Tips voor 60 plussers

29-03-2021

Lening afsluiten op latere leeftijd

Op latere leeftijd een lening afsluiten? Dat kan nu een stuk sneller en eenvoudiger. Er zijn steeds meer mogelijkheden voor senioren om geld te lenen, zoals speciale seniorenleningen. Wat zijn de verschillende leenmogelijkheden en waar moet u op letten.

Maximale leeftijd geld lenen vergroot

De maximumleeftijd om een lening af te sluiten verschilt per kredietverstrekker. Een seniorenlening kunt u afsluiten vanaf uw 66e jaar en u kunt tegenwoordig tot uw 78e levensjaar uw lening aflossen. Voorheen was dat tot uw 68e jaar. Wilt u op 78- jarige leeftijd toch nog een lening afsluiten? Dat is mogelijk, maar dan moet u deze vaak binnen 5 jaar aflossen. Banken hanteren strengere voorwaarden omdat zij minder zekerheid hebben dat u de lening ook kunt terugbetalen. Als u met pensioen gaat, daalt immers uw inkomen en kunt u minder aflossen.

Seniorenlening vaak een persoonlijke lening

Verschillende banken bieden een speciale seniorenlening aan. Vaak is dit een persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening leent u een vast bedrag. Zowel de looptijd, de rente als het maandbedrag staan voor de gehele looptijd van de lening vast. Zo weet u dus precies waar u aan toe bent.

Seniorenlening van BNP Paribas

BNP paribas heeft sinds 2 maart 2020 verlaagde tarieven. Deze lening is speciaal voor mensen tussen de 66 en 78 jaar. De lening wordt gekenmerkt door verschillende kenmerken welke flexibel zijn van aard. Er is bijvoorbeeld een aflossingsstop voor 3 maanden, de incassodatum is zelfstandig te bepalen en de lening nemers mogen eenmalig boetevrij aflossen.

Seniorenlening: let goed op de voorwaarden

De voorwaarden van een persoonlijke lening verschillen per kredietverstrekker evenals de rente die u moet betalen. Net als bij elke lening is het belangrijk om te kijken welke bank de leningen met een lage rente biedt. Daarnaast is het minimale en maximale leenbedrag belangrijk. Bij de ene kredietverstrekker mag u 5.000 euro lenen, bij de ander 25.000.

Overlijdensrisicoverzekering

Bij het Nederlands Krediet Collectief hebben o.a. senioren de mogelijkheid om zonder zorgen te lenen. Om deze reden kan men een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Zo weet u zeker dat uw nabestaanden niet met uw lening blijft zitten, ook al komt u of uw partner te overlijden.

Aflossingstermijn

Verder is het verstandig om goed te letten op de aflossingstermijn. Bij de ene kredietverstrekker heeft u meer tijd dan bij de andere. Hoe eerder de lening wordt afgelost, hoe hoger de maandlasten. Verantwoord geld lenen begint bij goede en juiste informatie. Schakel daarom een adviseur in om u goed te laten voorlichten over de leenmogelijkheden.

Bereken de kosten van de persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening horen vaste maandlasten. De vraag is of u deze kunt blijven betalen als u straks met pensioen gaat. Het is daarom verstandig hier rekening mee te houden voordat u een lening gaat afsluiten. Bereken eerst hoeveel u maximaal kunt lenen zodat u weet welke maandlasten daarbij horen. Zo komt u niet voor financiële verrassingen te staan!

Offerte aanvragen

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89
blog-35

Tips voor 60 plussers

02-07-2015

Hoe zit het met… Geld lenen als 60-plusser

Actuele rente

Rentestand per zaterdag 15 juni

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.