Welke lening is het meest geschikt om schulden af te lossen?

Met schulden aflossen bedoelen we lopende leningen en kredieten aflossen. Schulden in de vorm van betalingsachterstanden bij instanties kunt u niet aflossen door geld te lenen. Als u een betalingsachterstand heeft krijgt u geen lening. Dit is ook het geval als u een negatieve BKR registratie heeft. Het financieren van een restschuld is wel mogelijk.

Als u leningen of kredieten heeft is het verstandig om te bedenken of een nieuwe lening afsluiten een goede oplossing is om uw schulden af te betalen. Het kan een oplossing zijn om te voorkomen dat schulden verder oplopen. U dient er wel rekening mee te houden dat banken in een situatie waarin sprake is van schulden zeer kritisch zijn. Als u toch een lening af gaat sluiten is een persoonlijke lening in de meeste gevallen de beste leenvorm om af te sluiten. Hiermee weet u precies op welke datum de schulden zijn afgelost; de looptijd staat vast.

Looptijd van uw lening om schulden af te lossen

Het is verstandig om een lening af te sluiten met een zo kort mogelijke looptijd. Hierdoor bouwt u zo snel mogelijk uw schulden af. U moet er echter wel rekening mee houden dat het te betalen maandbedrag door u op te brengen is; u moet voldoen aan uw betalingsverplichtingen.

Voordelen van een persoonlijke lening voor het afbetalen van schulden

Met een persoonlijke lening weet u precies waar u aan toe bent. Zowel de looptijd als de rente staan vooraf vast. U betaalt elke maand hetzelfde bedrag aan rente en aflossing. Wilt u vervroegde (extra) aflossingen doen? Dat kan kosteloos. Het grootste voordeel is dat u vooraf weet op welke datum u schuldenvrij bent. Op de einddatum van een persoonlijke lening is het volledige leenbedrag afgelost.

Voordelen van een doorlopend krediet voor het afbetalen van schulden

Als u een doorlopend krediet afsluit kunt u afgeloste bedragen weer opnemen, tot de kredietlimiet. Makkelijk in geval van een onverwachte tegenvaller. Deze leenvorm flexibiliteit. Ook op dit krediet mag u boetevrij (extra) aflossen.

Kredietbeschermer voor uw lening

In het geval van meerdere schulden, in de vorm van persoonlijke leningen of doorlopende kredieten, (geen betalingsachterstanden bij instanties), kunt u één grote lening afsluiten zodat u overzicht krijgt en de rente op een hoog leenbedrag is lager dan de rentes op meerdere kleine leningen. Wilt u er zeker van zijn dat u aan de betalingsverplichting kunt blijven voldoen in het geval van werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of overlijden? Een kredietbeschermer neemt in deze situaties uw te betalen maandtermijn over. In geval van overlijden behoedt u uw nabestaanden met een schuld dankzij het vrijvallen van het verzekerde bedrag.

Wat zeggen onze klanten over ons?

 9.2 van de 10!

Onze klanten geven ons een

9.2

desiree

Zeer goed geholpen door Tamara, heb het als zeer prettig ervaren

heer De R

Zeer vriendelijke medewerkster!!

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Anna van Saksenlaan 10 (1e etage)
2593 HT ‘s- Gravenhage

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

 

Vestiging Mijdrecht

Genieweg 56
3641 RH Mijdrecht

 

Vestiging Otterlo

Arnhemseweg 22-a
6731 BS Otterlo

Back to top