Wat is een restschuld?

Helaas komt het steeds vaker voor dat bij de verkoop van een woning de opbrengst niet voldoende is om de volledige hypotheek af te lossen. U blijft dan zitten met een zogenaamde restschuld. De bank die uw hypotheek heeft verstrekt, biedt in de meeste gevallen geen oplossing, of alleen een duur alternatief. Het is dan ook verstandig om te kijken naar een veel voordeligere oplossing in de vorm van een doorlopend krediet of persoonlijke lening.

Restschuld financieren via Nederlands Krediet Collectief

De rente die u betaalt voor een lening om de restwaarde na verkoop van de woning te financieren, is gedurende 15 jaar fiscaal aftrekbaar. Daarbij maakt het niet uit of u een persoonlijke lening heeft of een doorlopend krediet. Bij het bepalen van de looptijd van uw lening wordt dan ook gekeken zowel naar uw persoonlijke situatie als de situatie over 15 jaar. Het is verstandig ervoor te zorgen dat de lening na 15 jaar volledig is afgelost. Nederlands Krediet Collectief helpt u bij het vinden van de juiste lening.

Voorheen was de rente van uw lening voor restschuld 10 jaar lang fiscaal aftrekbaar. Sinds 1 januari 2015 is deze periode verlengd naar maximaal 15 jaar. De verlenging van 10 naar 15 jaar geldt voor restschulden ontstaan tussen 29 oktober 2012 en 31 december 2017.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

“Netjes snel en duidelijk,zeker voor iedereen aan te raden”

Jeroen

Bekijk alle 215 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 9.2

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

085 - 760 89 89

Onze specialisten

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Anna van Saksenlaan 10 (1e etage)
2593 HT ‘s- Gravenhage

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

 

Vestiging Mijdrecht

Genieweg 56
3641 RH Mijdrecht

 

Vestiging Otterlo

Arnhemseweg 22-a
6731 BS Otterlo

Back to top