Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Tips voor huiseigenaren

05-11-2015

Profiteer van belastingvoordeel bij verbouwing

Heeft u geprofiteerd van de tijdelijke verlaging van het btw-tarief voor arbeidskosten bij een verbouwing? De overheid voerde deze maatregel in 2013 in om de bouwsector te stimuleren. Sinds afgelopen juli geldt weer gewoon het btw-tarief van 21%. Maar gelukkig betekent dat niet dat er niets meer is waarvan u kunt profiteren als u uw huis wilt verbouwen of renoveren.

Verbouwen of renoveren koopwoning

Wist u dat u in sommige gevallen nog altijd profiteert van het lage btw-tarief op arbeidskosten? Voor bepaalde werkzaamheden geldt namelijk blijvend het tarief van 6%. Hierbij gaat het om schilderen, isoleren, behangen, stukadoren en schoonmaken. Voorwaarde is wel dat uw woning ouder is dan twee jaar. Alleen bij schoonmaken komt u ook met een nieuwbouwwoning in aanmerking. Over materialen betaalt u overigens gewoon het btw-tarief van 21%.

Rente persoonlijke lening aftrekbaar

Soms kunt u een deel van de kosten van uw verbouwing aftrekken van de belasting. Kiest u namelijk voor een persoonlijke lening om het verbouwen of renoveren van uw koopwoning te bekostigen? Dan is de rente van uw lening fiscaal aftrekbaar. U profiteert bij geld lenen voor:

 • het vervangen van deuren, ramen en kozijnen;
 • het verbouwen van keuken en badkamer;
 • het aanleggen of onderhouden van de tuin;
 • het leggen van nieuwe vloeren die onlosmakelijk met het huis verbonden zijn.

Maar ook met een persoonlijke lening voor onderhoudsschilderwerk, asbestverwijdering of geld lenen voor zonnepanelen is de rente aftrekbaar.

Restschuld belasting

Gaat u geld lenen voor uw restschuld? Ook dan komt u in aanmerking voor belastingvoordeel. In tegenstelling tot lenen voor een verbouwing geldt dit bij lenen voor restschuld zowel voor de persoonlijke lening als voor het doorlopend krediet. De rente die betaald moet worden over de lening of het krediet voor uw restschuld is sinds dit jaar zelfs vijftien jaar lang fiscaal aftrekbaar.

Waarop letten voor belastingvoordeel?

Controleer altijd goed of de werkzaamheden waarvoor u een lening afsluit, voldoen aan de eisen voor belastingvoordeel. Ook moet u uw facturen minimaal vijf jaar bewaren. En trek alleen de rente van uw lening af, niet de volledige lening. Meer weten? Op de website van de Belastingdienst vindt u uitgebreide informatie over wat aftrekbaar is en wat niet. Of vraag een belastingconsulent.

Benieuwd wat uw mogelijkheden zijn wat betreft geld lenen voor verbouwen of renoveren. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

 

blog-70

Tips voor huiseigenaren

20-09-2019

Belastingvoordelen geld lenen voor verbouwing

Geld lenen voor tuin

Tips voor huiseigenaren

30-08-2019

Geld lenen voor je tuin

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 18 september

“Top geholpen ! Ze weten waar ze over praten.”

heer Baris

Bekijk alle 1042 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.