Algemene tips

14-12-2020

Auto privé financieren: wat zijn de opties?

Een auto is niet alleen handig, maar biedt ook vrijheid. Met dit vervoersmiddel kom je werkelijk overal. Kun jij niet wachten je eerste auto aan te schaffen of wordt het nu echt tijd om je antieke auto in te ruilen voor iets nieuws, dan weet je vast welk budget je nodig hebt om die auto te financieren. En ja, dat gaat helaas niet om een pakje boter. Reden genoeg om de diverse opties te benoemen om een auto privé te financieren.

Geld lenen voor een auto

Geld lenen voor een auto is een populaire optie. De auto die je van het geleende geld koopt, is op deze manier namelijk wel echt van jou. Aan te raden is de persoonlijke lening, omdat dit leentype een vaste looptijd heeft, die je van tevoren vastzet. Dit betekent dat je de looptijd kunt afstemmen op de levensduur van de auto. Waar je geld leent voor een auto is het overwegen waard. Zo zijn er genoeg grootbanken die het financieren van een auto mogelijk maken. Echter bieden zij alleen leningen aan uit eigen assortiment. Hierdoor ontbreekt het aan iets, wat bij geld lenen juist zo belangrijk is: vergelijken. Dat doen we bij het Nederlands Krediet Collectief wel. Zorg er wel voor dat je verantwoord leent en eerst controleert hoeveel je kunt lenen.

Een auto kopen met eigen geld

Dit scenario spelen we het liefst af, want een auto kopen met eigen spaargeld kent vele voordelen ten opzichte van andere financieringsmogelijkheden. Het belangrijkste voordeel is dat de auto na de aanschaf van jou is. Hierdoor drukt er geen extra last op je maandbudget zoals bij een leasecontract. Omdat de auto van jou is, heb je zelf zeggenschap over de auto. Je wordt bijvoorbeeld niet beperkt in het aantal kilometers dat je met het vervoersmiddel mag rijden. Daar staat tegenover dat je dus ook zelf verantwoordelijk bent voor alles wat er bij de auto komt kijken, zoals onderhoud.

Een leasecontract afsluiten voor een auto

Heb je geen spaarcentje, dan kun je een auto leasen. Je kunt bij een dealer aankloppen, waarbij je de auto op afbetaling koopt. Een optie, waarbij je vaak duurder uit bent en de auto niet van jou is totdat de gehele lening is afbetaald. Of je kunt een leaseauto rijden. Het voordeel hiervan is dat je geen eigen geld nodig hebt en je geen zorgen hebt omtrent duur onderhoud. Helaas betekent een auto privé leasen ook dat je niet zomaar van een leasecontract afkomt (of het is een dure grap!), het je beperkt in het afsluiten van andere leningen zoals een hypotheek en de auto nooit echt van jou wordt. Daarnaast zijn verzekeraars niet verplicht de tijdens de leaseperiode opgebouwde schadevrije jaren over te nemen. Doen ze dit wel, dan zijn dit maar maximaal drie schadevrije jaren. De rest vervalt.

Conclusie

Kortom, er zijn tal van manieren om een auto te kopen. Als je geen spaargeld hebt, kunnen we stellen dat je de keuze hebt uit een auto op afbetaling kopen bij een dealer, een leasecontract afsluiten of geld lenen via een persoonlijke lening. Eerlijk is eerlijk, de persoonlijke lening komt toch echt als beste uit de bus. 

Auteur: Rick Hartsuiker

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: krediet acceptatie, klantbelang

085 - 760 89 89

Algemene tips

27-12-2020

Tips om je financiën op orde te krijgen

Algemene tips

02-12-2020

Tips duurzaam geld besparen

Actuele rente

Rentestand per zondag 21 april

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.