Tips voor persoonlijk lenen

22-10-2018

Persoonlijke lening afsluiten: hoe werkt dat?

Een persoonlijke lening afsluiten. Welke stappen moet je doorlopen om een lening aan te vragen en waar moet je op letten als je een lening afsluit? Lees onze tips voor het aanvragen van een persoonlijke lening.

Lening afsluiten: waar moet je op letten?

Het verbouwen van een huis, een nieuwe keuken of auto, het zijn allemaal grote uitgaven. Als je hier niet voor kan sparen, kun je een persoonlijke lening afsluiten. Bij het afsluiten van een lening ga je een verplichting met een geldverstrekker aan. Je moet daarom altijd goed weten welke verplichting je precies aangaat en welke consequenties dit voor jou heeft.

Rente

Als je een lening afsluit, ga je uiteraard voor de scherpste rente. Een persoonlijke lening heeft een vaste rente gedurende de gehele looptijd. Je betaalt iedere maand een vast bedrag. Zo weet je vooraf hoeveel je per maand betaalt aan rente en aflossing.

Leeftijd

Als je een lening afsluit, moet je deze ook voor een bepaalde leeftijd hebben afgelost. De eindleeftijd ligt, afhankelijk van de bank, meestal tussen de 65 en 75 jaar. Tegenwoordig kun je ook een senioren lening afsluiten.

Leendoel

Wil je geld lenen voor een grote aankoop zoals een caravan, nieuwe badkamer of keuken?

Dan biedt een persoonlijke lening uitkomst. Een persoonlijke lening geeft zekerheid. Bij een persoonlijke lening zet je de lage rente vast en betaal je elke maand hetzelfde bedrag.

Leningen vergelijken

Als je een persoonlijke lening wilt afsluiten, is het verstandig om leningen met elkaar te vergelijken. Let er wel op dat niet alleen de scherpste rente maar ook de overige voorwaarden van belang zijn om zo een aantrekkelijke persoonlijke lening af te sluiten passend bij jouw wensen en situatie.

Direct leningen vergelijken

Hoeveel kun je lenen?

Bereken vooraf je maximale leenbedrag op basis van je persoonlijke situatie. Je moet maandelijks genoeg geld beschikbaar hebben om de lening af te lossen en de rente te betalen. Wees dus altijd kritisch op de hoogte van het bedrag dat je wilt lenen.

Wil je een persoonlijke lening afsluiten? De kredietspecialisten van het Nederlands Krediet Collectief helpen u graag verder.

blog-100

Tips voor persoonlijk lenen

04-06-2019

Caravan financieren: welke opties zijn er?

blog-56_1

Tips voor persoonlijk lenen

06-05-2019

Waarom geld lenen?

Actuele rente

Rentestand per zondag 21 april

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.