Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Tips voor 60 plussers

02-07-2015

Hoe zit het met… Geld lenen als 60-plusser

Niet veel mensen praten erover, maar veel mensen doen het: geld lenen. Een lening voor uw woning, lenen om een auto te kopen. De mogelijkheden zijn talrijk. Als is voor sommige mensen een lening afsluiten minder vanzelfsprekend dan voor anderen. Denkt u mensen zonder vast contract of mensen ouder dan 60 jaar. Eerder schreven we al dat DEFAM meer mogelijkheden biedt voor geld lenen met een tijdelijk contract. Deze week aandacht voor geld lenen als 60-plusser.

Hogere leeftijd risico voor banken

Op uw vijftigste staat u nog vol in het leven. Toch wordt een lening afsluiten vanaf dat moment lastiger. Het klinkt misschien cru, maar statistisch gezien neemt dan de kans op overlijden steeds meer toe. Voor banken betekent dit een hoger risico bij het verstrekken van een lening. Zij zien u natuurlijk graag uw volledige lening terugbetalen. Bij jongere mensen dekken de banken dit risico met een overlijdensrisicoverzekering. Voor ouderen is dit vaak niet mogelijk.

Doorlopend krediet en persoonlijke lening voor 60-plus

Toch kunnen ook financiële dienstverleners om de steeds groter wordende groep 60-plussers heen. Wist u dat in 2014 bijna 12% van de Nederlandse bevolking ouder was dan 65? Deze groep zal in 2020 gestegen zijn tot 26%. Daarom bieden wij samen met onze partnerbanken twee leenproducten aan speciaal ontwikkeld voor vitale ouderen: het doorlopend krediet 60+ en de persoonlijke lening 65+.

Nog steeds verantwoord geld lenen

De rente die u betaalt voor het doorlopend krediet 60+ en voor de persoonlijke lening 65+ is hoger dan voor jongeren. Maar dankzij deze leningen kunt u tot uw 68e verantwoord geld lenen. Hierbij geldt altijd kwijtschelding tot € 12.500 bij overlijden van de eerste contractant. Een tweede contractant of een hoger leenbedrag kunt u aanvullend meeverzekeren. Tot slot: als 60-plusser sluit u bij ons al een lening af vanaf een rente van 6,9%. Ontdek het zelf!

blog-62

Tips voor 60 plussers

05-03-2020

Lening afsluiten op latere leeftijd

blog-39

Tips voor 60 plussers

12-02-2019

Nooit te oud om geld te lenen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 5 maart

“Omdat ik e.e.a. aan woningverbetering van mijn flatje wil gaan doen en daarvoor niet genoeg geldmiddelen ter beschikking had, heb ik afgelopen week een lening aangevraagd bij het Nederlands Krediet Collectief. De medewerkers van genoemde instantie hebben mij telefonisch heel vriendelijk en zeer correct geholpen. Er was begrip voor mijn onwetendheid t.a.v. handelingen met downloaden etc. Daarbij ben ik fantastisch geholpen en zo ben ik ook weer een beetje wijzer geworden in het werken op een pc. En tenslotte: petje af voor de snelle wijze waarop mijn lening door hen is geregeld.”

heer Van der Marel

Bekijk alle 1181 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.