Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Tips voor ondernemers

08-02-2019

Verschil tussen geld lenen als ondernemer of als werknemer

 

Je wilt geld lenen. Ben je werknemer of juist ondernemer? In dit blog lees je meer over het verschil tussen geld lenen als ondernemer of werknemer.  

Geld lenen als werknemer 

Wil je geld lenen en werk je als uitzendkracht of heb je een tijdelijk dienstverband? 

Ook dan is het mogelijk mits je voldoet aan een aantal criteria om een lening af te sluiten,

Lees wat de mogelijkheden zijn om een lening af te sluiten als uitzendkracht of als je een tijdelijk dienstverband hebt. 

Werk je in loondienst met een vast dienstverband en wil je geld lenen? 

Continuïteit en stabiliteit van je inkomen is essentieel bij het verstrekken van een lening. Als je in loondienst bent met een vast dienstverband, kun je efficiënt en zorgvuldig  online via het Nederlands Krediet Collectief een lening afsluiten of oversluiten tegen de meest gunstige voorwaarden die er zijn.

Bij het verstrekken van een lening wordt altijd rekening gehouden met hoe groot het risico is dat de lening mogelijk niet wordt terugbetaald. Een belangrijk risico is het betalingsrisico, bijvoorbeeld wanneer je inkomen wegvalt. Bij een vast dienstverband is dit risico aanzienlijk lager dan bijvoorbeeld bij een tijdelijk dienstverband of uitzendcontract. Een lager risico betekent per definitie ook een lagere rente!

Bereken direct hoeveel je maximaal kunt lenen 

Geld lenen als ondernemer

Als zelfstandig ondernemer is het iets lastiger om te lenen. Dit komt omdat je geen vast inkomen hebt en hierdoor is het risico groter voor de kredietverstrekker. Maar het is uiteraard wel mogelijk om te lenen als zelfstandig ondernemer. Waar moet je allemaal op letten? Als je als zzp’er geld wilt lenen, dan zul je wel moeten voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet je minimaal 25 jaar of ouder zijn. 

Daarnaast moet je minimaal 3 jaar werkzaam zijn als zelfstandig ondernemer met een positief eigen vermogen gedurende minimaal 3 jaar en gevestigd zijn in Nederland. 

En je moet een goed betalingsverleden hebben (geen negatieve BKR) en beschikken over een koopwoning. Verder moet het bestedingsdoel consumptief zijn en moet je dat kunnen aantonen met een standaardverklaring. Voldoe je aan al deze voorwaarden? Dan kun je als zzp’er een lening afsluiten. 

Als zelfstandig ondernemer kan je als je aan bovengenoemde voorwaarden voldoet, privé geld lenen in de vorm van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Het bestedingsdoel moet dan wel voor privé en consumptieve doeleinden bestemd zijn: denk aan een verbouwing, een nieuwe badkamer of keuken.

Wil je een nieuwe bedrijfsauto aanschaffen? Dan kun je in de vorm van financial lease, bij ons de aankoop van een nieuwe bedrijfsauto financieren. 

Heb je al een lening? Dan kun je je bestaande lening welk voor privé doeleinden zijn afgesloten, bij huisbank voordeliger kunt oversluiten 

Lees meer over de mogelijkheden van geld lenen als ondernemer

Vraag direct een offerte aan

 

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: dinsdag 20 oktober

“Kredietaanvraag binnen 1 dag afgerond. Super service en kundige medewerkers.”

mevrouw Dihal

Bekijk alle 1076 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.