Tips voor ondernemers

19-11-2018

Privé geld lenen als ervaren ondernemer, hoe zit dat?

Geld lenen als ondernemer voor privé doeleinden. Kan dat zomaar en nog veel belangrijker: hoe gaat dat in zijn werk? In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden van geld lenen als ondernemer.

Leendoel uitsluitend privé

Wanneer je als ondernemer geld wilt lenen in privé - zaken, dan moet je bestedingsdoel wel privé zijn. Denk bijvoorbeeld aan de verbouwing van je huis, het financieren van een nieuwe camper, keuken of het oversluiten van een dure lening. Kortom, je mag de lening niet gebruiken voor zakelijke doeleinden. Als je aangevraagde lening tot stand komt, teken je hiervoor een verklaring bestedingsdoel, in ruil daarvoor krijg je een zeer lage rente.

Geld lenen, wanneer niet als ondernemer

Voor zelfstandig ondernemers met een bedrijf jonger dan 3 jaar is het niet mogelijk om een lening af te sluiten. Dit heeft te maken met de betalingsrisico’s,. Deze zijn lastiger in te schatten bij startende ondernemers door de bank.

Leenvormen

Als je als ondernemer een lening wilt afsluiten voor privé doeleinden, dan heb je de keuze uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Een persoonlijke lening biedt vele voordelen. Je leent een vast bedrag dat direct op je rekening wordt gestort. Er geldt een vaste looptijd voor de terugbetaling van de lening waarbij ook de rente vooraf vast staat. Je betaalt een vast maandbedrag om het totaal verschuldigde bedrag terug te betalen. Wanneer je zo’n lening bovendien gebruikt voor een verbouwing of verbetering aan je woning, kun je de rente aftrekken voor de inkomstenbelasting.  Bij het Nederlands Krediet Collectief leen je zorgeloos geld tegen de laagste rente en de beste lening voorwaarden van Nederland. Je lening vraag je veilig en geheel online bij ons aan.

Financial lease voor ondernemers

Voor het financieren van een bedrijfsauto, kun je eveneens terecht bij het Nederlands Krediet Collectief. Ben je ondernemer en wil je een bedrijfsauto leasen? Dat kan met een financial lease product via het Nederlands Krediet Collectief. Je financiert je bedrijfsauto op een verantwoorde en aantrekkelijke manier. Je betaalt een vast leasebedrag per maanden je bent direct economisch eigenaar. Na de leaseperiode ben je volledig eigenaar.

Voorwaarden geld lenen als ondernemer

Om een persoonlijke lening als ondernemer aan te vragen moet je voldoen aan een aantal zaken:

  •       Je mag tot maximaal 65.000 euro een lening aanvragen als doorlopend krediet of persoonlijke lening
  •       Je moet 3 aaneengesloten jaarrekeningen kunnen overleggen bij de aanvraag
  •       Je beschikt als ondernemer over een positief eigen vermogen
  •       Je hebt geen negatieve BKR notering of gehad in het verleden

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Actuele rente

Rentestand per dinsdag 21 mei

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.