Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Tips voor huiseigenaren

08-08-2019

Investeren in huisisolatie, de voordelen

Met de huidige torenhoge huizenprijzen kiezen steeds meer mensen ervoor om hun huis te verbouwen en te verduurzamen in plaats van te verhuizen. Je huis verduurzamen door te investeren in huisisolatie wordt steeds populairder. Zeker met het oog op het aardgasvrij maken van woningen. Lees in dit blog meer over de voordelen van huisisolatie. 

Hoe beter je huis geïsoleerd is, hoe minder energie je nodig hebt 

De trends op het gebied van duurzame investeringen in en rondom je huis hebben vooral met energiebesparing te maken. Kijk bijvoorbeeld naar de isolatie van je huis, die is heel belangrijk voor het beperken van je warmteverbruik.  Isoleren dus. Welke mogelijkheden zijn er? En nog veel belangrijker: wat levert het jou op? 

Verschillende soorten huisisolatie

Heb je een wat oudere woning, gebouwd voor 1982? Dan is het de moeite waard om spouwmuurisolatie te overwegen. Daarbij is er in veel woningen op het gebied van vloer- en dakisolatie winst te boeken. 

Spouwmuurisolatie 

Spouwmuurisolatie levert samen met dakisolatie het meeste rendement op. Het is zo gedaan en snel terugverdiend. De spouw is de ruimte tussen een buiten- en binnenmuur en voorkomt dat vocht je huis binnendringt. De meeste woningen van na 1920 hebben een spouwmuur. Vanaf begin jaren zeventig worden nieuwbouwwoningen opgeleverd met een geïsoleerde spouw.  

Wat levert spouwmuurisolatie op? 

Een spouwmuurisolatie van een rijtjeshuis kost gemiddeld € 750. Maar je bespaart € 210 en 320 kuub gas per jaar . Dus die investering heb je dus vrij snel terugverdiend. 

Dakisolatie 

De kosten van dakisolatie zijn afhankelijk van de isolatiemethode, het materiaal en de isolatiewaarde. De buitenzijde van een dak isoleren is duurder dan isolatie van de binnenzijde.  

Wat levert dakisolatie op?

Volgens voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal scheelt dakisolatie tussen de € 450 (schuin dak, onverwarmde zolder) en € 800 (schuin dak, verwarmde zolder) op de jaarlijkse energierekening. Isoleer je de zoldervloer, dan bespaar je daar op jaarbasis ongeveer € 450 mee.

Vloerisolatie 

De vloer isoleren is zo’n klus waarvan je nooit spijt krijgt – bijna meteen warme voeten en het scheelt op de energierekening. De kosten van vloerisolatie zijn afhankelijk van de isolatiemethode, het materiaal en de isolatiewaarde. Volgens voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal scheelt vloerisolatie tussen de € 170 (tussenwoning) en € 330 (vrijstaande woning) op de jaarlijkse energierekening.

Voordelen van huisisolatie op een rij

  •      Huisisolatie is goed voor het milieu en je portemonnee 
  •      Door je huis te isoleren zorg je voor een hogere woningwaarde. Je energielabel verbetert en daarmee de taxatiewaarde
  •      Je verdient de investering snel terug
  •      Je woont comfortabeler in een goed geïsoleerd huis. 

Huisisolatie financieren 

Redenen genoeg dus om te investeren. Heb je onvoldoende spaargeld om je huisisolatie te financieren? Dan biedt een persoonlijke lening uitkomst.  

Voordelen persoonlijke lening

  •        Kortere looptijd dan een tweede hypotheek 
  •        Fiscaal aftrekbaar 
  •        Rente en looptijd staan vooraf vast 
  •        Geen aanvullende administratieve kosten zoals notariskosten, taxatiekosten etc. 

Meer weten? 

Vraag een offerte aan 

 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89
blog-70

Tips voor huiseigenaren

20-09-2019

Belastingvoordelen geld lenen voor verbouwing

Geld lenen voor tuin

Tips voor huiseigenaren

30-08-2019

Geld lenen voor je tuin

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: woensdag 28 oktober

“Bedankt voor de goede service/advies en snelle handelen ! Binnen paar werkdagen is alles geregeld.”

Ryan S

Bekijk alle 1081 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.