Tips voor persoonlijk lenen

19-11-2018

Besparen op je persoonlijke lening of doorlopend krediet: hoe doe je dat?

Heb je een persoonlijke lening of een doorlopend krediet? Wist je dat je een hoop geld kunt besparen door je lening over te sluiten ? Je kunt zelfs tot honderden euro’s besparen door je goed te laten voorlichten of door meerdere leningen met elkaar te vergelijken. De renteverschillen tussen een persoonlijke leningen en doorlopend krediet kunnen enorm uit elkaar lopen. Met deze tips helpen we je op weg om te besparen als je een lening gaat afsluiten.

Profiteer nu van de historisch lage rente

Wist je dat je fors kunt besparen door over te stappen naar een andere kredietverstrekker? Zo profiteer je van een lagere rente. De rente staat momenteel historisch laag, zodat oversluiten naar een vaste rente zoals een persoonlijke lening nu nog aantrekkelijker is. Zeker als je meerdere lopende leningen samenvoegt tot 1 nieuwe lening, de looptijd verkort en daarmee eerder schuldenvrij bent. Bovendien kun je altijd boetevrij aflossen op alle type leningen. Dit levert je een enorm financieel voordeel op.

Het Nederlands Krediet Collectief heeft onlangs haar rentetarieven verlaagd. Je kunt nu al lenen vanaf 6,6%.

Bekijk de rentetarieven Persoonlijke Lening

Let goed op de voorwaarden van de persoonlijke lening

Voordat je een lening gaat afsluiten, is het van belang dat je checkt of :

  • De lening kosteloos vervroegd kan worden afgelost
  • Er sprake is van kwijtschelding van de restschuld bij overlijden. Je kunt het overlijdensrisico afdekken door het afsluiten van een verzekering, een zogenaamde kredietbeschermer.


Meer besparen bij een groter leenbedrag

Hoeveel je kunt besparen op je lening, hangt af van het leenbedrag. Hoe groter het leenbedrag, hoe groter de besparing. Als je bijvoorbeeld kiest voor een lening van 25.000 euro en een looptijd van 5 jaar, kan het verschil in kosten tussen de goedkoopste en duurste lening oplopen tot wel ruim 500 euro per jaar.

Let op leeftijdsgrenzen

De mogelijkheden om op latere leeftijd een lening af te sluiten, zijn verbeterd. Toch zijn er nog altijd grenzen. Ben je ouder dan 75 jaar, dan wordt het lastiger. Dat geldt ook voor de zogenaamde seniorenleningen. Bij sommige grootbanken mag de lening weliswaar tot je tachtigste jaar doorlopen, maar de maximale aanvangsleeftijd is 74 jaar.

Verantwoord geld lenen

Houd bij het afsluiten van een lening rekening met de gebruiksduur van het product of artikel dat je met de lening wilt aanschaffen. Als je bijvoorbeeld 5 jaar in een auto wilt rijden, moet de looptijd van de lening niet langer zijn om te voorkomen dat je met een restschuld blijft zitten.

 

Auteur: Tamara Blommaert

Senior Kredietspecialist

Specialisme: financieel advies, besparen op maandlasten

085 - 760 89 89
blog-100

Tips voor persoonlijk lenen

04-06-2019

Caravan financieren: welke opties zijn er?

blog-56_1

Tips voor persoonlijk lenen

06-05-2019

Waarom geld lenen?

Actuele rente

Rentestand per zaterdag 15 juni

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.