Tips voor huiseigenaren

09-07-2019

Warmtepomp: hoe zit dat?

De komende tien jaar moeten een kleine 1,5 miljoen woningen van het gas af, stelt het Klimaatakkoord. Voor veel mensen komt een warmtepomp in beeld. Dat betekent bij oudere huizen grote investeringen in isolatie. Goede isolatie is echt noodzakelijk voor het in gebruik nemen van een warmtepomp. Een warmtepomp is een forse investering. Hoe financier je deze? Lees het in dit blog. 

Warmtepomp aanschaffen: waar moet je aan voldoen?

Over het algemeen geldt dat een huis voor een warmtepomp goed geïsoleerd moet zijn. In het geval van een hybride warmtepomp is spouw-, vloer- en dakisolatie en hr++-glas nodig. Voor een all electric warmtepomp meer – je huis moet dan geïsoleerd zijn tot minimaal energielabel B. 

Heb je een huis dat voor 1995 is gebouwd? Dan is de kans groot dat er een grotere investering nodig is waaronder vloerisolatie en hr++ glas, om een warmtepomp te kunnen aanschaffen. 

Er zijn twee type warmtepompen: een hybride warmtepomp en een all electric warmtepomp. Een hybride warmtepomp kost tussen de € 3.500 en € 5.000 (bron: Milieu Centraal), inclusief installatie, exclusief cv-ketel. Voor een all electric warmtepomp betaal je tussen de € 6.000 en € 20.000 (bron: Milieu Centraal), inclusief installatie. Al met al dus een forse investering. 

Warmtepomp financieren 

Er zijn verschillende manieren om energiebesparende maatregelen te financieren. In dit blog over geld lenen om energie te besparen,lees je meer over hoe je het beste te werk kan gaan. Een warmtepomp kun je bijvoorbeeld financieren door een lening af te sluiten.

Als je geld wilt lenen om energie te besparen, dan biedt een persoonlijke lening voor huiseigenaren uitkomst. Geld lenen voor een warmtepomp is de investering meer dan waard. Bovendien geniet je met het afsluiten van een persoonlijke lening ook van belastingvoordeel. Een ander voordeel is dat een persoonlijke lening vaak een kortere looptijd heeft dan een tweede hypotheek en je hoeft er niet voor naar de notaris zoals bij het afsluiten van een tweede hypotheek. 

Meer weten hoe je je warmtepomp kunt financieren? Neem contact op met een van onze kredietspecialisten. 

Neem contact op met NKC

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Actuele rente

Rentestand per zaterdag 15 juni

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.