Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Tips voor persoonlijk lenen

28-02-2019

Een persoonlijke lening is niet voor iedereen weggelegd

Als je geld nodig hebt is een persoonlijke lening of doorlopend krediet vaak het eerste waar je aan denkt. Welke voorwaarden zijn er eigenlijk voor het afsluiten van een persoonlijke lening? Je leest er meer over in dit blog. 

Wie mag er een persoonlijke lening afsluiten? 

Een lening afsluiten lijkt tegenwoordig heel gemakkelijk. Toch zul je wel aan een aantal voorwaarden moeten voldoen om een lening te kunnen afsluiten. Zo moet je voldoende inkomen hebben en geen negatieve BKR registratie. Essentieel bij kredietverstrekking is dat er een vast en bestendig inkomen is.

Daarnaast moet je woonachtig zijn in Nederland om een lening te kunnen afsluiten. En verder is er ook nog een leeftijdsgrens. Je moet minimaal 21 jaar zijn en maximaal 74 om een lening te kunnen afsluiten. 

Wanneer mag je een persoonlijke lening afsluiten? 

Afhankelijk van je persoonlijke situatie kun je een lening afsluiten:

 • • Als je een tijdelijk of vast dienstverband hebt
 • • Als je als ZZP’er minimaal 3 jaar opeenvolgend een positief bedrijfsresultaat hebt geboekt
 • • Als je bij het BKR goed bekend staat 
 • • Ben je uitzendkracht? Lees dan welke mogelijkheden er zijn om een geld te lenen als uitzendkracht
 • • Ben je met vervroegd pensioen of arbeidsongeschikt? Ook dan zijn er onder bepaalde condities beperkte mogelijkheden om geld te lenen. 

Niet dezelfde rente voor iedereen

Bij het uitzoeken van een geldverstrekker let je vooral op de hoogte van de rente. Bij ruim de helft van de aanbieders kom je daar pas achter als je een lening aanvraagt. Ze werken met een zogenaamd Risk Based Pricing systeem. De hoogte van de rente is afhankelijk van de inschatting die de geldverstrekker maakt over het risico dat hij loopt als je de lening niet netjes terugbetaalt. Als ZZP’er kan je dus een hogere rente betalen dan iemand die een vaste aanstelling heeft. 

Direct een lening aanvragen

Voldoe je aan bovengenoemde voorwaarden? Dan kun je bij het Nederlands Krediet Collectief een persoonlijke lening aanvragen tegen de scherpste rente en zeer aantrekkelijke voorwaarden.

Vraag nu een offerte aan 

Mijn persoonlijke situatie wijzigt, wat doe ik met mijn lening? 

Stel je hebt een doorlopend krediet of persoonlijke lening bij het Nederlands Krediet Collectief. Maar er gebeurt iets in je leven, waardoor je misschien het leenbedrag wilt aanpassen. Waardoor je meer of juist minder kunt aflossen? Wat nu?

Op de jouw situatie pagina, lees je meer over wat je kunt doen als je persoonlijke situatie verandert. 

 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89
blog-68

Tips voor persoonlijk lenen

14-06-2019

Lening van je huisbank oversluiten, hoe zit dit?

blog-100

Tips voor persoonlijk lenen

04-06-2019

Caravan financieren: welke opties zijn er?

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: maandag 21 september

“Snel, eerlijk en duidelijk geholpen. Erg vriendelijke medewerkers. Aanrader!!”

heer Straathof

Bekijk alle 1044 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.