Algemene tips

27-12-2020

Tips om je financiën op orde te krijgen

Niet voor iedereen het meest leuke klusje, maar wel nuttig: met een schoonmaakdoek door je financiële administratie. Want, waarom alleen een voorjaars- of winterschoonmaak in huis? Je papieren dienen zo nu en dan ook afgestoft te worden, zodat er niet onverwachts een onbetaalde rekening boven komt drijven. Teveel huishoudens beschikken namelijk niet over een spaarpotje voor noodgevallen. Dat kan tot vervelende situaties leiden wanneer bijvoorbeeld de auto het ineens begeeft. Behoor je ook tot de 70% Nederlanders die te weinig geld achter de hand hebben? Met deze tips krijg jij je financiën op orde:

Tip 1: Administratie ordenen

Gedurende ons hele leven krijgen we veel post. Door de brievenbus, maar ook digitaal. Al deze rekeningen, aanslagen, toeslagformulieren et cetera horen niet te belanden in de papierbak, maar veilig in een (online) map. Dit voorkomt dat je financiële administratie overal en nergens ligt en je met één handeling inzicht heb in je financiën.

Tip 2: Boek tijd voor het bijhouden van de financiën

Iedere week een moment kiezen om even voor je financiën te zitten, werkt. Zo wordt het namelijk routine. In deze tijd betaal je de openstaande rekeningen, zet je betalingen klaar of loop je de afschrijvingen na. Zo weet je meteen hoe je ervoor staat. Heb je een partner? Bekijk dan samen de geldzaken, zodat je beiden weet wat er speelt.

Tip 3: Een huishoudboekje

Het is erg belangrijk om inzicht te hebben in je inkomsten en uitgaven. Een huishoudboekje biedt overzicht. Dit kan een huishoudboekje op papier zijn, maar ook een Excel-bestand. Zo zie je in één oogopslag of je financiën in balans zijn. En over boekjes gesproken: een wachtwoorden-boekje voor alle inlogcodes van de financiële online omgevingen is ook niet overbodig. Wel veilig bewaren!

Tip 4: Stel financiële doelen

Meer sparen om een financiële buffer op te bouwen? Een nieuwe auto kopen? Of juist wat meer genieten van het geld dat je verdient? Zet je financiële doelen op papier en maak een plan. Inzicht in je financiën heb je, nu is het tijd voor actie.  

Tip 5: Vaste lasten?

Kijk jij weleens om naar je maandelijkse lasten zoals een telefoonabonnement of de energierekening? Het is de moeite waard deze ‘standaard’ uitgaven nader te bekijken. Deze kostenposten zouden zomaar eens goedkoper kunnen. De toverwoorden hierin zijn: aanbieders vergelijken!

Tip 6: Besparen?

De rentepercentages op leningen zijn historisch laag. Het kan zeker de moeite waard zijn om je lopende lening(en) tegen het licht te houden. Het kan zomaar zijn dat je flink kunt besparen op je lening. Bij het Nederlands Krediet Collectief zijn de vaste rente percentages van een persoonlijke lening erg laag. Zeker ten opzichte van de grootbanken als Rabobank en ABN Amro. Sluit je je lening over dan ben je minder kwijt voor dezelfde lening en bespaar je ook direct op je maandelijkse lasten.

 

Met deze zes eenvoudige tips weet jij precies wat er op het gebied van financiën speelt. Problemen met de financiële administratie liggen hierdoor minder op de loer. En dat is ook een vaardigheid die je nodig hebt als je een lening afsluit. Verantwoord met geld omgaan is belangrijk, dat doen we bij het Nederlands Krediet Collectief ook. Je kunt geld tenslotte maar één keer uitgeven.

Algemene tips

02-12-2020

Tips duurzaam geld besparen

Actuele rente

Rentestand per vrijdag 12 juli

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.