Wat is een consumptief krediet?

Consumptief krediet. Wat is dat? Een krediet is een lening. Onder consumptief krediet vallen alle verschillende leningen die door consumenten worden gebruikt om producten/aankopen te financieren. De looptijd van het krediet is langer dan drie maanden, zoals het geval is bij de leenvormen persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Ook ons hybride krediet valt hieronder. Een hypotheek is geen lening die onder de noemer consumptief krediet valt.

Leningen voor auto’s, keukens, badkamers, zonnepanelen, caravans en vakantiewoningen zijn voorbeelden van consumptief krediet. U leent geld en koopt vervolgens het product van uw keuze. Een andere benaming hiervoor is geldkrediet.

Koopt u een product op afbetaling dan bent u direct eigenaar en indien mogelijk ontvangt u het product direct. U betaalt vervolgens achteraf in termijnen af. Dit is geen geldkrediet maar een goederenkrediet omdat u het geld niet vrij kunt besteden; u koopt het product op krediet. Huurkoop valt ook onder goederenkrediet. In dit geval bent u pas eigenaar nadat u de laatste termijn heeft betaald.

Wat zeggen onze klanten over ons?

 9.2 van de 10!

Onze klanten geven ons een

9.2

desiree

Zeer goed geholpen door Tamara, heb het als zeer prettig ervaren

heer De R

Zeer vriendelijke medewerkster!!

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Anna van Saksenlaan 10 (1e etage)
2593 HT ‘s- Gravenhage

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

 

Vestiging Mijdrecht

Genieweg 56
3641 RH Mijdrecht

 

Vestiging Otterlo

Arnhemseweg 22-a
6731 BS Otterlo

Back to top