Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Tips voor huiseigenaren

26-06-2019

Hoe zit het met geld lenen voor kosten koper?

Kosten koper meefinancieren kan tegenwoordig niet meer standaard met je hypotheek. Je mag nog maar 100% van de verkoopprijs van je huis lenen. Wat doe je als je onvoldoende spaargeld hebt maar toch dat droomhuis wil kopen? Geld lenen om je kosten koper te financieren is dan de meest voor de hand liggende optie. In dit blog geven we je tips waar je op moet letten. 

Kies de juiste leenvorm om je kosten koper te financieren

Bij geld lenen voor de financiering van kosten koper is een persoonlijke lening de beste keuze. Je weet dan precies hoeveel je elke maand aflost en wanneer je lening is afbetaald. Daarnaast mag je met een persoonlijke lening de rente die je betaalt voor (een deel van) de kosten koper aftrekken. Informeer bij ons om welke aftrekbare kosten het precies gaat.

Geld lenen voor kosten koper met een goede looptijd

Bij een persoonlijke lening voor kosten koper spreek je met de kredietverstrekker een looptijd af. Hoe langer de looptijd, hoe lager meestal de rente is. Maar kies niet meteen voor de langste looptijd. Je wilt de lening immers wel afbetaald hebben voor je weer gaat verhuizen. Je kunt de looptijd het beste afstemmen op de periode die je zeker nog in de woning wilt wonen.

Berekenen kosten koper

De kosten koper kun je zelf berekenen. Alle kosten die je moet betalen om de aankoop van je nieuwe woning te realiseren, vallen onder de post kosten koper. Denk hierbij aan taxatiekosten, kosten aan de makelaar en notaris. Maar ook overdrachtsbelasting en kosten voor de hypotheekakte. Al deze kosten bij elkaar opgeteld vormen samen de kosten koper en dit bedrag komt bovenop de prijs van je nieuwe huis. Wil je je badkamer of keuken ook verbouwen? Dan is het slim om een hogere lening af te sluiten waarmee en je kosten koper kunt financieren en daarnaast je nieuwe keuken of badkamer.

Online lening afsluiten

Onze kredietspecialisten kunnen je uitgebreid adviseren over de mogelijkheden voor de financiering van je kosten koper. Uiteraard kun je ook vrijblijvend en kosteloos een offerte aanvragen voor de lening van je keuze. De leningen die wij verstrekken zijn altijd financieringen op maat en tegen de  laagste mogelijke vaste markt rente en zeer gunstige voorwaarden. Je betaalt voor het afsluiten van een persoonlijke lening of doorlopend krediet geen extra kosten (voor advies en afsluiten).

  •      Altijd boetevrij extra aflossen
  •      Vaste rente en looptijd
  •      Rente voordeel als huiseigenaar
  •      Direct geregeld

Sluit een lening af 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89
blog-69

Tips voor huiseigenaren

20-12-2020

Investeren in huisisolatie, de voordelen

Actuele rente

Rentestand per donderdag 13 mei

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.