Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 9.5

Klantbeoordeling 9.5

085 - 760 89 89

Tips voor ondernemers

08-02-2019

Verschil tussen geld lenen als ondernemer of als werknemer

 

Je wilt geld lenen. Ben je werknemer of juist ondernemer? In dit blog lees je meer over het verschil tussen geld lenen als ondernemer of werknemer.  

Geld lenen als werknemer 

Wil je geld lenen en werk je als uitzendkracht of heb je een tijdelijk dienstverband? 

Ook dan is het mogelijk mits je voldoet aan een aantal criteria om een lening af te sluiten,

Lees wat de mogelijkheden zijn om een lening af te sluiten als uitzendkracht of als je een tijdelijk dienstverband hebt. 

Werk je in loondienst met een vast dienstverband en wil je geld lenen? 

Continuïteit en stabiliteit van je inkomen is essentieel bij het verstrekken van een lening. Als je in loondienst bent met een vast dienstverband, kun je efficiënt en zorgvuldig  online via het Nederlands Krediet Collectief een lening afsluiten of oversluiten tegen de meest gunstige voorwaarden die er zijn.

Bij het verstrekken van een lening wordt altijd rekening gehouden met hoe groot het risico is dat de lening mogelijk niet wordt terugbetaald. Een belangrijk risico is het betalingsrisico, bijvoorbeeld wanneer je inkomen wegvalt. Bij een vast dienstverband is dit risico aanzienlijk lager dan bijvoorbeeld bij een tijdelijk dienstverband of uitzendcontract. Een lager risico betekent per definitie ook een lagere rente!

Bereken direct hoeveel je maximaal kunt lenen 

Geld lenen als ondernemer

Als zelfstandig ondernemer is het iets lastiger om te lenen. Dit komt omdat je geen vast inkomen hebt en hierdoor is het risico groter voor de kredietverstrekker. Maar het is uiteraard wel mogelijk om te lenen als zelfstandig ondernemer. Waar moet je allemaal op letten? Als je als zzp’er geld wilt lenen, dan zul je wel moeten voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet je minimaal 25 jaar of ouder zijn. 

Daarnaast moet je minimaal 3 jaar werkzaam zijn als zelfstandig ondernemer met een positief eigen vermogen gedurende minimaal 3 jaar en gevestigd zijn in Nederland. 

En je moet een goed betalingsverleden hebben (geen negatieve BKR) en beschikken over een koopwoning. Verder moet het bestedingsdoel consumptief zijn en moet je dat kunnen aantonen met een standaardverklaring. Voldoe je aan al deze voorwaarden? Dan kun je als zzp’er een lening afsluiten. 

Als zelfstandig ondernemer kan je als je aan bovengenoemde voorwaarden voldoet, privé geld lenen in de vorm van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Het bestedingsdoel moet dan wel voor privé en consumptieve doeleinden bestemd zijn: denk aan een verbouwing, een nieuwe badkamer of keuken.

Wil je een nieuwe bedrijfsauto aanschaffen? Dan kun je in de vorm van financial lease, bij ons de aankoop van een nieuwe bedrijfsauto financieren. 

Heb je al een lening? Dan kun je je bestaande lening welk voor privé doeleinden zijn afgesloten, bij huisbank voordeliger kunt oversluiten 

Lees meer over de mogelijkheden van geld lenen als ondernemer

Vraag direct een offerte aan

 

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: dinsdag 17 september

“Lening werd zeer snel geregeld en zelfs aanpassing van het te lenen bedrag was bunnen een dag gerealiseerd. Ook werd er goed meegedacht vwb de beste aanbieder.”

JG Hamstra

Bekijk alle 632 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 9.5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 4,2%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 56.522,- op basis van een looptijd van 72 maanden met een maandtermijn van € 785,- en een rentetarief van 4,2%.