers die willen verduurzamen, kunnen tot 106 % van de woningwaarde lenen. Voorbeelden van energiebesparende maatregelen zijn: Hr-ketel, warmtepomp, zonneboiler, dak- en vloerisolatie en HR++ beglazing. De bank zet het extra hypotheekbedrag in een depot en controleert of je het geleende bedrag daadwerkelijk besteedt aan energiebesparende maatregelen. Bovendien zal de bank je vragen om aankoopnota’s. 

Daarnaast zijn er administratieve kosten verbonden aan het wijzigen van een bestaande hypotheek. Dit ontmoedigt veel huizenbezitters om de eerste stap te zetten. Een hypotheekadviesgesprek kost vaak al zo'n duizend euro.

Koop je een huis en wil je investeren in energiebesparende maatregelen of koop je een huis dat al energiezuinig is? Dan kun je bij de meeste geldverstrekkers een hogere hypotheek afsluiten. Dit extra bedrag komt dan bovenop de maximale hypotheek die gebaseerd is op jouw inkomen. Voor investeringen die nog moeten worden gerealiseerd, kun je maximaal 9.000 euro lenen. 

 Door het beperkte extra leenbedrag en aanvullende administratieve kosten als je al huiseigenaar bent, is het afsluiten van een persoonlijke lening wellicht een interessantere optie. 

Voordelen persoonlijke lening versus duurzaamheidslening 

Via de gemeente kun je een duurzaamheidslening aanvragen.  Dit is een lening waarmee je tegen bepaalde voorwaarden energiebesparende maatregelen aan je woning kunt financieren. Het nadeel is echter dat niet iedere gemeente of provincie een duurzaamheidslening heeft. In dat geval is een persoonlijke lening een aantrekkelijk alternatief. 

Voordelen persoonlijke lening

  • Kortere looptijd dan een tweede hypotheek 
  • Fiscaal aftrekbaar 
  • Rente en looptijd staan vooraf vast 
  • Geen aanvullende administratieve kosten zoals notariskosten etc. 

Lening aanvragen

Auteur: Rick Hartsuiker

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: krediet acceptatie, klantbelang085 - 760 89 89
blog-68

Tips voor persoonlijk lenen

14-06-2019

Lening van je huisbank oversluiten, hoe zit dit?

blog-100

Tips voor persoonlijk lenen

04-06-2019

Caravan financieren: welke opties zijn er?

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: dinsdag 20 oktober

“Kredietaanvraag binnen 1 dag afgerond. Super service en kundige medewerkers.”

mevrouw Dihal

Bekijk alle 1076 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.