Moeilijke termen hypotheek jargon onbekend bij consument

Publicatie: 14-09-2014


Veel Nederlanders hebben moeite met termen die horen bij het afsluiten van een hypotheek. Dit concludeert De Hypotheker op basis van onderzoek onder duizend mensen met een hypotheek of plannen om binnen een jaar een hypotheek af te sluiten. Ruim 40% van de ondervraagden wist niet goed wat bepaalde hypotheek termen betekenden.

Top-3 moeilijke hypotheek woorden

Consumenten zijn het minst bekend met de hypotheek term ‘bereidstellingsprovisie’. Slechts 25% van de (toekomstig) hypotheekbezitters had er wel eens gehoord, maar kende de betekenis niet. Voor 55% was het begrip volledig nieuw en onbekend. Het op-een-na minst bekende woord was ‘splitsingakte’. 23% van de ondervraagden wist niet wat dit betekende, 38% had er nog nooit van gehoord. De top-3 van onbekende hypotheek termen werd afgesloten door ‘bijleenregeling’: voor 28% was de betekenis onbekend, 32% hoorde het woord voor het eerst.

Jargon voor hypotheek en lening

Zowel bij het afsluiten van een hypotheek als bij het afsluiten van een lening of krediet kan het gebeuren dat u begrippen tegenkomt die u onbekend zijn. Of misschien dat u termen wel eens gehoord heeft met betrekking tot hypotheek of lening, maar niet meer precies weet wat het betekent. Op de website van Nederland Leent vindt u daarom een handig leenwoordenboek. Zo bent u nog maar één klik verwijderd van de betekenis van restschuld, consumptief krediet, variabele rente en nog veel meer!

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,4%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,4%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.638 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 280,32 en een rentetarief van 6,4%.