Senioren kunnen tegen lager tarief geld lenen

Publicatie: 13-03-2020


De Persoonlijke Senioren lening van BNP Paribas, een lening die zich richt op mensen tussen de 60 en 74 jaar, heeft sinds 2 maart verlaagde tarieven in de risicoklasse Brons. Hierdoor wordt het product voor meer mensen een aantrekkelijke optie.

Het is een uniek product in consumptief kredietland, een lening voor mensen die vaak moeilijk aan een lening komen. Het is een doelgroep die actiever, gezonder en welvarender is dan ooit, en waar een groeiende behoefte is aan het afsluiten van een persoonlijke lening. Dit kan zijn voor de verbouwing van een koopwoning, de aanschaf van een caravan of auto of voor het maken van een reis als het pensioen is ingegaan.

De Senioren lening heeft een aantal flexibele kenmerken, zoals de mogelijkheid tot een aflossingsstop van drie maanden, zelf te bepalen incassodatum en een eenmalige boetevrije extra aflossing. Met de persoonlijke seniorenlening speelt BNP Paribas in op de behoefte onder senioren die vaak vanwege hun leeftijd en inkomen moeilijk aan een consumptief krediet kunnen komen. Vaak kunnen ze alleen een persoonlijke lening met een korte looptijd afsluiten, waardoor ze de maandlasten moeilijk kunnen opbrengen. Ook Nederlands Krediet Collectief biedt de Senioren Lening aan, waardoor deze doelgroep op een verantwoorde manier geld kan lenen. Een groep die steeds groter wordt, en waar dus ook steeds meer behoefte zal zijn aan wat extra financiële ruimte.

BNP Paribas is constant bezig met het verbeteren van de senioren lening en daarmee ook de voorwaarden. Zo is het sinds afgelopen november bijvoorbeeld mogelijk om ook voor één leningnemer een Senioren lening aan te vragen. Naast deze verandering en de verlaging van de tarieven kunnen consumenten nog meer verbeteringen aan dit product verwachten.

De tarieven in de categorieën goud en zilver blijven ongewijzigd. De nieuwe tarieven voor de categorie brons zijn:

 

Kredietklasse                  6-72 maanden              73-120 maaden

€ 5.000 - € 9.999                  9,9 %                            10,8 %

€ 10.000 - € 14.999              9,9 %                            10,5 %

€ 15.000 - € 19.999              9,3 %                             9,5 %

€ 20.000 - € 24.999              9,3 %                             9,5 %

€ 25.000 - € 50.000              8,7 %                             8,9 %

Bron: BNP Parisbas

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.