Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Tips voor persoonlijk lenen

11-10-2018

De persoonlijkste lening

Een lening afsluiten: hoe persoonlijk wil je het hebben?

Een lening afsluiten kan overal. Maar waar vind je nu de beste lening voor jouw situatie? Welke aanbieder heeft naast de laagste rente ook de beste voorwaarden passend bij je persoonlijke situatie? Kortom: waar moet je op letten bij het afsluiten van een lening?

Lening afsluiten: execution only of via adviseur?

Bij de voorwaarden van een lening afsluiten gaat het niet alleen om of je lening product inhoudelijk klopt, maar ook zeker de hulp en service die je krijgt tijdens en na het afsluiten van je lening.

Besluit je zelf een lening af te sluiten en deze ook in zijn geheel zelf af te handelen zonder hulp en of advies? Dan kies je voor execution only. Maar is dit nu de beste optie? Dat hangt af van je situatie en hoeveel kennis je hebt over persoonlijke lening. Voor sommige consumenten met veel kennis kan dit een optie zijn. Echter het overgrote deel van de Nederlanders heeft wel enige ervaring met geld lenen maar niet die specifieke kennis om tot een verantwoorde keuze te komen. Hulp bij afsluiten van een lening is dus helemaal zo gek nog niet.

Sluit een lening af via het Nederlands Krediet Collectief

Als je via het Nederlands Krediet Collectief een persoonlijke lening afsluit word je altijd geholpen door gediplomeerde en ervaren adviseurs. Samen met jou bekijken we de mogelijkheden en vertalen je wensen door in een verantwoorde persoonlijke lening. Verder voorzien zij je van tips en zorgen ervoor dat je lening aanvraag efficiënt en zorgvuldig word verwerkt. Bij het Nederlands Krediet Collectief spreken wij altijd over de persoonlijkste lening dit omdat het gaat om maatwerk, ieder leendoel is anders. Wist je dat advies bij het afsluiten van een lening kosteloos is?

Feit of fabel? Wat je moet weten voordat je een lening afsluit

  • Door rechtstreeks zelf een aanvraag te doen (execution only) zonder advies wordt mijn krediet sneller goedgekeurd of sneller uitbetaald.
    • Dit is pertinent niet waar, in sommige gevallen duurt het juist langer omdat de aanbieder niet direct een inventarisatie kan doen. Krijgt u advies, dan wordt er efficiënt en zorgvuldig een inschatting gemaakt van uw mogelijkheden en ontvangt u altijd direct een passende offerte.
  • Oriënteren is niet belangrijk, ik sluit direct online een lening af
    • Zo goed mogelijk oriënteren is erg belangrijk als je een lening aanvraagt. Waar moet je nu exact op letten? Kijk niet alleen naar de rente of de hoogte van het leenbedrag, vraag je ook af wat de desbetreffende aanbieder gedurende de looptijd van je lening voor je kan betekenen. Ga je straks een hypotheek afsluiten? Dan is het fijn dat je terecht kan voor extra informatie om wellicht je huidige lening over te sluiten. Of wil je juist naast je hypotheek een verbouwing financieren, dan is het prettig om eerst informatie in te winnen. De krediet specialisten van het Nederlands Krediet Collectief helpen je graag bij dit soort zaken. Persoonlijk en zorgvuldig.
  • Bij overlijden wordt mijn lening automatisch kwijt gescholden
    • Als je rechtstreeks een lening afsluit bij een krediet aanbieder zonder advies ,wordt je vaak niet gewezen op de risico’s bij overlijden. Simpelweg omdat de aanbieder deze dekking niet mag adviseren of gemakshalve dit gewoon niet doet. Houd er rekening mee als je zelf geen financiële middelen hebt dat een lening bij overlijden direct opeisbaar is door de bank. De nabestaanden worden dan geconfronteerd met jou restschuld. Als je kiest voor hulp bij afsluiten van je lening zoals bij Nederlands Krediet Collectief , wordt er altijd eerst vrijblijvend een advies meegegeven op basis van je financiële positie. Het afsluiten van een verzekering is nooit verplicht, echter kan wel sterk worden aangeraden om toekomstige problemen te voorkomen.

 

Vraag een persoonlijke lening aan

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89
blog-68

Tips voor persoonlijk lenen

14-06-2019

Lening van je huisbank oversluiten, hoe zit dit?

blog-100

Tips voor persoonlijk lenen

04-06-2019

Caravan financieren: welke opties zijn er?

Actuele rente

Rentestand per vrijdag 16 april

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.