Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Algemene tips

03-05-2019

Auto privé financieren: wat zijn de opties?

Heb je een nieuwe auto op het oog? Een auto kopen is vaak een grote uitgave. Als je onvoldoende geld hebt om de auto in een keer te betalen, maar toch wilt genieten van het gebruik van een auto, biedt een autolening uitkomst. Lees meer over de opties om je auto privé te financieren. 

Wijze van auto privé financieren 

Je kunt je auto privé financieren op verschillende manieren. Bijvoorbeeld op afbetaling bij de dealer, geld lenen voor auto bij de bank of leasen. Wat je ook kiest, je gekozen autofinanciering moet wel bij je passen. En er niet onnodig veel voor betalen zou ook fijn zijn. We zetten de voor- en nadelen van de verschillende opties voor je op een rij. 

Kies de autolening die bij je past 

Voor het afsluiten van een autolening heb je twee opties: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening weet je precies waar je aan toe bent: zowel de looptijd als de rente staan vooraf vast. Het voordeel is dat de auto echt van jou is. Extra boetevrij aflossen is vaak mogelijk.  Een doorlopend krediet kent in principe geen vaste looptijd. Je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Met een doorlopend krediet kun je het afgeloste bedrag weer opnemen. Een doorlopend krediet is vooral geschikt als je voor een langere periode meer bestedingsruimte nodig hebt. 

Voor een autolening is deze optie wat minder geschikt vanwege de economische levensduur van de auto.

Auto financieren via een dealer 

Een autolening via de dealer klinkt vaak aantrekkelijk. Kopen op afbetaling en deals als 'nu kopen en over vijf jaar betalen' klinken prachtig, maar pakken altijd duur uit. Vaak zit er een addertje onder het gras. Of je betaalt een hoge rente, of de looptijd is een stuk langer. Hoe het addertje er ook uitziet, feit blijft dat je vaak duurder uit bent. Bovendien is de auto pas écht van jou als de autolening is afbetaald. Lukt dit niet? Dan zul je de auto weer moeten inleveren. Niet de meest ideale manier om je auto te financieren. 

Private lease 

Je auto financieren met private lease brengt ook wat nadelen met zich mee. Allereerst is de auto niet écht van jou. Na de leaseperiode lever je hem weer in. En als je tussentijds van het contract af wilt, dan kost het je veel geld. Daarnaast zijn verzekeraars niet verplicht de tijdens de leaseperiode opgebouwde schadevrije jaren over te nemen. Doen ze dit wel, dan zijn dit maar maximaal drie schadevrije jaren. De rest vervalt. Je profiteert daarna dus minder of zelfs niet van no-claimkorting.

Daarom heeft wat ons betreft je auto financieren via een persoonlijke lening de meeste pluspunten.

Sluit nu een autolening af

Auteur: Rick Hartsuiker

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: krediet acceptatie, klantbelang085 - 760 89 89

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: dinsdag 20 oktober

“Kredietaanvraag binnen 1 dag afgerond. Super service en kundige medewerkers.”

mevrouw Dihal

Bekijk alle 1076 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.