Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Algemene tips

08-10-2015

Over studenten en geld, het lenen en het gebrek eraan

Het nieuwe studiejaar is al enige tijd begonnen. Hogescholen en universiteiten draaien op volle toeren. Voor de nieuwe lichting studenten is echter wel wat veranderd. Met het afschaffen van de basisbeurs lijkt geld lenen voor een studie de norm geworden. De meningen hierover verschillen. Maar voor veel mensen staat als een paal boven water dat je studietijd de mooiste tijd van je leven is. Daar moet je van genieten. Daarom deze week tips om aan de klassieke combinatie student en geldgebrek te ontkomen.

Je financiën op een rijtje

Voor veel studenten is hun studietijd dé periode waarin ze leren omgaan met geld. Vooral uitwonende studenten moeten goed op hun uitgaven letten om niet aan het einde van hun geld een stuk maand over te hebben. Tip: houd bij wat je maandelijks binnenkrijgt en hoeveel je uitgeeft. Zo heb je zicht op wat er met je geld gebeurt en waarop je eventueel kunt bezuinigen. Vergeet ook niet zo nu en dan iets op je spaarrekening te zetten voor onverwachte uitgaven!

Neem een bijbaan

Niet iedere student heeft tijd om naast zijn studie te werken. Maar een bijbaan is wel een geschikte manier om meer financiële ruimte te creëren. Liefst 83% van de studenten werkt en gemiddeld verdienen zij €440 per maand. Helemaal ideaal is het als je een bijbaan vindt die aansluit bij je studie. Zo verdien je niet alleen wat extra geld, het is ook nog eens goed voor je cv.

Voorzichtig met rood staan

Even wat meer geld uitgeven dan op je bankrekening staat. Zo makkelijk en verleidelijk is rood staan. Maar weet je dat rood staan eigenlijk lenen is? De bank schiet je geld voor dat je niet hebt. Voor deze lening betaal je doorgaans een hoge rente. Zo rekenen de grote Nederlandse banken tussen de 11% en 14% rente. Jij weet vast een leuker bestedingsdoel voor je geld dan een lening aflossen.

Oppassen voor creditcard schuld

Een creditcard is handig voor online aankopen. De keerzijde is dat je met een creditcard geld kunt blijven uitgeven ook al is je bankrekening helemaal leeg. Los je je creditcard schuld op tijd af, dan is er niets aan de hand. Maar bij te laat terugbetalen betaal je een hoge rente over het openstaande bedrag. Tot liefst 14%! Zonde van je geld natuurlijk. Oppassen voor creditcard schuld dus.

Geld lenen via DUO

Toch extra geld nodig? Kies dan voor geld lenen via DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). Studenten kunnen via deze overheidsinstelling lenen tegen een speciale lage rente. Maar zoals altijd bij een lening geldt: geld lenen kost geld. Leen dus niet meer dan je nodig hebt. Ook aan je studietijd komt een einde en dan krijg je gegarandeerd de rekening gepresenteerd.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: dinsdag 15 september

“Vriendelijk, meelevend en meedenkend, ik ben tevreden”

Inge Postuma

Bekijk alle 1040 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.