Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Tips voor ondernemers

19-11-2018

Privé geld lenen als ervaren ondernemer, hoe zit dat?

Geld lenen als ondernemer voor privé doeleinden. Kan dat zomaar en nog veel belangrijker: hoe gaat dat in zijn werk? In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden van geld lenen als ondernemer.

Leendoel uitsluitend privé

Wanneer je als ondernemer geld wilt lenen in privé - zaken, dan moet je bestedingsdoel wel privé zijn. Denk bijvoorbeeld aan de verbouwing van je huis, het financieren van een nieuwe camper, keuken of het oversluiten van een dure lening. Kortom, je mag de lening niet gebruiken voor zakelijke doeleinden. Als je aangevraagde lening tot stand komt, teken je hiervoor een verklaring bestedingsdoel, in ruil daarvoor krijg je een zeer lage rente.

Geld lenen, wanneer niet als ondernemer

Voor zelfstandig ondernemers met een bedrijf jonger dan 3 jaar is het niet mogelijk om een lening af te sluiten. Dit heeft te maken met de betalingsrisico’s,. Deze zijn lastiger in te schatten bij startende ondernemers door de bank.

Leenvormen

Als je als ondernemer een lening wilt afsluiten voor privé doeleinden, dan heb je de keuze uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Een persoonlijke lening biedt vele voordelen. Je leent een vast bedrag dat direct op je rekening wordt gestort. Er geldt een vaste looptijd voor de terugbetaling van de lening waarbij ook de rente vooraf vast staat. Je betaalt een vast maandbedrag om het totaal verschuldigde bedrag terug te betalen. Wanneer je zo’n lening bovendien gebruikt voor een verbouwing of verbetering aan je woning, kun je de rente aftrekken voor de inkomstenbelasting.  Bij het Nederlands Krediet Collectief leen je zorgeloos geld tegen de laagste rente en de beste lening voorwaarden van Nederland. Je lening vraag je veilig en geheel online bij ons aan.

Financial lease voor ondernemers

Voor het financieren van een bedrijfsauto, kun je eveneens terecht bij het Nederlands Krediet Collectief. Ben je ondernemer en wil je een bedrijfsauto leasen? Dat kan met een financial lease product via het Nederlands Krediet Collectief. Je financiert je bedrijfsauto op een verantwoorde en aantrekkelijke manier. Je betaalt een vast leasebedrag per maanden je bent direct economisch eigenaar. Na de leaseperiode ben je volledig eigenaar.

Voorwaarden geld lenen als ondernemer

Om een persoonlijke lening als ondernemer aan te vragen moet je voldoen aan een aantal zaken:

 •       Je mag tot maximaal 65.000 euro een lening aanvragen als doorlopend krediet of persoonlijke lening
 •       Je moet 3 aaneengesloten jaarrekeningen kunnen overleggen bij de aanvraag
 •       Je beschikt als ondernemer over een positief eigen vermogen
 •       Je hebt geen negatieve BKR notering of gehad in het verleden

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 7 augustus

“Superrrrrrrrrr, en top geholpen. Heel snel geregeld en verschrikkelijk vriendelijk, zeker aan te raden. Nog heel erg bedankt voor jullie aangename service.”

Bm Valpoort

Bekijk alle 999 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.