Lening afsluiten met overlijdensrisicoverzekering (orv)

Als u een lening afsluit, gaat u er natuurlijk vanuit dat u de lening gewoon terugbetaalt. Maar wat gebeurt er als u of uw partner plotseling overlijdt? Dan moeten uw nabestaanden de lening betalen. Om dit risico af te dekken kunt u een overlijdensrisicoverzekering (orv) afsluiten.

Vormen overlijdensrisicoverzekering

Voor het afdekken van het risico bij overlijden ten behoeve van een lening zijn twee vormen. Dat zijn de gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering en de (annuïtair) dalende overlijdensrisicoverzekering. Het verschil tussen deze twee is dat bij een (annuïtair) dalende overlijdensrisicoverzekering het uit te keren bedrag gedurende de looptijd steeds lager wordt. Bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering blijft het bedrag gelijk.

Welke verzekering bij een persoonlijke lening?

Bij een persoonlijke lening loopt uw schuld geleidelijk over de looptijd af. Hierbij past dan het beste ook een (annuïtair) dalende overlijdensrisicodekking. Zo bent u niet oververzekerd en weet u zeker dat uw nabestaanden niet met uw lening blijven zitten, mocht u of uw partner komen te overlijden.

Welke verzekering bij een doorlopend krediet?

Bij een doorlopend krediet is een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering in principe de beste optie. Met een doorlopend krediet kunt u immers de tijdens de looptijd afgeloste bedragen weer opnemen. Zo weet u nooit precies hoe hoog de schuld is. Met een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering is altijd het volledige uitstaande saldo beschermd. Dat geeft u de zekerheid dat uw nabestaanden niet met een schuld achterblijven.

Een annuïtair dalende risicoverzekering kan in specifieke gevallen een optie zijn. Bijvoorbeeld als u zeker weet dat u gedurende de looptijd van het krediet geen opnames zult doen. Of als u zeker weet dat u tijdens de looptijd extra aflossingen gaat doen.

Kenmerken overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering kent een minimaal verzekerd bedrag van € 5.000. De verzekering wordt afgesloten voor minimaal een jaar. Zodra de verzekering een jaar loopt, kunt u deze opzeggen zonder dat een boete van toepassing is. U dient wel rekening te houden met een opzegtermijn van één maand. Zodra u de lening heeft afgelost, kunt u de verzekering dus opzeggen. Zo blijft u niet met een maandlast zitten waar u niets aan heeft.

Wat zeggen onze klanten over ons?

 9.2 van de 10!

Onze klanten geven ons een

9.2

desiree

Zeer goed geholpen door Tamara, heb het als zeer prettig ervaren

heer De R

Zeer vriendelijke medewerkster!!

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Anna van Saksenlaan 10 (1e etage)
2593 HT ‘s- Gravenhage

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

 

Vestiging Mijdrecht

Genieweg 56
3641 RH Mijdrecht

 

Vestiging Otterlo

Arnhemseweg 22-a
6731 BS Otterlo

Back to top