Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Tips voor persoonlijk lenen

22-10-2018

Persoonlijke lening afsluiten: hoe werkt dat?

Een persoonlijke lening afsluiten. Welke stappen moet je doorlopen om een lening aan te vragen en waar moet je op letten als je een lening afsluit? Lees onze tips voor het aanvragen van een persoonlijke lening.

Lening afsluiten: waar moet je op letten?

Het verbouwen van een huis, een nieuwe keuken of auto, het zijn allemaal grote uitgaven. Als je hier niet voor kan sparen, kun je een persoonlijke lening afsluiten. Bij het afsluiten van een lening ga je een verplichting met een geldverstrekker aan. Je moet daarom altijd goed weten welke verplichting je precies aangaat en welke consequenties dit voor jou heeft.

Rente

Als je een lening afsluit, ga je uiteraard voor de scherpste rente. Een persoonlijke lening heeft een vaste rente gedurende de gehele looptijd. Je betaalt iedere maand een vast bedrag. Zo weet je vooraf hoeveel je per maand betaalt aan rente en aflossing.

Leeftijd

Als je een lening afsluit, moet je deze ook voor een bepaalde leeftijd hebben afgelost. De eindleeftijd ligt, afhankelijk van de bank, meestal tussen de 65 en 75 jaar. Tegenwoordig kun je ook een senioren lening afsluiten.

Leendoel

Wil je geld lenen voor een grote aankoop zoals een caravan, nieuwe badkamer of keuken?

Dan biedt een persoonlijke lening uitkomst. Een persoonlijke lening geeft zekerheid. Bij een persoonlijke lening zet je de lage rente vast en betaal je elke maand hetzelfde bedrag.

Leningen vergelijken

Als je een persoonlijke lening wilt afsluiten, is het verstandig om leningen met elkaar te vergelijken. Let er wel op dat niet alleen de scherpste rente maar ook de overige voorwaarden van belang zijn om zo een aantrekkelijke persoonlijke lening af te sluiten passend bij jouw wensen en situatie.

Direct leningen vergelijken

Hoeveel kun je lenen?

Bereken vooraf je maximale leenbedrag op basis van je persoonlijke situatie. Je moet maandelijks genoeg geld beschikbaar hebben om de lening af te lossen en de rente te betalen. Wees dus altijd kritisch op de hoogte van het bedrag dat je wilt lenen.

Wil je een persoonlijke lening afsluiten? De kredietspecialisten van het Nederlands Krediet Collectief helpen u graag verder.

blog-68

Tips voor persoonlijk lenen

14-06-2019

Lening van je huisbank oversluiten, hoe zit dit?

blog-100

Tips voor persoonlijk lenen

04-06-2019

Caravan financieren: welke opties zijn er?

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 18 september

“Top geholpen ! Ze weten waar ze over praten.”

heer Baris

Bekijk alle 1042 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.