Tips voor 60 plussers

02-07-2015

Hoe zit het met… Geld lenen als 60-plusser

Niet veel mensen praten erover, maar veel mensen doen het: geld lenen. Een lening voor uw woning, lenen om een auto te kopen. De mogelijkheden zijn talrijk. Als is voor sommige mensen een lening afsluiten minder vanzelfsprekend dan voor anderen. Denkt u mensen zonder vast contract of mensen ouder dan 60 jaar. Eerder schreven we al over geld lenen met een tijdelijk contract. Deze week aandacht voor geld lenen als 60-plusser.

Hogere leeftijd risico voor banken

Op uw vijftigste staat u nog vol in het leven. Toch wordt een lening afsluiten vanaf dat moment lastiger. Het klinkt misschien cru, maar statistisch gezien neemt dan de kans op overlijden steeds meer toe. Voor banken betekent dit een hoger risico bij het verstrekken van een lening. Zij zien u natuurlijk graag uw volledige lening terugbetalen. Bij jongere mensen dekken de banken dit risico met een overlijdensrisicoverzekering. Voor ouderen is dit vaak niet mogelijk.

Doorlopend krediet en persoonlijke lening voor 60-plus

Toch kunnen ook financiële dienstverleners om de steeds groter wordende groep 60-plussers heen. Wist u dat in 2014 bijna 12% van de Nederlandse bevolking ouder was dan 65? Deze groep zal in 2020 gestegen zijn tot 26%. Daarom bieden wij samen met onze partnerbanken twee leenproducten aan speciaal ontwikkeld voor vitale ouderen: het doorlopend krediet 60+ en de persoonlijke lening 65+.

Nog steeds verantwoord geld lenen

De rente die u betaalt voor het doorlopend krediet 60+ en voor de persoonlijke lening 65+ is hoger dan voor jongeren. Maar dankzij deze leningen kunt u tot uw 68e verantwoord geld lenen. Hierbij geldt altijd kwijtschelding tot € 12.500 bij overlijden van de eerste contractant. Een tweede contractant of een hoger leenbedrag kunt u aanvullend meeverzekeren. Tot slot: als 60-plusser sluit u bij ons al een lening af vanaf een rente van 6,9%. Ontdek zelf de seniorenlening

blog-62

Tips voor 60 plussers

29-03-2021

Lening afsluiten op latere leeftijd

Actuele rente

Rentestand per vrijdag 12 juli

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.