Tips voor ondernemers

22-10-2018

Aantrekkelijke lening voor zelfstandig ondernemer

Geld lenen als zelfstandig ondernemer: hoe doe je dat?

Als zelfstandig ondernemer geld lenen voor privé doeleinden? Waar moet je op letten als je als zelfstandige een lening wilt afsluiten ? Lees onze tips.

De voorwaarden op een rij

Als je als zzp’er geld wilt lenen, dan zul je wel moeten voldoen aan een aantal voorwaarden.
 - Zo moet je minimaal 25 jaar of ouder zijn.
 - Daarnaast moet je minimaal 3 jaar werkzaam zijn als zelfstandig ondernemer met een positief eigen vermogen gevestigd in Nederland. En je moet een goed betalingsverleden hebben (geen negatieve BKR) en beschikken over een koop- of huurwoning. Verder moet het bestedingsdoel consumptief zijn en moet je dat kunnen aantonen met een standaardverklaring. Voldoe je aan al deze voorwaarden? Dan kun je als zzp’er een lening afsluiten.

Wanneer kan ik een lening als ZZP'er aanvragen?

  • Drie aangesloten boekjaren met positief eigen vermogen
  • Geen negatieve BKR codering
  • Leendoel is privé
  • Maximaal 2 BV’s op naam (incl. holding)

 

Leenvormen voor zelfstandige ondernemer

Als zelfstandig ondernemer kan je als je aan bovengenoemde voorwaarden voldoet, privé geld lenen in de vorm van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Het bestedingsdoel moet dan wel voor privé en consumptieve doeleinden bestemd zijn: denk aan een verbouwing, een nieuwe badkamer of keuken.

Wil je een nieuwe bedrijfsauto aanschaffen? Dan kun je in de vorm van financial lease, de aankoop van een nieuwe bedrijfsauto financieren.

Lening afsluiten tegen aantrekkelijke rente

Bij het Nederlands Krediet Collectief kun je terecht voor een consumptieve lening maar ook voor financial lease voor bijvoorbeeld je bedrijfsauto. Op de pagina lenen voor ondernemers lees je meer over de mogelijkheden.

Check de voorwaarden van de zelfstandig ondernemer lening

Een aantrekkelijke rente is zeker niet het enige waar je op moet letten bij het afsluiten van een lening voor zelfstandige ondernemers. Neem de voorwaarden van de lening goed door, voordat je een lening afsluit. Bijvoorbeeld wat is het rente percentage en kan deze tijdens de looptijd wijzigen? Krijg je een vaste of een variabele rente? Staat de rente vast gedurende de gehele looptijd? Bij een persoonlijke lening staat de rente gedurende de gehele looptijd vast. Bij een doorlopend krediet is de rente variabel.

Zijn er afsluitkosten of advieskosten? Allemaal zaken om uit te zoeken voordat je als zelfstandig ondernemer een lening gaat afsluiten.

Wilt je zeker zijn dat de lening perfect aansluit bij je wensen en persoonlijke situatie? Neem dan contact op met een ervaren kredietspecialist van het Nederlands Krediet Collectief.

Auteur: Rick Hartsuiker

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: krediet acceptatie, klantbelang

085 - 760 89 89

Actuele rente

Rentestand per zaterdag 15 juni

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.