Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Tips voor persoonlijk lenen

19-11-2018

Besparen op je persoonlijke lening of doorlopend krediet: hoe doe je dat?

Heb je een persoonlijke lening of een doorlopend krediet? Wist je dat je een hoop geld kunt besparen door je lening over te sluiten ? Je kunt zelfs tot honderden euro’s besparen door je goed te laten voorlichten of door meerdere leningen met elkaar te vergelijken. De renteverschillen tussen een persoonlijke leningen en doorlopend krediet kunnen enorm uit elkaar lopen. Met deze tips helpen we je op weg om te besparen als je een lening gaat afsluiten.

Profiteer nu van de historisch lage rente

Wist je dat je fors kunt besparen door over te stappen naar een andere kredietverstrekker? Zo profiteer je van een lagere rente. De rente staat momenteel historisch laag, zodat oversluiten naar een vaste rente zoals een persoonlijke lening nu nog aantrekkelijker is. Zeker als je meerdere lopende leningen samenvoegt tot 1 nieuwe lening, de looptijd verkort en daarmee eerder schuldenvrij bent. Bovendien kun je altijd boetevrij aflossen op alle type leningen. Dit levert je een enorm financieel voordeel op.

Het Nederlands Krediet Collectief heeft onlangs haar rentetarieven verlaagd. Je kunt nu al lenen vanaf 3,6%.

Bekijk de rentetarieven Persoonlijke Lening

Let goed op de voorwaarden van de persoonlijke lening

Voordat je een lening gaat afsluiten, is het van belang dat je checkt of :

 • De lening kosteloos vervroegd kan worden afgelost
 • Er sprake is van kwijtschelding van de restschuld bij overlijden. Je kunt het overlijdensrisico afdekken door het afsluiten van een verzekering, een zogenaamde kredietbeschermer.


Meer besparen bij een groter leenbedrag

Hoeveel je kunt besparen op je lening, hangt af van het leenbedrag. Hoe groter het leenbedrag, hoe groter de besparing. Als je bijvoorbeeld kiest voor een lening van 25.000 euro en een looptijd van 5 jaar, kan het verschil in kosten tussen de goedkoopste en duurste lening oplopen tot wel ruim 500 euro per jaar.

Let op leeftijdsgrenzen

De mogelijkheden om op latere leeftijd een lening af te sluiten, zijn verbeterd. Toch zijn er nog altijd grenzen. Ben je ouder dan 75 jaar, dan wordt het lastiger. Dat geldt ook voor de zogenaamde seniorenleningen. Bij sommige grootbanken mag de lening weliswaar tot je tachtigste jaar doorlopen, maar de maximale aanvangsleeftijd is 74 jaar.

Verantwoord geld lenen

Houd bij het afsluiten van een lening rekening met de gebruiksduur van het product of artikel dat je met de lening wilt aanschaffen. Als je bijvoorbeeld 5 jaar in een auto wilt rijden, moet de looptijd van de lening niet langer zijn om te voorkomen dat je met een restschuld blijft zitten.

 

Auteur: Tamara Blommaert

Senior Kredietspecialist

Specialisme: financieel advies, besparen op maandlasten085 - 760 89 89
blog-68

Tips voor persoonlijk lenen

14-06-2019

Lening van je huisbank oversluiten, hoe zit dit?

blog-100

Tips voor persoonlijk lenen

04-06-2019

Caravan financieren: welke opties zijn er?

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: dinsdag 15 september

“Vriendelijk, meelevend en meedenkend, ik ben tevreden”

Inge Postuma

Bekijk alle 1040 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.