Verdere stijging vertrouwen in woningmarkt

Publicatie: 17-10-2014


Het vertrouwen van woningeigenaren en starters in de woningmarkt neemt verder toe. Uit een peiling van ING blijken zij te verwachten dat de komende periode de prijs van een koophuis verder zal stijgen.

Woningmarkt en hypotheek rente

De ING meet elk kwartaal het vertrouwen dat koopwoningbezitters en (potentiële) starters hebben in de woningmarkt. Afgelopen drie maanden steeg hun WoonIndex met vier punten, ruim boven de neutrale stand van 100. 75% van de ondervraagden verwacht een stijging van de huizenprijzen. Vorig kwartaal was dat 68%. Daarnaast verwacht 20% een daling van de hypotheek rente.

Huis kopen? Hypotheek aflossen!

Volgens steeds meer (toekomstig) huisbezitters is dit een gunstig moment om een huis te kopen. Die mening deelt 68% van de huidige huisbezitters met ruim 75% van de starters. Opvallend is dan ook dat er steeds meer afgelost wordt op de hypotheek. Inmiddels heeft 31% van de huizenbezitters al eens tussentijds een aflossing gedaan op de hypotheek. 27% is van plan dit te gaan doen.

Lage rente en restschuld verminderen

Voor het aflossen van de hypotheek wordt onder andere als reden genoemd dat het financieel aantrekkelijk is (52%). De spaarrente staat namelijk erg laag. Daarnaast lossen mensen hun hypotheek af om hun schulden te verminderen (43%). Ook de angst voor een restschuld bij het verkopen van de eigen woning speelt een rol (26%).

Geld lenen voor restschuld

Wist u dat geld lenen ook een optie kan zijn bij het aflossen van schulden of de hypotheek? Meer over lenen voor het afbetalen van schulden of geld lenen voor uw restschuld leest u op onze website. Of vraag meteen een offerte aan!

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.