Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Tips voor huiseigenaren

25-07-2019

Lening naast je hypotheek

Een lening afsluiten naast je hypotheek kan handig zijn. Bijvoorbeeld als je een nieuw huis gaat kopen en onvoldoende eigen middelen hebt om de kosten koper te financieren. Of wanneer je je huis wilt gaan verbouwen, kan een persoonlijke lening uitkomst bieden. Lees in dit blog meer over de opties van een lening naast je hypotheek. 

Persoonlijke lening of verhoging hypotheek?

Op welke wijze je een verbouwing gaat financieren, blijft uiteindelijk een persoonlijke keuze. Er spelen meerdere factoren een rol. Als je je hypotheek wilt verhogen, moet je opnieuw notariskosten, taxatie- en advieskosten betalen. Dat kan aardig in de papieren lopen. Bovendien is de looptijd van een hypotheek langer dan bij een persoonlijke lening. Je betaalt dus meer rente dan bij een persoonlijke lening.

Het verhogen van een hypotheek kost tijd en moeite. Gezien de strengere leennormen bestaat de kans dat je persoonlijke situatie niet wordt geaccepteerd door de geldverstrekker. De fiscaal aftrekbaarheid gaat naar beneden. Dat heeft consequenties voor zowel het afsluiten van een tweede hypotheek als een persoonlijke lening. Maar de consequenties zijn bij een langere looptijd (30 jaar) groter dan bij 10 jaar.

Ontdek de voordelen van een persoonlijke lening

Een persoonlijke lening afsluiten lijkt dus een gunstiger optie dan een hypotheek om je verbouwingmee te bekostigen. Bij een laag bedrag en een korte looptijd ben je met een persoonlijke lening voordeliger uit. Bovendien ontvang je ook renteaftrek bij een lening die je afsluit voor een verbetering aan je woning. Zoals een nieuwe badkamer, een nieuwe keuken, dakkapel of aanbouw. Met een persoonlijke lening weet je bovendien precies waar je aan toe bent. Zowel de looptijd als de rente staan vast. Bij het Nederlands Krediet Collectief sluit je geheel online een lening af tegen de laagste rente en beste leenvoorwaarden. 

Benieuwd hoeveel je maximaal kunt lenen?

Bereken je leenbedrag

 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89
blog-69

Tips voor huiseigenaren

20-12-2020

Investeren in huisisolatie, de voordelen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 5 maart

“Omdat ik e.e.a. aan woningverbetering van mijn flatje wil gaan doen en daarvoor niet genoeg geldmiddelen ter beschikking had, heb ik afgelopen week een lening aangevraagd bij het Nederlands Krediet Collectief. De medewerkers van genoemde instantie hebben mij telefonisch heel vriendelijk en zeer correct geholpen. Er was begrip voor mijn onwetendheid t.a.v. handelingen met downloaden etc. Daarbij ben ik fantastisch geholpen en zo ben ik ook weer een beetje wijzer geworden in het werken op een pc. En tenslotte: petje af voor de snelle wijze waarop mijn lening door hen is geregeld.”

heer Van der Marel

Bekijk alle 1181 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.