Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Algemene tips

21-06-2019

Geld lenen om energie te besparen: hoe ga je te werk?

Wil je energie besparen bijvoorbeeld met zonnepanelen of een warmtepomp? Om energiebesparende maatregelen te stimuleren, zijn er verschillende manieren om deze te financieren. Lees er meer over in dit blog. 

Energiebesparing financieren met een lening 

Er zijn meerdere manieren om de energiebesparings maatregelen voor je huis te financieren.  Bijvoorbeeld met een hogere hypotheek of met een persoonlijke lening speciaal voor huiseigenaren. Naast allerlei landelijke subsidieregelingen, kun je ook geld lenen via een duurzaamheidsregeling via de Gemeente. Alleen heeft niet iedere Gemeente of Provincie deze regeling. Bovendien verloopt het aanvragen van een lening via de overheid vaak veel moeizamer dan wanneer je een persoonlijke lening afsluit. Als je zekerheid wilt, is het dus verstandiger om een persoonlijke lening af te sluiten. 

Hogere hypotheek 

Bij veel geldverstrekkers kun je energiebesparende maatregelen financieren via een hogere hypotheek. Je kunt dan tot 106 % (in plaats van 101 %) van de woningwaarde lenen. De bank zet het extra hypotheekbedrag in een depot en controleert of je het daadwerkelijk besteedt aan energiebesparende maatregelen. Bovendien zal de bank je vragen om aankoopnota’s. Voor investeringen in energiebesparing die nog moeten plaatsvinden, kun je maar tot maximaal € 9.000 extra lenen. In vergelijking tot het afsluiten van een groene persoonlijke lening  zoals Green Loanswaarbij je veel meer kan lenen (afhankelijk van je persoonlijke situatie), is deze optie dus wat beperkter. 

Lening van GreenLoans 

De GreenLoans lening is een groene lening speciaal voor huiseigenaren die hun woning willen verduurzamen. Bijvoorbeeld voor zonnepanelen, een warmtepomp of het aanbrengen van spouwmuurisolatie. Wil je duurzaam investeren in je eigen woning? Kies dan voor een GreenLoans lening! Informeer via NKC naar de mogelijkheden.

Wie deze lening wil afsluiten, moet aan de volgende eisen voldoen: 

 •       Je bent eigenaar én bewoner van de woning waarvoor je de lening aanvraagt.
 •       Je woning staat in Nederland.
 •       De looptijd van de lening is minimaal 5 en maximaal 15 jaar.

Persoonlijke lening huiseigenaren

Als je geld wilt lenen voor een verbouwing aan je huis of als je energie wilt besparen, dan is een persoonlijke lening voor huiseigenaren een goede optie! Geld lenen voor je duurzame woonwensen is de investering meer dan waard. Bovendien geniet je met het afsluiten van een persoonlijke lening ook van belastingvoordeel. Een ander voordeel is dat een persoonlijke lening vaak een kortere looptijd heeft dan een tweede hypotheek en je hoeft er niet voor naar de notaris zoals bij het afsluiten van een tweede hypotheek. 

Wil je meer advies over welke financieringsmogelijkheid voor jou de beste optie is? 

Neem contact op met NKC

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: zondag 9 augustus

“Krediet bij Defam afgesloten. Prima geholpen, vriendelijke medewerksters, denken goed mee. Alleen de MyDefam App, waar je alle gegevens over je krediet kan zien doet het al meer dan 2 weken niet.”

Jilles Vermaas

Bekijk alle 1000 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.