Algemene tips

02-12-2020

Tips duurzaam geld besparen

Niet alleen de Dag van de Duurzaamheid is een mooi initiatief, waarbij we aandacht besteden aan het milieu. Er zijn steeds meer duurzame activiteiten die plaatsvinden, waarmee we Nederland een stuk groener maken. Beginnen met een duurzaam leven? Daar is het nooit te laat voor. Met onze tips kun je eenvoudig iets doen voor het milieu én geld besparen

Tip 1: De thermostaat een graad lager

Let deze winter eens op je energieverbruik. De verwarming kan soms best een tikkeltje lager. Wist je dat de thermostaat één graad lager een besparing van 6 á 7% op je energieverbruik oplevert? Dit kan jaarlijks oplopen tot een verschil van €80. Daarnaast is het een goede tip om de verwarming slim in te zetten. Geen verwarming ’s nacht en als je niet thuis bent bijvoorbeeld. Heb je een moderne thermostaat? Dan kun je dit zelfs op afstand regelen of de temperatuur per ruimte instellen. En dat scheelt in de portemonnee.

Tip 2: Beperk je waterverbruik

Er zijn kleine aanpassingen waarmee je water én geld kunt besparen. Zo is lekker lang onder de douche staan heel verleidelijk. Iets korter douchen of een waterbesparende douchekop levert je op jaarbasis het nodige op. Douche je 5 minuten in plaats van 9 minuten, dan bespaar je €70 op je water- en gasrekening. Niet alleen korter douchen behoort tot duurzaam besparen. Ook het hergebruiken van water, het niet nodeloos laten lopen van de kraan tijdens het tanden poetsen en het opvangen van regenwater zijn uitstekende manieren om watergebruik te beperken. Met regenwater geef je bijvoorbeeld de planten water.

Tip 3: Spring op de fiets

Schoner reizen dan op de fiets is haast onmogelijk. Toch springen we nog regelmatig in de auto, terwijl de afstand geschikt is voor een fietstocht. Naar het werk, de supermarkt of naar een vriend. Daar kan jij verandering in brengen. Pak wat vaker je tweewieler. Zo stoot je minder CO2 uit, bespaar je op benzine én word je fitter dan ooit. Een paar extra kilometer in de benen doet niemand kwaad.

Tip 4: Dubbel glas, dubbel plezier

In dubbel glas heb je keus. Zo heb je het ‘standaard’ dubbel glas, dat bestaat uit twee lagen. Er bestaat ook HR++ glas en triple glas. HR++ glas bevat een coating en isolerend materiaal, waardoor het nog beter isoleert dan dubbel glas. De derde optie bevat drie platen, een coating en isolerend materiaal, waardoor dit de koning onder dubbel glas is. Bij een tussenwoning kan het verschil in enkel- of dubbelglas oplopen tot bijna €200 per jaar. Daarbij is het ook interessant dat geld lenen voor een verbouwing aan een woning fiscaal aftrekbaar is.

Tip 5: Zonnepanelen

Helaas kan niet iedereen zomaar zonnepanelen op zijn dak leggen. Maar is jouw dak geschikt, dan kun je overwegen je eigen duurzame energie te produceren. Zo kun je dankzij de zon flink besparen op je energierekening.

Zonnepanelen zijn natuurlijk een behoorlijke investering, maar met een goed rendement kan dit meer opleveren dan het geld op de spaarrekening laten staan. De overheid biedt verschillende financiële regelingen om de aanschaf van zonnepanelen en het gebruik van de panelen aanlokkelijk te maken.

Tip 6: Een tweede leven

Een product aanschaffen voor eenmalig gebruik? Of impulsieve aankopen doen waar je spijt van krijgt? Sonde! Daarom stimuleren we het om spullen een tweede leven te geven. Denk aan tweedehands kleding en meubels, maar ook aan spullen die je niet zo vaak nodig hebt en best van een ander kunt lenen. Dit scheelt weer een uitgave en is een cadeau voor het milieu.

Dit zijn slechts enkele tips die jou helpen naar een duurzaam bestaan. Zo kun je ook denken aan het plaatsen van een warmteboiler of andere manieren van isoleren, waardoor je geen onnodige warmte verliest in huis. En… trek wat vaker die dikke trui aan!

Mocht je niet in staat zijn om deze maatregelen te financieren, denk dan eens aan een persoonlijke lening via het Nederlands Krediet Collectief. Voordelig en verantwoord lenen tegen met een vaste looptijd en vaste rente. Onze GreenLoans lening past ook uitstekend in het duurzame straatje.

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Actuele rente

Rentestand per zaterdag 15 juni

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.