Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Trend doorbroken: aantal woningen met restschuld stabiel

Publicatie: 14-10-2014


Van de 4,3 miljoen koopwoningen stonden begin 2014 1,5 miljoen ‘onder water’. Dat is een op de drie huishoudens. Voor deze huiseigenaren dreigt een restschuld mochten ze nu hun huis willen verkopen. Hun hypotheekschuld is namelijk hoger dan de waarde van hun woning.

Risico op restschuld

Toch ziet het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in deze cijfers een tot stilstand komen van een trend. Met 1,5 miljoen huishoudens met een mogelijke restschuld was het aantal begin 2014 ongeveer gelijk aan het aantal begin 2013. Het gaat hierbij vooral om mensen die hun huis vlak voor de crisis gekocht hebben. Nu de waarde van hun woning fors gedaald is ten opzichte van hun hypotheekschuld, hangt hen een restschuld boven het hoofd.

Lenen voor woning

Onder huiseigenaren jonger dan 45 jaar is het percentage met een woning ‘onder water’ 70%. Bij starters ligt het aantal met een huis waarvan de waarde lager is dan de hypotheekschuld nog hoger. Van de huiseigenaren tussen 25 en 30 jaar blijft 80% met een restschuld zitten wanneer ze hun woning nu verkopen. Dit is een groot verschil met huishoudens boven de 65 jaar. Van deze groep heeft 45% helemaal geen hypotheekschuld.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 3,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: donderdag 4 maart

“Super snel geholpen en alles snel geregeld”

M. Van Dijk

Bekijk alle 1180 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.