Tips voor huiseigenaren

20-12-2020

Waarom investeren in je eigen woning een slimme keuze is

Tips om te investeren in je eigen huis

Een huis waar je je thuis voelt, is de basis van ons bestaan. Een lekker eigen plekje waar je helemaal jezelf kunt zijn. Daarom is investeren in je eigen huis het allerbeste dat je kunt doen. Jezelf nog meer woongenot of ruimte gunnen is een groot cadeau. Investeren in je eigen huis, dat doe je zo:

Je huis in een duurzaam jasje hullen

Verduurzamen is een ‘hot topic’, dus waarom zouden we daar thuis geen aandacht aan besteden? Er zijn zoveel manieren om een beetje liever voor de aarde en je portemonnee te zijn (ja, deze twee gaan samen!). Het is waar dat dat in eerste instantie om een investering vraagt, maar uiteindelijk ga je daar de vruchten van plukken (lees: besparen op je energierekening en verhoogd woongenot). Deze investeringen zijn de moeite waard:

  •             Zonnepanelen. Creëer je eigen energiecentrale door zonnepanelen op je woning te bevestigen. Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op.
  •             Zonneboiler. Over zon gesproken, met een zonneboiler wek je eenvoudig warm water op. Voor in de keuken of je dagelijkse douche.
  •             Isolatie. Vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie en isolerend glas maken van een koude plek een warm thuis. Letterlijk. Door gaten en kieren ontsnapt veel warmte in huis en komt de kou binnen. Dat willen we niet, dus isoleren maar!
  •             Een warmtepomp. Een warmtepomp is eigenlijk de grote broer van de cv-ketel. Dit type pomp verwarmt je woning en zorgt voor warm water, maar dan op milieuvriendelijke wijze.

Bij het uitvoeren van twee of meer energiebesparende maatregelen in huis, zoals vloerisolatie, HR++ glas of zonnepanelen, heb je recht op subsidie.

Verbouwing van je huis zorgt voor meer wooncomfort en waardevermeerdering

Investeren in je huis om er een nog fijner en mooier paleis van te maken, is altijd een goed idee. In eerste instantie doe je dit voor jezelf, maar ook bij eventuele verkoop kan dit interessant zijn. Sommige verbouwingen kunnen een woning meer waarde geven. Deze verbouwingen zorgen in ieder geval voor meer woonplezier:

  •             Een aanbouw, dakkapel of extra verdieping. Een extra werkkamer op zolder, een paar extra slaapkamers voor gezinsuitbreiding of een aanbouw: het kan gecreëerd worden met een verbouwing. Voldoende leefruimte is nou eenmaal belangrijk in huis.
  •             Onderhoud. Een huis heeft ook klein onderhoud nodig, dat eens in de zoveel tijd moet gebeuren. Denk aan het repareren van scheuren in de muren of het schilderen van kozijnen.
  •             Een moderne badkamer of keuken. Deze verbouwingen leveren niet de grootste meerwaarde op, dus moet de voornaamste reden om dit te doen, het verhogen van woonplezier zijn. Zie jij jezelf al koken in een ultramoderne keuken of badderen in een luxe badkamer?

 

Financieren met een persoonlijke lening

Ontbreekt de wil om te verbouwen niet, maar het zakcentje wel? Ook dan is investeren in je eigen huis mogelijk. Laat je eens informeren bij het Nederlands Krediet Collectief. Wij bieden onder andere de persoonlijke lening, waarbij je op verantwoorde wijze geld kunt lenen voor het bouwen van een woning of het verbouwen van je stekkie. Deze vorm van lenen is speciaal voor de lener die van zekerheid houdt. De rente, looptijd en het maandbedrag staan vast en je mag boetevrij extra aflossen. Bijkomend voordeel is dat je de rente deels kunt aftrekken wanneer je de lening voor een verbouwing gebruikt. Net als een hypotheek maar zonder de bijkomende kosten. Je komt met een persoonlijke lening van het Nederlands Krediet Collectief dus nooit voor vervelende verrassingen te staan.

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Actuele rente

Rentestand per dinsdag 21 mei

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.