Wat is een restschuld?

Helaas komt het steeds vaker voor dat bij de verkoop van een woning de opbrengst niet voldoende is om de volledige hypotheek af te lossen. U blijft dan zitten met een zogenaamde restschuld. De bank die uw hypotheek heeft verstrekt, biedt in de meeste gevallen geen oplossing, of alleen een duur alternatief. Het is dan ook verstandig om te kijken naar een veel voordeligere oplossing in de vorm van een doorlopend krediet of persoonlijke lening.

Restschuld financieren via Nederlands Krediet Collectief

De rente die u betaalt voor een lening om de restwaarde na verkoop van de woning te financieren, is gedurende 15 jaar fiscaal aftrekbaar. Daarbij maakt het niet uit of u een persoonlijke lening heeft of een doorlopend krediet. Bij het bepalen van de looptijd van uw lening wordt dan ook gekeken zowel naar uw persoonlijke situatie als de situatie over 15 jaar. Het is verstandig ervoor te zorgen dat de lening na 15 jaar volledig is afgelost. Nederlands Krediet Collectief helpt u bij het vinden van de juiste lening.

Voorheen was de rente van uw lening voor restschuld 10 jaar lang fiscaal aftrekbaar. Sinds 1 januari 2015 is deze periode verlengd naar maximaal 15 jaar. De verlenging van 10 naar 15 jaar geldt voor restschulden ontstaan tussen 29 oktober 2012 en 31 december 2017.

Wat zeggen onze klanten over ons?

 9.2 van de 10!

Onze klanten geven ons een

9.2

desiree

Zeer goed geholpen door Tamara, heb het als zeer prettig ervaren

heer De R

Zeer vriendelijke medewerkster!!

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Anna van Saksenlaan 10 (1e etage)
2593 HT ‘s- Gravenhage

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

 

Vestiging Mijdrecht

Genieweg 56
3641 RH Mijdrecht

 

Vestiging Otterlo

Arnhemseweg 22-a
6731 BS Otterlo

Back to top