Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Algemene tips

05-03-2015

Meer over geld lenen: de persoonlijke lening

Geld lenen doe je niet zomaar. Voor veel mensen gaat aan het afsluiten van een lening een hele zoektocht vooraf naar de meest geschikte lening. Maar hoe kiest u die meest geschikte lening? Waar kunt u op letten? Daarom vandaag in onze blog: meer over de persoonlijke lening.

Concreet leendoel? Vast bedrag lenen

De keuze voor een persoonlijke lening betekent dat u ervoor kiest een vast bedrag te lenen. De meeste mensen die kiezen voor een persoonlijke lening hebben dan ook een concreet leendoel voor ogen. Ze lenen geld voor een nieuwe auto of voor de verbouwing van hun huis. Uitgaven waarbij u precies weet wat het u gaat kosten en hoeveel u dus moet lenen. Het geld dat u leent wordt in z’n geheel naar u overgemaakt. Zo kunt u meteen uw rekeningen betalen.

Kenmerk persoonlijke lening: vaste rente

Een belangrijk kenmerk van de persoonlijke lening is dat u geld leent tegen een vaste rente. Gedurende de gehele looptijd van uw lening wordt hetzelfde rentepercentage gerekend. U hebt dus geen last van eventuele schommelingen in de rente. Zo weet u bij het afsluiten van uw lening direct wat u per maand kwijt bent aan uw lening. Met een persoonlijke lening kiest u dus voor zekerheid: precies weten waar u aan toe bent.

Voordelen persoonlijke lening

Daarnaast kunt u in aanmerking komen voor fiscaal voordeel. Dat zit zo: gebruikt u uw persoonlijke lening voor het verbouwen of renoveren van uw eigen huis? Dan is de rente van uw lening aftrekbaar van de belasting. Hetzelfde geldt wanneer u uw persoonlijke lening gebruikt voor uw restschuld. Sinds 1 januari 2015 zijn de regels zelfs zo veranderd, dat de rente van uw lening voor uw restschuld tot 15 jaar lang fiscaal aftrekbaar zijn.

Direct een offerte aanvragen voor uw persoonlijke lening? Klik hier!

Actuele rente

Rentestand per donderdag 13 mei

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.