Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Tips voor 60 plussers

05-03-2020

Lening afsluiten op latere leeftijd

Op latere leeftijd een lening afsluiten? Dat kan nu een stuk sneller en eenvoudiger. Er zijn steeds meer mogelijkheden voor senioren om geld te lenen. Zoals speciale seniorenleningen. In dit blog leest u meer over de leenmogelijkheden en waar u op moet letten.

Maximale leeftijd geld lenen vergroot

De maximumleeftijd om een lening af te sluiten verschilt per kredietverstrekker. Een seniorenlening kunt u afsluiten vanaf uw 66e jaar en u kunt tegenwoordig tot uw 78e levensjaar uw lening aflossen. Voorheen was dat tot uw 68e jaar. Wilt u op 78- jarige leeftijd toch nog een lening afsluiten? Dat is mogelijk, maar dan moet u deze vaak binnen 5 jaar aflossen. Banken hanteren strengere voorwaarden omdat zij minder zekerheid hebben dat u de lening ook kunt terugbetalen. Als u met pensioen gaat, daalt immers uw inkomen en kunt u minder aflossen.

Seniorenlening vaak een persoonlijke lening

Verschillende banken bieden een speciale seniorenlening aan. Vaak is dit een persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening leent u een vast bedrag. De looptijd, de rente als het maandbedrag staan voor de gehele looptijd van de lening vast. Zo weet u dus precies waar u aan toe bent.

Seniorenlening van BNP Paribas

BNP paribas heeft sinds 2 maart 2020 verlaagde tarieven. Deze lening is speciaal voor mensen tussen de 66 en 78 jaar. De lening wordt gekenmerkt door verschillende kenmerken welke flexibel zijn van aard. Er is bijvoorbeeld een aflossingsstop voor 3 maanden, de incassodatum is zelfstandig te bepalen en de lening nemers mogen eenmalig boetevrij aflossen.

Seniorenlening: let goed op de voorwaarden

De voorwaarden van een persoonlijke lening verschillen per kredietverstrekker evenals de rente die u moet betalen. Net als bij elke lening is het belangrijk om te kijken welke bank de leningen met een lage rente biedt. Daarnaast is het minimale en maximale leenbedrag belangrijk. Bij de ene kredietverstrekker mag u 5.000 euro lenen, bij de ander 25.000.

Overlijdensrisicoverzekering

Bij het Nederlands Krediet Collectief hebben o.a. senioren de mogelijkheid om zonder zorgen te lenen. Om deze reden kan men een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Zo weet u zeker dat uw nabestaanden niet met uw lening blijft zitten, ook al komt u of uw partner te overlijden.

Aflossingstermijn

Verder is het verstandig om goed te letten op de aflossingstermijn. Bij de ene kredietverstrekker heeft u meer tijd dan bij de andere. Hoe eerder de lening wordt afgelost, hoe hoger de maandlasten. Verantwoord geld lenen begint bij goede en juiste informatie. Schakel daarom een adviseur in om u goed te laten voorlichten over de leenmogelijkheden.

Bereken de kosten van de persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening horen vaste maandlasten. De vraag is of u deze kunt blijven betalen als u straks met pensioen gaat. Het is daarom verstandig hier rekening mee te houden voordat u een lening gaat afsluiten. Bereken daarom eerst hoeveel u maximaal kunt lenen zodat u weet welke maandlasten daarbij horen. Zo komt u niet voor financiële verrassingen te staan!

Offerte aanvragen

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89
blog-39

Tips voor 60 plussers

12-02-2019

Nooit te oud om geld te lenen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 5 maart

“Omdat ik e.e.a. aan woningverbetering van mijn flatje wil gaan doen en daarvoor niet genoeg geldmiddelen ter beschikking had, heb ik afgelopen week een lening aangevraagd bij het Nederlands Krediet Collectief. De medewerkers van genoemde instantie hebben mij telefonisch heel vriendelijk en zeer correct geholpen. Er was begrip voor mijn onwetendheid t.a.v. handelingen met downloaden etc. Daarbij ben ik fantastisch geholpen en zo ben ik ook weer een beetje wijzer geworden in het werken op een pc. En tenslotte: petje af voor de snelle wijze waarop mijn lening door hen is geregeld.”

heer Van der Marel

Bekijk alle 1181 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.