Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Moeilijke termen hypotheek jargon onbekend bij consument

Publicatie: 14-09-2014


Veel Nederlanders hebben moeite met termen die horen bij het afsluiten van een hypotheek. Dit concludeert De Hypotheker op basis van onderzoek onder duizend mensen met een hypotheek of plannen om binnen een jaar een hypotheek af te sluiten. Ruim 40% van de ondervraagden wist niet goed wat bepaalde hypotheek termen betekenden.

Top-3 moeilijke hypotheek woorden

Consumenten zijn het minst bekend met de hypotheek term ‘bereidstellingsprovisie’. Slechts 25% van de (toekomstig) hypotheekbezitters had er wel eens gehoord, maar kende de betekenis niet. Voor 55% was het begrip volledig nieuw en onbekend. Het op-een-na minst bekende woord was ‘splitsingakte’. 23% van de ondervraagden wist niet wat dit betekende, 38% had er nog nooit van gehoord. De top-3 van onbekende hypotheek termen werd afgesloten door ‘bijleenregeling’: voor 28% was de betekenis onbekend, 32% hoorde het woord voor het eerst.

Jargon voor hypotheek en lening

Zowel bij het afsluiten van een hypotheek als bij het afsluiten van een lening of krediet kan het gebeuren dat u begrippen tegenkomt die u onbekend zijn. Of misschien dat u termen wel eens gehoord heeft met betrekking tot hypotheek of lening, maar niet meer precies weet wat het betekent. Op de website van Nederland Leent vindt u daarom een handig leenwoordenboek. Zo bent u nog maar één klik verwijderd van de betekenis van restschuld, consumptief krediet, variabele rente en nog veel meer!

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 3,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: donderdag 19 november

“aanvraagprocedure vlot, duidelijk en helder. voortgangscontrole correct maar zeker niet hinderlijk. uitleg bij vragen goed en duidelijk. voor aanlevering van opgevraagde gegevens makkelijk te bedienen en te volgen; daarbij zeer welkom in een beveiligde omgeving wat zeer wordt gewaardeerd gezien de privacy-gegegens. Medewerkers zeer behulpzaam bij vragen. Afwikkelingstraject kort en duidelijk. al met al zeer tevredenen aanbevelenswaardig”

heer

Bekijk alle 1100 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.