Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Tips voor huiseigenaren

26-06-2019

Hoe zit het met geld lenen voor kosten koper?

Kosten koper meefinancieren kan tegenwoordig niet meer standaard met je hypotheek. Je mag nog maar 100% van de verkoopprijs van je huis lenen. Wat doe je als je onvoldoende spaargeld hebt maar toch dat droomhuis wil kopen? Geld lenen om je kosten koper te financieren is dan de meest voor de hand liggende optie. In dit blog geven we je tips waar je op moet letten. 

Kies de juiste leenvorm om je kosten koper te financieren

Bij geld lenen voor de financiering van kosten koper is een persoonlijke lening de beste keuze. Je weet dan precies hoeveel je elke maand aflost en wanneer je lening is afbetaald. Daarnaast mag je met een persoonlijke lening de rente die je betaalt voor (een deel van) de kosten koper aftrekken. Informeer bij ons om welke aftrekbare kosten het precies gaat.

Geld lenen voor kosten koper met een goede looptijd

Bij een persoonlijke lening voor kosten koper spreek je met de kredietverstrekker een looptijd af. Hoe langer de looptijd, hoe lager meestal de rente is. Maar kies niet meteen voor de langste looptijd. Je wilt de lening immers wel afbetaald hebben voor je weer gaat verhuizen. Je kunt de looptijd het beste afstemmen op de periode die je zeker nog in de woning wilt wonen.

Berekenen kosten koper

De kosten koper kun je zelf berekenen. Alle kosten die je moet betalen om de aankoop van je nieuwe woning te realiseren, vallen onder de post kosten koper. Denk hierbij aan taxatiekosten, kosten aan de makelaar en notaris. Maar ook overdrachtsbelasting en kosten voor de hypotheekakte. Al deze kosten bij elkaar opgeteld vormen samen de kosten koper en dit bedrag komt bovenop de prijs van je nieuwe huis. Wil je je badkamer of keuken ook verbouwen? Dan is het slim om een hogere lening af te sluiten waarmee en je kosten koper kunt financieren en daarnaast je nieuwe keuken of badkamer.

Online lening afsluiten

Onze kredietspecialisten kunnen je uitgebreid adviseren over de mogelijkheden voor de financiering van je kosten koper. Uiteraard kun je ook vrijblijvend en kosteloos een offerte aanvragen voor de lening van je keuze. De leningen die wij verstrekken zijn altijd financieringen op maat en tegen de  laagste mogelijke vaste markt rente en zeer gunstige voorwaarden. Je betaalt voor het afsluiten van een persoonlijke lening of doorlopend krediet geen extra kosten (voor advies en afsluiten).

 •      Altijd boetevrij extra aflossen
 •      Vaste rente en looptijd
 •      Rente voordeel als huiseigenaar
 •      Direct geregeld

Sluit een lening af 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89
blog-70

Tips voor huiseigenaren

20-09-2019

Belastingvoordelen geld lenen voor verbouwing

Geld lenen voor tuin

Tips voor huiseigenaren

30-08-2019

Geld lenen voor je tuin

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 18 september

“Top geholpen ! Ze weten waar ze over praten.”

heer Baris

Bekijk alle 1042 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.